Bezoek Fill the Gap! en praat mee over IT in Afrika

16 december, 2010

IT-bedrijven ontdekken Afrika steeds vaker als nieuwe groeimarkt. Microsoft, Hewlett-Packard, Dell, IBM, Google en Cisco Systems hebben inmiddels allemaal voet aan de grond op het continent.

Nieuwe perspectieven
Maar wat trekt deze bedrijven naar Afrika? En wat betekent de komst van deze bedrijven voor de ontwikkeling van dit continent? Biedt het nieuwe perspectieven? En wat voor impact heeft deze informatie economie op Afrika?

De 8e editie van Fill the Gap! Zoekt naar antwoorden op deze vragen. Over de impact van ICT op de (Afrikaanse) samenleving, sociaal ondernemerschap en de verschillen tussen ondernemen in Europa en Afrika. Onder de aanwezigen zijn Estelle Akofio-Sowah, Managing Director van Google Ghana, Kamal Budhabhatti, CEO van Craft Silicon en Andrew Makkinga, radio DJ en presentator bij VPRO radio.

Programma
Het evenement vindt plaats op vrijdag 14 januari 2011 in het voormalig Trouwgebouw aan de Wibautstraat 127 te Amsterdam. Het programma begint om 15.00 uur, duurt tot 16.30 uur en sluit af met een borrel. Deelname is gratis.

Fill the Gap! is hèt debat- en netwerkevenement van Hivos en IICD voor iedereen met interesse of activiteiten op het gebied van ICT en ontwikkelingssamenwerking.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer