Child Labour Free Zones ontzettend goed

3 juni, 2013

De campagne, gecoördineerd door Hivos, werkt wereldwijd aan het opzetten van Child Labour Free Zones (kinderarbeidvrije gebieden). De lokale partnerorganisatie Kids in Need (KIN) in Oeganda laat duidelijk zien hoe het mogelijk is om met een sterke mobilisatie van de gehele gemeenschap en het genereren van alternatieve inkomsten voor ouders, kinderen uit het werk te halen en terug naar school te brengen.

 

Ontzettend goed
Tijdens het Algemeen Overleg van woensdag 29 mei heeft ze aan de kamer uitgelegd dat de aanpak “ontzettend goed” is omdat deze niet alleen ouders en kinderen, maar de hele gemeenschap betrekt bij het aanpakken van kinderarbeid. Ook zei ze toe om de Child Labour Free-benadering aan te kaarten tijdens de Global Child Labour Conference in Brazilië, die in oktober dit jaar zak plaatsvinden.

>>Lees meer over het bezoek van minister Ploumen aan Oeganda

>>Lees meer over Kids in Need (KIN)

>>Lees meer over partners van de campagne Stop Kinderarbeid

Lees ook

 • Literaire benefietavond #FreeRightsDefenders

  17/08/2017

  In Turkije werden begin juli acht mensenrechtenverdedigers en twee trainers gearresteerd tijdens een door Hivos gefinancierde training voor online veiligheid. Allen zijn aangeklaagd voor het hulp bieden aan een terroristische organisatie. Acht van hen worden nog steeds gevangen gehouden.

  Lees meer

 • Fotografie: Caecilia Rasch
 • Age of Wonderland 2017: 100 DAYS OF LEARNING: van kennis naar wijsheid!

  09/08/2017

  Gedurende heel 2017 organiseert kennisplatform Age of Wonderland 100 DAYS OF LEARNING, een wereldwijd leer-evenement waarbij waardevolle levenservaringen worden uitgewisseld met geïnteresseerden. Innovators, wetenschappers, ingenieurs, kunstenaars, ontwerpers, sociale ondernemers en denkers uit de hele wereld worden uitgenodigd om hun verhalen en ideeën uit hun (levens)lessen en praktijk te delen. Het idee is om kennis te herontdekken, vooronderstellingen te veranderen en ervaringen uit te wisselen met anderen. Age of Wonderland is van mening dat we de wereld alléén tot een betere plek kunnen maken, als we verandering op een individueel niveau omarmen en anderen inspireren om hetzelfde te doen.

  Lees meer