Bekijk Radar over rozen

12 februari, 2013

Jaarlijks worden miljarden  bloemen vanuit Afrika naar ons land verscheept. Bloemen die door vrouwen worden gekweekt en geplukt. Uit onderzoek blijkt dat een deel van die rozen nog altijd onder slechte werkomstandigheden worden gekweekt.

In Radar wordt niet alleen Hivos, maar ook een rozenteler aan het woord gelaten. En er is aandacht voor de documentaire Blooming Bussiness van filmmaker Ton van Zantvoort. Hij maakte  enkele jaren geleden een documentaire  over de bewoners rondom het  Naivasha-meer in Kenia. Juist rond dit  grote meer zitten weel  rozenkwekers. In de documentaire wordt pijnlijk  duidelijk hoezeer de  rozenteelt het leven van de bewoners rondom het  meer beïnvloedt.

Bekijk het item  Afrikaanse rozen voor Valentijn online op de site van Radar.

Wat kun jij doen? Eerlijke bloemen dragen bij aan betere arbeidsomstandigheden, maar op  dit moment zijn keurmerken niet of nauwelijks zichtbaar in de winkel. Hivos wil daar verandering in brengen en het aanbod van eerlijke bloemen  op de Nederlandse markt vergroten. Dat kan niet zonder de consument.  

Jij wilt toch ook eerlijke bloemen kunnen kopen? Onderteken de petitie!

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer