Child Labour Free Zones ontzettend goed

3 juni, 2013

De campagne, gecoördineerd door Hivos, werkt wereldwijd aan het opzetten van Child Labour Free Zones (kinderarbeidvrije gebieden). De lokale partnerorganisatie Kids in Need (KIN) in Oeganda laat duidelijk zien hoe het mogelijk is om met een sterke mobilisatie van de gehele gemeenschap en het genereren van alternatieve inkomsten voor ouders, kinderen uit het werk te halen en terug naar school te brengen.

 

Ontzettend goed
Tijdens het Algemeen Overleg van woensdag 29 mei heeft ze aan de kamer uitgelegd dat de aanpak “ontzettend goed” is omdat deze niet alleen ouders en kinderen, maar de hele gemeenschap betrekt bij het aanpakken van kinderarbeid. Ook zei ze toe om de Child Labour Free-benadering aan te kaarten tijdens de Global Child Labour Conference in Brazilië, die in oktober dit jaar zak plaatsvinden.

>>Lees meer over het bezoek van minister Ploumen aan Oeganda

>>Lees meer over Kids in Need (KIN)

>>Lees meer over partners van de campagne Stop Kinderarbeid

Lees ook

 • binnehof03

  Groen en ‘open’ regeerakkoord vraagt durf van VVD en CDA

  21/03/2017

  Er liggen kansen voor een open, groene en toekomstgerichte regering. Aan de formatietafel vraagt dat van VVD en CDA vooral lef, en van de progressieve partijen overtuigingskracht en een rechte rug.

  Lees meer

 • Krabbé slum

  Bestemming Oeganda

  17/03/2017

  In Kasubi, de grootste sloppenwijk van Oeganda, zag Martijn Krabbé hoe Hivos successen boekt in de strijd tegen kinderarbeid. Zondag 19 maart te zien in Bestemming Oeganda, om 23:30 op RTL4.

  Lees meer

 • Hivos-roze-filmdag-gigi

  Gigi maakt indruk tijdens Hivos Roze Filmdag

  16/03/2017

  “Toen ik op de universiteit mijn essay inleverde, zeiden ze: ‘Begin maar opnieuw, want homorechten zijn geen mensenrechten.’ Op dat moment wist ik dat ik in actie moest komen.” Aan het woord is de Keniaanse Gigi Louisa. Een bevlogen vrouw die strijdt voor gelijke rechten voor lesbiennes, homo’s, bi- en transseksuelen (LHBT). Gigi vertelde haar […]

  Lees meer