Aanklacht Greenpeace-activisten absurd

7 november, 2013

Het schip Arctic Sunrise werd in september geënterd door de Russische autoriteiten. De dag daarvoor had Greenpeace met het schip ten zuiden van Nova Zembla actiegevoerd bij een boorplatform van het Russische bedrijf Gazprom. Hivos ondersteunt de oproep om af te zien van olieboringen in de Noordpool en pleit, meer in het algemeen voor een overstap naar duurzame energie. 

Wereldwijd hebben ondertussen al bijna anderhalf miljoen mensen brieven gestuurd naar Russische ambassades waarin om de vrijlating van de actievoerders wordt gevraagd. Ze worden gesteund door onder andere 11 Nobelprijswinnaars en veel politici, zoals de Duitse Bondskanselier Angela Merkel en de Braziliaanse president Dilma Rousseff.

Teken de petitieOp de website van Greenpeace kunt u een petitie tekenen om de actievoerders van Greenpeace vrij te krijgen.

Foto cc door l’Ours

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer