52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen

15 oktober, 2009

Het doel van ‘Stand Up and Take Action?‘In 2000 maakten regeringsleiders van 189 landen, waaronder Nederland, acht duidelijke afspraken voor een betere wereld in 2015: de Millenniumdoelen. Een belofte aan arme mensen wereldwijd om armoede te bestrijden. Door de overheid, het bedrijfsleven en talloze organisaties wordt er hard gewerkt om deze doelen te halen. Maar een betere wereld is de verantwoordelijkheid van iedereen. Ieder stapje in de goede richting, hoe klein ook, helpt. Dit boekje wil laten zien hoe gemakkelijk en vooral hoe leuk het is om hieraan bij te dragen.

Het boek en de site worden gemaakt door Brighter World in samenwerking met EEN. De meeropbrengst van dit boek is bestemd voor EEN. Dit is het initiatief van zestig maatschappelijke en ontwikkelingsorganisaties. EEN is Nederlands, maar maakt deel uit van een wereldwijde beweging tegen armoede, met onder meer in de Verenigde Staten ONE, in Engeland Make Poverty History en in India Wada Na Todo. Jaarlijks coördineert EEN in Nederland de actie Stand Up and Take Action, waarbij miljoenen mensen wereldwijd opstaan tegen armoede.

Een bijbehorende website bij het boekje biedt per tip uitgebreidere informatie, adressen en ideeën hoe je deze 52 simpele tips in je eigen omgeving kunt toepassen.

Ga naar de website van ’52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen’

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer