Aftrap landelijke Klasse!Actie voor microkrediet

23 maart, 2010

Day for Change leent microkrediet aan leerlingen uit het basisonderwijs en voortgezet onderwijs die meedoen aan de actie. Dankzij dit geld kunnen leerlingen hier hun eigen onderneming opzetten. Dat vergt investeringen, creativiteit en ondernemersschap. Met de winst worden in ontwikkelingslanden echte microkredieten mogelijk gemaakt.

Totaalopbrengst
Klasse!Actie loopt van 22 maart tot en met 12 mei 2010. Op donderdag 20 mei wordt tijdens de verkiezing voor ‘Microkredietonderneming van het Jaar’ de voorlopige totaalopbrengst bekend gemaakt.

Stichting Day for Change werkt samen met Hivos, Oxfam Novib, Cordaid, ICCO, Triodos Bank, FMO, ASN Bank en Oikocredit. De stichting zamelt geld in om microkredieten voor meer mensen in ontwikkelingslanden mogelijk te maken. Ook Hivos houdt zich ook volop bezig met het verstrekken van microkredieten in ontwikkelingslanden via haar programma Financiële Dienstverlening & Bedrijfsontwikkeling.

Bekijk de promovideo van Klasse actie

Lees ook

 • Column: Vrije ruimte

  17/12/2018

  Hivos jubileert dit jaar, een halve eeuw van vernieuwingsdrang en strijd voor sociale rechtvaardigheid. Het is tegelijk een goed moment voor reflectie. Wat is onze rol in deze roerige tijden waarop populistische en autocratische leiders zo’n groot stempel drukken?

  Lees meer

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: mede dankzij de inspanningen van Hivos en partnerorganisaties is crossdressing niet langer strafbaar in Guyana.

  Lees meer

 • Een bijzondere nalatenschap

  10/12/2018

  Eddy Cohen uit Amsterdam liet na zijn overlijden een flink vermogen na aan drie goede doelen, waaronder Hivos. Om hem te eren hebben we een bankje geadopteerd in het Vondelpark, in het Rosarium.

  Lees meer