Bezoek Fill the Gap! en praat mee over IT in Afrika

16 december, 2010

IT-bedrijven ontdekken Afrika steeds vaker als nieuwe groeimarkt. Microsoft, Hewlett-Packard, Dell, IBM, Google en Cisco Systems hebben inmiddels allemaal voet aan de grond op het continent.

Nieuwe perspectieven
Maar wat trekt deze bedrijven naar Afrika? En wat betekent de komst van deze bedrijven voor de ontwikkeling van dit continent? Biedt het nieuwe perspectieven? En wat voor impact heeft deze informatie economie op Afrika?

De 8e editie van Fill the Gap! Zoekt naar antwoorden op deze vragen. Over de impact van ICT op de (Afrikaanse) samenleving, sociaal ondernemerschap en de verschillen tussen ondernemen in Europa en Afrika. Onder de aanwezigen zijn Estelle Akofio-Sowah, Managing Director van Google Ghana, Kamal Budhabhatti, CEO van Craft Silicon en Andrew Makkinga, radio DJ en presentator bij VPRO radio.

Programma
Het evenement vindt plaats op vrijdag 14 januari 2011 in het voormalig Trouwgebouw aan de Wibautstraat 127 te Amsterdam. Het programma begint om 15.00 uur, duurt tot 16.30 uur en sluit af met een borrel. Deelname is gratis.

Fill the Gap! is hèt debat- en netwerkevenement van Hivos en IICD voor iedereen met interesse of activiteiten op het gebied van ICT en ontwikkelingssamenwerking.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer