ENG
 


 

Nieuws

Virginia Perez Ratton, moeder van de beeldende kunst in Midden Amerika, overleden


Vandaag bereikte ons het treurige bericht van het overlijden van Virginia Perez Ratton, kunstenaar en curator, in San Jose, Costa Rica, op de leeftijd van 60 jaar. Virginia Perez heeft een groot deel van haar leven gewijd aan de ontwikkeling en ondersteuning van de beeldende kunst en kunstenaars uit de Midden-Amerikaanse regio.


In de negentiger jaren organiseerde Virginia een serie unieke tentoonstellingen van Midden-Amerikaanse kunstenaars tijdens haar directeurschap van het Museum voor hedendaagse kunst en design in San Jose. Vanaf die tijd werd Virginia een gestage kracht achter vele initiatieven zoals de oprichting van kunstcentrum Teoretica, de organisatie van internationale tentoonstellingen, workshops, conferenties en de productie van excellente publicaties. Al haar hoog professionele werk heeft de Midden-Amerikaanse en Caribische kunst stevig op de wereldkaart gezet.

Hivos heeft Virginia’s projecten continu met groot enthousiasme over een periode van 15 jaar gesteund, altijd onder de indruk van haar grote talent als curator, netwerker and kunst critica. Het verlies van Virginia, en vooral haar fantastische persoonlijkheid, is een grote schok en wij wensen Virginia’s naaste familie, collega’s van Teoretica and haar vrienden, veel sterkte.

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode