Brieven uit Nicaragua

9 oktober, 2009

In minstens 10 afleveringen staan kinderen uit andere Nicaraguaanse partnerstedeb van LSBNN centraal. Een basisschoolleerling uit de Nederlandse partnerstad stelt iedere aflevering via de webcam een vraag aan programmamaker Stef. Hij woont al jaren in Nicaragua, is getrouwd met een Nicaraguaanse en vertelt hoe anders het leven er daar aan toe gaat.

 

Zo draait het in de eerste aflevering draait het om kinderen in weeshuizen in de stad Managua. Veel kinderen die zijn ondergebracht in weeshuizen kampen nog met onverwerkte trauma’s. Poppentherapie kan uitkomst bieden. In deze therapie wordt veel met rollenspelen gewerkt, waardoor kinderen soms beter met hun verdriet kunnen omgaan.

 

Het programma was de afgelopen twee seizoenen succesvol. Zo’n 150.000 tot 200.000 kijkers stemden wekelijks op het programma af.

 

Nieuwsgierig? Kijk dan op zondagochtend 11 oktober naar Villa Achterwerk

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer