Compenseer je uitstoot: ben jij al CO2-oké?

Je staat er misschien niet altijd bij stil, maar je jaagt ieder jaar tonnen CO2 en andere broeikasgassen de lucht in. Even de verwarming aan, lekker douchen, een biefstukje bakken of op pad met trein, bus of auto. Natuurlijk helpt het als je groene energie gebruikt en zo min mogelijk vliegt. Maar het lukt niet altijd om uitstoot te vermijden. Daarom is er de Hivos CO2-calculator. Invullen en compenseren maar! Zo simpel kan het zijn.

Carbon credits

Vind jij, net als Hivos, dat onze CO2-uitstoot drastisch omlaag moet? Dan is de Hivos CO2-calculator echt een handig ding. Je gaat naar www.hivos.nl/co2-calculator en kiest of je privé, zakelijk of voor een evenement wilt compenseren. Per categorie (auto, vlucht, huis, openbaar vervoer of maaltijden) geef je aan wat het verbruik is. Je ziet meteen hoeveel CO2 je daarmee de lucht in blaast en wat het kost om dat te compenseren. Elke carbon credit die je koopt, zorgt ergens anders op de wereld voor één ton minder CO2. Die investeren we bijvoorbeeld in biogasinstallaties.

Eerlijk

De calculator van Hivos geeft je een eerlijk beeld. Bij vliegreizen nemen we bijvoorbeeld niet alleen CO2 maar ook andere schadelijke broeikasgassen mee in de berekening. En wist je dat het ook behoorlijk scheelt wat je op het menu zet? Als je met zijn vieren 800 gram tofoe eet, dan is er maar drie kilo CO2 uitgestoten voor productie en transport. Serveer je vier Braziliaanse biefstukjes, dan ben je opeens verantwoordelijk voor 270 kilo CO2! Net zo veel als 1280 kilometer met een gemiddelde auto. Dat is van Eindhoven naar Boedapest. Kijk op hivos.nl/co2-calculator en compenseer je uitstoot!

Compenseer nu