Booklaunch: Digital AlterNatives

14 september, 2011

Sinds media de opstanden in het Midden-Oosten en Noord-Afrika hebben geframed als Facebook en Twitter revoluties is het tijd om de actoren de vraag te stellen hoe zij over dit etiket denken. Wie zijn de digital natives, waar ligt hun oorsprong en wat is hun rol in sociale en politieke processen? Digital AlterNatives geeft antwoorden.

De boekpresentatie van Digital AlterNatives vormt het slotstuk van het symposium ‘Arabische Lente en het jonge mondiale (cyber)activisme’ dat op donderdag 15 september start. U bent van harte welkom de boekpresentatie en het symposium bij te wonen.

Wanneer:vrijdag 16 september, 17:00 uur
Waar:Museum voor Communicatie, Den Haag

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer