Child Labour Free Zones ontzettend goed

3 juni, 2013

De campagne, gecoördineerd door Hivos, werkt wereldwijd aan het opzetten van Child Labour Free Zones (kinderarbeidvrije gebieden). De lokale partnerorganisatie Kids in Need (KIN) in Oeganda laat duidelijk zien hoe het mogelijk is om met een sterke mobilisatie van de gehele gemeenschap en het genereren van alternatieve inkomsten voor ouders, kinderen uit het werk te halen en terug naar school te brengen.

 

Ontzettend goed
Tijdens het Algemeen Overleg van woensdag 29 mei heeft ze aan de kamer uitgelegd dat de aanpak “ontzettend goed” is omdat deze niet alleen ouders en kinderen, maar de hele gemeenschap betrekt bij het aanpakken van kinderarbeid. Ook zei ze toe om de Child Labour Free-benadering aan te kaarten tijdens de Global Child Labour Conference in Brazilië, die in oktober dit jaar zak plaatsvinden.

>>Lees meer over het bezoek van minister Ploumen aan Oeganda

>>Lees meer over Kids in Need (KIN)

>>Lees meer over partners van de campagne Stop Kinderarbeid

Lees ook

 • Mexicaanse wint Mensenrechtentulp voor bijkans onmogelijke strijd

  07/12/2017

  Gedreven door de vermissing van haar eigen dochter, broer en twee neven komt Graciela Pérez Rodríguez op voor de rechten van familieleden van verdwenen personen. Zij wordt door Hivos gesteund en ontvangt voor haar werk op vrijdag 8 december de Mensenrechtentulp.

  Lees meer

 • Laxmi en Iris

  Wie heeft wie versierd?

  06/12/2017

  Toen Laxmi drie jaar geleden de straat op ging om fondsen te werven voor Hivos, liep ze Iris tegen het lijf. Ze wist haar niet alleen over te halen om donateur te worden. Een bijzonder verhaal over een bijzondere ontmoeting.

  Lees meer

 • Photo credits: Nómada, Carlos Sebastián.

  Mensenrechtenverdedigers in gevaar

  04/12/2017

  Costa Rica krijgt grote aantallen vluchtelingen binnen uit buurlanden als Guatemala, Honduras en Nicaragua, waar geweld hoogtij viert. Sommige groepen zijn in acuut gevaar. Vooral vrouwen, LHBT’ers, inheemse volkeren, journalisten en mensenrechtenverdedigers.

  Lees meer