ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 18/01/2010

WRR rapport rekent af met cliché beelden ontwikkelingssamenwerking

Hivos verwelkomt het WRR rapport. Het is een veelomvattende, diepgravende analyse waarin kritiek niet wordt geschuwd. Positief is dat wordt afgerekend met veel karikaturale beelden die het publieke debat over ontwikkelingssamenwerking domineren. Hivos mist de politieke dimensies van ontwikkeling in het rapport maar vindt het toch een goede basis om het Nederlandse beleid aan te passen.

 
 
Gepost op | 15/01/2010

'Homo- en lesborechten zijn mensenrechten'

Wereldwijd komen homo’s en lesbo’s op voor hun rechten en gelijke behandeling. De Engelstalige editie van het boek Urgency Required beschrijft die emancipatiestrijd. Het boek van Hivos-medewerkster en co-auteur Ireen Dubel en André Hielkema werd tijdens het Lesbian Festival 2010 in Nijmegen gepresenteerd.

 
 
Gepost op | 14/01/2010

Live your dreams op het Lesbian Festival 2010

'Live your dreams,’ of 'Maak je dromen waar.' Dat is het thema van het Lesbian Festival 2010 dat van 15 tot en met 17 januari in Nijmegen plaats vindt. Het festival wordt georganiseerd door COC Nijmegen en is bedoeld voor lesbiënnes, biseksuele vrouwen en transgenders. Ook Hivos ondersteunt mede deze driedaagse bijeenkomst. Bovendien wordt de Engelstalige versie van het boek ‘ Urgency required’ van Hivos-medewerkster Ireen Dubel en André Hielkema gepresenteerd.

 
 
Gepost op | 14/01/2010

Welthungerhilfe stelt 100.000 euro beschikbaar voor noodhulp Haïti

Afgelopen dinsdag werd Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. De gevolgen zijn catastrofaal. Hele straten zijn verwoest en geschat wordt dat er duizenden doden zijn. Hivos-partners van de Alliance2015 bieden zo snel mogelijk hulp aan de bevolking. Zo stelt Welthungerhilfe 100.000 euro beschikbaar voor noodhulp.

 
 
Gepost op | 13/01/2010

Reactie Hivos op artikel Boekestijn 'Wees humaan, bezuinig op de derde wereld'

Op 6 januari jl. werd in De Volkskrant het artikel ‘Wees humaan, bezuinig op de derde wereld’ van Arend Jan Boekestijn gepubliceerd. Hij geeft hierin zijn visie op de bezuinigingen in de ontwikkelingshulpsector. Jappe Kok, Hoofd evaluatie, toetsing en controle bij ontwikkelingsorganisatie Hivos, reageerde op het artikel van Arend Jan Boekstijn. Lees de reactie hieronder:

 
 
Gepost op | 12/01/2010

Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

De zevende editie van Fill the Gap! staat volledig in het teken van de kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden. Op vrijdag 15 januari gaan jonge wereldverbeteraars in gesprek met mediaspecialisten over de inzet van nieuwe media voor een betere leefomgeving. Ben jij hier ook in geïnteresseerd? Meld je aan! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

 
 
Gepost op | 07/01/2010

Hivos en de Wereldwinkels maken een groene start!

Goede voornemens voor 2010? Doe mee aan de oproep van Hivos en de Wereldwinkels om vanaf januari eerlijke groene producten te kopen. Deze producten in de Wereldwinkel zijn met extra zorg voor het milieu of het klimaat geproduceerd. Ze zijn biologisch, komen voort uit natuurlijke grondstoffen of gemaakt van gerecycled materiaal. Met het kopen van eerlijke en groene producten investeer je niet alleen in producenten in ontwikkelingslanden, maar spaar je ook het milieu.

 
 
Iran beeld kasteel Teheran Gepost op | 06/01/2010

Hivos op zwarte lijst Iran

De Iraanse regering heeft Hivos op de zwarte lijst geplaatst van organisaties waarmee Iraniërs geen contacten meer mogen hebben. Dit is de laatste in een reeks van beschuldigingen dat wij het bewind in Iran omver zou willen werpen. Hivos zal de Iraanse ambassadeur in Den Haag een brief overhandigen waarin wij dit zullen weerleggen.

 
 
Gepost op | 05/01/2010

‘Ervaar Ghana’ genomineerd als ‘Beste Reisgids 2009’

Ghana is populair als ‘eerlijke vakantiebestemming,’ zo blijkt uit de nominatie van de reis- en cultuurgids ‘Ervaar Ghana’ voor de ‘Beste Reisgids 2009.’ De specialisten van de reisboekhandels reiken de prijs uit op basis van de kwaliteit en het vermogen om een brug te slaan tussen Nederland (of België) en het land van bestemming. De winnaar wordt op 10 januari bekend gemaakt. Hivos Linkis maakte de totstandkoming van de vakantiegids mede mogelijk.

 
 
Gepost op | 29/12/2009

Hivos posters “Ik ben lesbisch” verscheurd

Dinsdag 29 december kwam ons ter oren dat in Alphen aan de Rijn Hivos campagneposters, met een foto van een vrouw die verklaart lesbisch te zijn, van billboards zijn gerukt en uit andere posters het woord lesbisch eruit is geknipt. We weten niet wie het gedaan heeft, dus kennen we hun motieven ook niet.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode