ENG
 


 

Nieuws

Syrisch protest via online poppenkast


In het online poppentheater - Top Goon: Diaries of a Little Dictator - spot een groep Syrische en internationale kunstenaars met het regime van Bashar Al-Assad. Nadat de eerste reeks van de satirische poppenshow een online hit werd zijn de kunstenaars van Masasit Mati nu een tweede protestreeks begonnen. Ze kiezen voor zwarte humor als wapen tegen de onderdrukker met als munitie: vingerpoppen en YouTube.


Hivos steunt de tweede serie van Top Goon – Diaries of a Little Dictator omdat de kunstenaars er met satire en creativiteit in slagen om een krachtig en geweldloos geluid te laten horen. Terwijl geweld en sektarische spanningen de dagelijkse realiteit zijn in Syrië verrast de satirische poppenshow met een nieuwe show vol zwarte humor als wapen tegen Assad. 

 

Diaries of a Little Dictator
Tijdens de eerste serie, in de herfst van 2011, streefden de kunstenaars naar vrijheid van meningsuiting en vreedzame regimeverandering.De eerste 13 delen van Diaries of a Little Dictator werden een hit online. Belangrijke Arabische media berichtten over de filmpjes net als meer dan 175.000 kijkers op YouTube en ruim een half miljoen  ’Likers’op Facebook. Volg hier de nieuwe serie van de kunstenaars van Masasit Mati, genoemd naar het rietje van een populair Syrisch drankje.

Steun de roep om vrijheid
Overal ter wereld moet worden gevochten voor toegang tot informatie en vrije meningsuiting. In landen zoals Syrië is de strijd het hardst. Vrijheid van expressie is een essentieel ingrediënt voor een samenleving zonder onderdrukking. Daarom steunt Hivos partners die de creativiteit van mensen combineren met de kracht van nieuwe mediatechnieken om ruimte te creëren voor dialoog. Steun Hivos hierbij!

 

 

 

 
 

Jouw reactie

thumb» | Terms and conditions
Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode