Conferentie tegen kinderarbeid in Oeganda geslaagd

15 april, 2013

Tijdens deze conferentie, georganiseerd door Stop Kinderarbeid en haar lokale partners, werden de gebiedsgerichte aanpak en de Child Labour Free Zones gepromoot als de meest effectieve en succesvolle manier om kinderarbeid te bestrijden. Bekijk ons filmpje over Child Labour Free Zones:

 

 

Inspirerende speechesErvaringen  werden uitgewisseld en veldbezoeken georganiseerd, om zo nog meer  partijen – inclusief overheden – te inspireren en te motiveren om  betrokken te zijn. Ook Minister voor Buitenlandse Handel en  Ontwikkelingssamenwerking  Ploumen sprak vol enthousiasme over de Child  Labour Free Zones als de  meest succesvolle manier om kinderarbeid op te  lossen. Daarnaast stelde ze dat de uitkomsten van de conferentie zullen  worden meegenomen naar de Global Child Labour Conference in Brazilië  later dit jaar.

 

 

Kampala Declaration "Working towards Child Labour Free Zones"De conferentie werd afgesloten met de ondertekening van de Kampala Declaration "Working towards Child Labour Free Zones".  Dit gebeurde unaniem, met de International Labour Organization (ILO)  als getuige. Door deze verklaring te ondersteunen, verklaarden de  afgevaardigden hun toewijding aan het creeren en versterken van de Child  Labour Free Zones in hun eigen lokale, nationale en internationale  context. 

Lees meer:
>> Persbericht Kampala Declaration 19 april.pdf (eng)
>> Conference Background Paper.pdf (eng)
>> Child Labour Free Zones in Afrika.pdf (eng)
>> Stop Child Labour Position Paper.pdf (eng)

Lees ook

 • Literaire benefietavond #FreeRightsDefenders

  17/08/2017

  In Turkije werden begin juli acht mensenrechtenverdedigers en twee trainers gearresteerd tijdens een door Hivos gefinancierde training voor online veiligheid. Allen zijn aangeklaagd voor het hulp bieden aan een terroristische organisatie. Acht van hen worden nog steeds gevangen gehouden.

  Lees meer

 • Fotografie: Caecilia Rasch
 • Age of Wonderland 2017: 100 DAYS OF LEARNING: van kennis naar wijsheid!

  09/08/2017

  Gedurende heel 2017 organiseert kennisplatform Age of Wonderland 100 DAYS OF LEARNING, een wereldwijd leer-evenement waarbij waardevolle levenservaringen worden uitgewisseld met geïnteresseerden. Innovators, wetenschappers, ingenieurs, kunstenaars, ontwerpers, sociale ondernemers en denkers uit de hele wereld worden uitgenodigd om hun verhalen en ideeën uit hun (levens)lessen en praktijk te delen. Het idee is om kennis te herontdekken, vooronderstellingen te veranderen en ervaringen uit te wisselen met anderen. Age of Wonderland is van mening dat we de wereld alléén tot een betere plek kunnen maken, als we verandering op een individueel niveau omarmen en anderen inspireren om hetzelfde te doen.

  Lees meer