Aftrap Millenniumtour 2009 vrijdag 16 oktober om 12.00

16 oktober, 2009

Met de Millenniumtour wordt de aandacht gevestigd op de Millenniumdoelen. Dat zijn acht afspraken voor een betere wereld die door 189 regeringsleiders zijn opgesteld in 2000. In 2015 moeten ze gerealiseerd zijn. Maar het gaat nog niet hard genoeg. Daarom kunnen jongeren hun stem laten horen tijdens de Millenniumtour 2009. Jongeren kunnen hun stem laten horen op verschillende evenementen. Zo staat tijdens deze week iedere dag een stad in Nederland in het teken van een millenniumdoel.

Maar je kunt ook online opstaan tegen armoede. Dat kan door naar de website te gaan van de Millenniumtour en jouw foto te uploaden. Zo laat jij zien dat jij tegen armoede bent. Of kijk hier op de agenda wanneer de Millenniumtour bij jou in de buurt is en laat daar jouw boodschap of je idee over een betere wereld achter.

De tour loopt parallel aan de internationale campagne Stand Up and Take Action en is een samenwerking van EEN en NCDO. Ook Hivos maakt deel uit van EEN en doet op de bijeenkomst ‘Humanisten bijEEN’ op zaterdag 17 oktober mee aan de actie Stand Up and Take Action.

Lees meer over Humanisten bijEEN

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer