Boliviaanse vrouwen geven zich bloot

6 januari, 2014

De kalender voor 2014 kreeg de titel “La que soy” mee: "Dat wat ik ben". Op de foto’s vieren de Boliviaanse vrouwen de autonomie van hun lichaam. Vrouwenlichamen zweven gewichtsloos onder water met teksten over de keuzes die zij kunnen maken met betrekking tot hun lichaam.
 

IdentiteitDe fotografe en haar modellen verzetten zich tegen een dagelijkse praktijk waarin het vrouwenlichaam tot een lustobject wordt gemaakt. De kalender weerspiegelt verschillende identiteiten: de  kunstenares, de vrouw uit de Andes, de transgender vrouw, de Afro-Boliviaanse vrouw, de moeder, de oma en de vrouw die weigert te gehoorzamen.

Het Hivos regiokantoor beschouwt kunst als een belangrijk instrument om discussie te stimuleren over onderwerpen als emancipatie, (seksuele) diversiteit en gender. In 2013 werd de kalender “Calendario 2013 de las Diversidades Sexuales y de Genero” uitgeven door Hivos in samenwerking met organisaties op het gebied van LGBT-rechten en verschillende schrijvers en fotografen.

De kalender is het resultaat van de samenwerking met organisaties en groepen die het voortouw nemen in het gevecht voor democratisering, LGBT-rechten, vrouwenrechten en bestrijding van hiv/aids.

> Bekijk de kalender La que Soy (pdf)

Lees ook