Coolpolitics Masterclass Buitenlandjournalistiek: schrijf je in!

24 mei, 2012

Vanaf eind juni 2012 organiseert Coolpolitics de Masterclass  Buitenlandjournalistiek. Dit belangrijke en grensoverschrijdende  vakgebied ligt onder vuur vanwege kelderende budgetten en de  mogelijkheden die nieuwe media en technologieën brengen. Tegelijkertijd  is het relevanter dan ooit! De masterclass richt zich op jonge journalisten, filmmakers en fotografen:  de opiniemakers van de toekomst. In een reeks van mastercolleges en vaktrainingen bekijken we alle kanten van buitenlandjournalistiek anno 2012. Hoe maak je een goed buitenlandverhaal? Wanneer zijn thema’s actueel en relevant en welke invalshoek neem je? Op welke manier maak je complexe thema’s toegankelijk en interessant voor een breed publiek? Dit soort vragen staan centraal tijdens deze masterclass. In november 2012 reizen de deelnemers af naar een aantal landen in Sub-Sahara Afrika, om daar in een periode van drie weken hun kennis in de praktijk te brengen.

KostenDe kosten voor het gehele Coolpolitics Masterclass traject bedragen € 1200,- per persoon. Deze kosten coveren alle vaktrainingen, werkcolleges en lezingen tijdens het traject in Nederland, het vliegticket, een aantal werkbezoeken op reis, de accommodatie en intensieve begeleiding tijdens het hele traject. Eten en drinken, het visum, field trips ten behoeve van het eigen onderzoek en producties en eventuele materialen tijdens de reis zijn voor eigen rekening.

InschrijvenEnthousiaste kandidaten kunnen zich inschrijven met een motivatiebrief (1 a4), een CV en een presentatie van jouw beste drie producties (in geval van documentaire is de beste voldoende). Dat kan in de vorm van artikelen, fotoreportages, fotofilms, reportages of documentaires. Geef ook aan welk thema van de masterclass (ze boven) jouw voorkeur heeft. Er zijn 12 plekken beschikbaar voor de Coolpolitics Masterclass.

De inschrijving sluit op 31 mei. Kijk voor meer informatie over het programma en inschrijving op www.coolpolitics.nl.

De Coolpolitics Masterclass wordt mede mogelijk gemaakt door Ontwikkelingsorganisatie Hivos, Vakblad Vice Versa en TVE (Television for the Environment). De reis vindt plaats in het kader van het Lokaalmondiaal journalistieke uitwisselingsprogramma Beyond (Y)our World. Het Beyond (Y)our World programma wordt uitgevoerd met financiële ondersteuning uit de Subsidiefaciliteit voor Burgerschap & Ontwikkelingssamenwerking (SBOS) van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Lees ook