Aftrap Millenniumtour 2009 vrijdag 16 oktober om 12.00

16 oktober, 2009

Met de Millenniumtour wordt de aandacht gevestigd op de Millenniumdoelen. Dat zijn acht afspraken voor een betere wereld die door 189 regeringsleiders zijn opgesteld in 2000. In 2015 moeten ze gerealiseerd zijn. Maar het gaat nog niet hard genoeg. Daarom kunnen jongeren hun stem laten horen tijdens de Millenniumtour 2009. Jongeren kunnen hun stem laten horen op verschillende evenementen. Zo staat tijdens deze week iedere dag een stad in Nederland in het teken van een millenniumdoel.

Maar je kunt ook online opstaan tegen armoede. Dat kan door naar de website te gaan van de Millenniumtour en jouw foto te uploaden. Zo laat jij zien dat jij tegen armoede bent. Of kijk hier op de agenda wanneer de Millenniumtour bij jou in de buurt is en laat daar jouw boodschap of je idee over een betere wereld achter.

De tour loopt parallel aan de internationale campagne Stand Up and Take Action en is een samenwerking van EEN en NCDO. Ook Hivos maakt deel uit van EEN en doet op de bijeenkomst ‘Humanisten bijEEN’ op zaterdag 17 oktober mee aan de actie Stand Up and Take Action.

Lees meer over Humanisten bijEEN

Lees ook

 • ‘Film opent andere luikjes’

  29/05/2019

  Het Queer Film Festival sprak met onze programmamanager Sexual Rights & Diversity Karen Hammink over het belang en effect van film als het gaat om meer bewustwording en begrip voor LHBTI’s.

  Lees meer

 • Nieuw programma ‘Work: No Child’s Business’ ter bestrijding van kinderarbeid gelanceerd

  24/05/2019

  Stop Kinderarbeid (gecoördineerd door Hivos), UNICEF Nederland en Save the Children Nederland verwelkomen unieke kans om bij te dragen aan het uitbannen van kinderarbeid. 23 mei, Den Haag.  Het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken heeft aangekondigd dat de Alliantie van deze organisaties €35 miljoen zal ontvangen om hun nieuwe programma ‘Work: No Child’s Business’ uit […]

  Lees meer

 • De revolutie van een oma

  23/05/2019

  De 81-jarige Elena uit Costa Rica is een moedige oma die opkomt voor acceptatie van de LHBTI-gemeenschap. Elk jaar maakt zij de regenboogvlaggen voor de pride parade. Ze werd het symbool voor acceptatie in een conservatief land. Haar kleindochter en LHBTI-activist Shi vertelt ons hun verhaal.

  Lees meer