Conferentie tegen kinderarbeid in Oeganda geslaagd

15 april, 2013

Tijdens deze conferentie, georganiseerd door Stop Kinderarbeid en haar lokale partners, werden de gebiedsgerichte aanpak en de Child Labour Free Zones gepromoot als de meest effectieve en succesvolle manier om kinderarbeid te bestrijden. Bekijk ons filmpje over Child Labour Free Zones:

 

 

Inspirerende speechesErvaringen  werden uitgewisseld en veldbezoeken georganiseerd, om zo nog meer  partijen – inclusief overheden – te inspireren en te motiveren om  betrokken te zijn. Ook Minister voor Buitenlandse Handel en  Ontwikkelingssamenwerking  Ploumen sprak vol enthousiasme over de Child  Labour Free Zones als de  meest succesvolle manier om kinderarbeid op te  lossen. Daarnaast stelde ze dat de uitkomsten van de conferentie zullen  worden meegenomen naar de Global Child Labour Conference in Brazilië  later dit jaar.

 

 

Kampala Declaration "Working towards Child Labour Free Zones"De conferentie werd afgesloten met de ondertekening van de Kampala Declaration "Working towards Child Labour Free Zones".  Dit gebeurde unaniem, met de International Labour Organization (ILO)  als getuige. Door deze verklaring te ondersteunen, verklaarden de  afgevaardigden hun toewijding aan het creeren en versterken van de Child  Labour Free Zones in hun eigen lokale, nationale en internationale  context. 

Lees meer:
>> Persbericht Kampala Declaration 19 april.pdf (eng)
>> Conference Background Paper.pdf (eng)
>> Child Labour Free Zones in Afrika.pdf (eng)
>> Stop Child Labour Position Paper.pdf (eng)

Lees ook

 • binnehof03

  Groen en ‘open’ regeerakkoord vraagt durf van VVD en CDA

  21/03/2017

  Er liggen kansen voor een open, groene en toekomstgerichte regering. Aan de formatietafel vraagt dat van VVD en CDA vooral lef, en van de progressieve partijen overtuigingskracht en een rechte rug.

  Lees meer

 • Krabbé slum

  Bestemming Oeganda

  17/03/2017

  In Kasubi, de grootste sloppenwijk van Oeganda, zag Martijn Krabbé hoe Hivos successen boekt in de strijd tegen kinderarbeid. Zondag 19 maart te zien in Bestemming Oeganda, om 23:30 op RTL4.

  Lees meer

 • Hivos-roze-filmdag-gigi

  Gigi maakt indruk tijdens Hivos Roze Filmdag

  16/03/2017

  “Toen ik op de universiteit mijn essay inleverde, zeiden ze: ‘Begin maar opnieuw, want homorechten zijn geen mensenrechten.’ Op dat moment wist ik dat ik in actie moest komen.” Aan het woord is de Keniaanse Gigi Louisa. Een bevlogen vrouw die strijdt voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo’s, bi- en transseksuelen (LHBT). Gigi vertelde haar […]

  Lees meer