100.000 keer duurzaam biogas

3 december, 2013

Nog niet eerder had een biogasprogramma zoveel impact in Sub-Sahara Afrika als het ABPP. In vijf jaar tijd profiteerden ongeveer 175.000 mensen in Kenia, Oeganda, Tanzania, Burkina Faso en Ethiopië van zelf opgewekte biogas om op te koken en bioslurrie om gewassen verantwoord te bemesten . Voor de periode 2014 en 2017 heeft het ABPP een heel ambitieus plan: nog eens 100.000 biogasinstallaties erbij.

Hoe werkt het?Een biogasinstallatie vergist koeienpoep naar schoon gas om op te koken, maar daar blijft het niet bij. Bekijk onze interactieve animatie en ontdek hoe gezinnen profiteren van het biogasprogramma. Lees ook het verhaal van Simon en Susan over het verschil dat de biogas in hun leven maakte.

Hulp & HandelNederlandse bedrijven zijn in gesprek met ABPP om te zien hoe biogas kan bijdragen aan duurzamere melkveehouderij en hogere koffieproductie. Het programma sluit daarmee goed aan bij Ploumen’s visie op internationale samenwerking. Het voegt investeringen en handel samen met een beperkte mate van hulp. 

SamenwerkingABPP is een Afrikaanse/Nederlandse samenwerking tussen lokale bedrijven, organisaties en overheden. Het is een Nederlands initiatief van Hivos, SNV en het Directoraat-generaal Internationale Samenwerking (DGIS) van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Lees ook

 • Op weg naar gelijke rechten in de Caraïben

  13/12/2018

  In 2009 werden vier transgenders in Guyana opgepakt en gearresteerd wegens crossdressing. In de rechtbank kregen ze te horen dat ze verward waren over hun seksualiteit. “Ga op zoek naar Jezus”, luidde het advies van de rechter. Nu, na negen jaar lang de wet uitdagen en de zaak aanvechten, is er eindelijk gerechtigheid: crossdressing is […]

  Lees meer

 • Hivos steunt spraakmakende documentaire over het leven van drie transgenders

  20/11/2018

  Filmmaker Koen Suidgeest en de stichting Human Rights in the Picture hebben van Hivos financiële steun gekregen om een documentaire te maken die wereldwijd ingezet gaat voor educatie en activisme op het gebied van transseksualiteit.

  Lees meer

 • Waarom we stil zijn

  16/11/2018

  Mensenrechten staan wereldwijd onder druk. Daarom doen Hivos en honderden andere organisaties van 16 tot en met 18 november mee met SPEAK! campagne.

  Lees meer