Alliantiedag 2011: Humanisme en Levenskunst

28 februari, 2011

In het sfeervolle West-Indisch Huis te Amsterdam wordt teruggeblikt op 10 jaar Alliantie en wordt een verwachtingsvolle blik op de toekomst geworpen. Joep Dohmen, hoogleraar Wijsgerige en praktijkgerichte ethiek aan de Universiteit voor Humanistiek, spreekt over ‘Humanisme en Levenskunst’. Later op de dag staan inspirerende parallelsessies op het programma en een feestelijke borrel, met live muziek van jazz band ‘Leonie and the Elevator Operators’.

Via www.human.nl/aanmelden kunt u zich opgeven voor deze bijzondere middag.

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer