Conferentie tegen kinderarbeid in Oeganda geslaagd

15 april, 2013

Tijdens deze conferentie, georganiseerd door Stop Kinderarbeid en haar lokale partners, werden de gebiedsgerichte aanpak en de Child Labour Free Zones gepromoot als de meest effectieve en succesvolle manier om kinderarbeid te bestrijden. Bekijk ons filmpje over Child Labour Free Zones:

 

 

Inspirerende speechesErvaringen  werden uitgewisseld en veldbezoeken georganiseerd, om zo nog meer  partijen – inclusief overheden – te inspireren en te motiveren om  betrokken te zijn. Ook Minister voor Buitenlandse Handel en  Ontwikkelingssamenwerking  Ploumen sprak vol enthousiasme over de Child  Labour Free Zones als de  meest succesvolle manier om kinderarbeid op te  lossen. Daarnaast stelde ze dat de uitkomsten van de conferentie zullen  worden meegenomen naar de Global Child Labour Conference in Brazilië  later dit jaar.

 

 

Kampala Declaration "Working towards Child Labour Free Zones"De conferentie werd afgesloten met de ondertekening van de Kampala Declaration "Working towards Child Labour Free Zones".  Dit gebeurde unaniem, met de International Labour Organization (ILO)  als getuige. Door deze verklaring te ondersteunen, verklaarden de  afgevaardigden hun toewijding aan het creeren en versterken van de Child  Labour Free Zones in hun eigen lokale, nationale en internationale  context. 

Lees meer:
>> Persbericht Kampala Declaration 19 april.pdf (eng)
>> Conference Background Paper.pdf (eng)
>> Child Labour Free Zones in Afrika.pdf (eng)
>> Stop Child Labour Position Paper.pdf (eng)

Lees ook

 • Mexicaanse wint Mensenrechtentulp voor bijkans onmogelijke strijd

  07/12/2017

  Gedreven door de vermissing van haar eigen dochter, broer en twee neven komt Graciela Pérez Rodríguez op voor de rechten van familieleden van verdwenen personen. Zij wordt door Hivos gesteund en ontvangt voor haar werk op vrijdag 8 december de Mensenrechtentulp.

  Lees meer

 • Laxmi en Iris

  Wie heeft wie versierd?

  06/12/2017

  Toen Laxmi drie jaar geleden de straat op ging om fondsen te werven voor Hivos, liep ze Iris tegen het lijf. Ze wist haar niet alleen over te halen om donateur te worden. Een bijzonder verhaal over een bijzondere ontmoeting.

  Lees meer

 • Photo credits: Nómada, Carlos Sebastián.

  Mensenrechtenverdedigers in gevaar

  04/12/2017

  Costa Rica krijgt grote aantallen vluchtelingen binnen uit buurlanden als Guatemala, Honduras en Nicaragua, waar geweld hoogtij viert. Sommige groepen zijn in acuut gevaar. Vooral vrouwen, LHBT’ers, inheemse volkeren, journalisten en mensenrechtenverdedigers.

  Lees meer