Arrestaties NGO-leiders in Zimbabwe

27 oktober, 2009

De politie verrichtte de arrestaties ‘’op instructies van hogerhand’’.De aanleiding was de slotverklaring die werd ondertekend door 120 deelnemers van de bijeenkomst over de stagnatie van het politieke proces in Zimbabwe sinds het aantreden van de regering van nationale eenheid (van president Mugabe’s Zanu PF en de MDC van premier Tsvangirai en vice-premier Mutambara).

Zimbabwe Watch en het Zimbabwe Europe Network – ZEN, waar Zimbabwe Watch deel van uitmaakt houden de situatie nauwlettend in de gaten. Zo werd kort geleden ook al een MDC gebouw door de staatsveiligheidsdienst binnengevallen en werd er een grote hoeveelheid documenten meegenomen door de dienst. Ook is de benoeming van Roy Bennett als staatssecretaris van landbouw opnieuw verhinderd door een hernieuwde aanklacht wegens ”terrorisme”, nu bij het hooggerechtshof.

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer