Boekpresentatie: Rebecca MacKinnon

29 februari, 2012

Rebecca MacKinnon is internationaal journalist, medegrondlegger van het burgernetwerk (en Hivos partner) Global Voices. MacKinnon is expert op het gebied van internetcensuur in China en activist voor internetvrijheid. Ze maakt de complexe en vaak verborgen machtsdynamiek tussen overheden, bedrijven en burgers in cyberspace inzichtelijk.
 
Hivos en Xs4all beschouwen vrije uitwisseling van informatie, vrijheid van meningsuiting en de mogelijkheid voor actieve burgerparticipatie als essentiële voorwaarden voor de ontwikkeling van een democratische samenleving, en zetten zich al meer dan een decennium in voor dit doel.

1 Maart, 16.30 Lokatie: Pakhuis de Zwijger, Piet Heinkade 179, AmsterdamGratis toegang,  inschrijven via:  thenetworked@xs4all.nl

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer