Beleef het IDFA in Tuschinski

11 november, 2011

Documentairefestival IDFA is een uitgelezen plek om de veranderingen in een maatschappij in kaart te brengen en te analyseren. Het Jan Vrijman Fonds van IDFA, stimuleert een onafhankelijke filmcultuur, ver van het dagelijkse mediageweld en beschut van het oppervlakkige meningencircus, maar wel midden in de wereld. Hivos steunt initiatieven op het gebied van kunst, cultuur en theater zodat ook mensen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika een tegengeluid kunnen geven.

Naar Tuschinski? Stuur een e-mail naar actie@hivos.nl onder vermelding van ‘Invoking Justice’.

Thuis genieten? Meld je hier aan om een DVD-box vol werelddocumentaires te ontvangen. 

Invoking Justice In het zuiden van India worden familiekwesties bezien door de plaatselijke Jamaat, een uit mannen bestaande, islamitische adviesraad die onderzoekt en onderhandelt met families, politie en justitie. Vrouwen  zijn nimmer onderdeel van zo’n proces. In 2004 richtte een groep moedige vrouwen een eigen Jamaatgroep op om hun geslacht bij te kunnen staan. De filmmaker volgt hun werk. Lees meer

 

Foto copyright Flickr User Toni Vega

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer