52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen

15 oktober, 2009

Het doel van ‘Stand Up and Take Action?‘In 2000 maakten regeringsleiders van 189 landen, waaronder Nederland, acht duidelijke afspraken voor een betere wereld in 2015: de Millenniumdoelen. Een belofte aan arme mensen wereldwijd om armoede te bestrijden. Door de overheid, het bedrijfsleven en talloze organisaties wordt er hard gewerkt om deze doelen te halen. Maar een betere wereld is de verantwoordelijkheid van iedereen. Ieder stapje in de goede richting, hoe klein ook, helpt. Dit boekje wil laten zien hoe gemakkelijk en vooral hoe leuk het is om hieraan bij te dragen.

Het boek en de site worden gemaakt door Brighter World in samenwerking met EEN. De meeropbrengst van dit boek is bestemd voor EEN. Dit is het initiatief van zestig maatschappelijke en ontwikkelingsorganisaties. EEN is Nederlands, maar maakt deel uit van een wereldwijde beweging tegen armoede, met onder meer in de Verenigde Staten ONE, in Engeland Make Poverty History en in India Wada Na Todo. Jaarlijks coördineert EEN in Nederland de actie Stand Up and Take Action, waarbij miljoenen mensen wereldwijd opstaan tegen armoede.

Een bijbehorende website bij het boekje biedt per tip uitgebreidere informatie, adressen en ideeën hoe je deze 52 simpele tips in je eigen omgeving kunt toepassen.

Ga naar de website van ’52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen’

Lees ook