Beat The Heat Now!

24 september, 2009

 

Klimaattop in Kopenhagen
In december komen de wereldleiders in Kopenhagen bij elkaar om een nieuw klimaatverdrag te sluiten. En dat is hard nodig. Want dat het klimaat verandert, staat vast. De temperatuur stijgt, de zeespiegel gaat mee. Het gaat allemaal sneller dan verwacht. Maar als we nu ingrijpen, kunnen we het klimaatprobleem oplossen. Een wereld die draait op zon, wind en andere duurzame energiebronnen is mogelijk.

 

Beat The Heat Now-trein
Daarom komen op 12 december wereldwijd mensen bij elkaar om de wereldleiders op te roepen tot actie, want deze klimaattop is het moment om met elkaar het klimaatprobleem op te lossen. Kom ook naar Beat The Heat Now en doe mee. Vanaf het evenement rijden ministers, wethouders, jongeren, wetenschappers, milieuactivisten en vele anderen met een speciale Beat the Heat Now-trein naar de top in Kopenhagen. Op die trein komen oproepen van mensen met hart voor het klimaat. Ook jouw oproep kan daarbij staan.

 

Persoonlijke boodschap
Het is de bedoeling dat de Beat The Heat-Express de langste rijdende petitie ter wereld wordt. Dit is jouw kans om de Nederlandse afgevaardigden een boodschap mee te geven. Dat kan vanaf november op de website van www.beattheheatnow.nl. Het kan ook op 12 december zelf op de trein.

Meer informatie over Beat The Heat Now

Lees hier het persbericht

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer