Compenseer nu, krijg een auto

9 september, 2011

Hoe werkt het? Gebruik de calculator om je CO2-uitstoot te berekenen. Het bedrag hangt af van bijvoorbeeld je reisbestemming en het aantal reisgenoten. Jouw compensatie wordt geïnvesteerd in duurzame energieprojecten van het Hivos Klimaatfonds. Zolang de voorraad strekt ontvang je tijdens de actieperiode deze leuke auto(sleutelhanger) die fairtrade is gemaakt in Madagascar.

Waarom compenseren? Alhoewel we proberen minder energie te verbruiken, blijven we altijd CO2 uitstoten. Je uitstoot compenseren via duurzame energieprojecten levert extra voordelen op. Je investeert in slimme energieoplossingen zoals de bouw van efficiënte fornuizen, biogasinstallaties en waterkrachtcentrales in ontwikkelingslanden. Door toegang te bieden tot duurzame energie draag je bij aan armoedebestrijding, de verbetering van de gezondheid en kwaliteit van leven.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer