ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 02/12/2009

Kom ook naar Beat The Heat Now!

Geef jij om het klimaat en deze wereld? Kom dan op 12 december naar Beat the Heat Now! in de Jaarbeurs Utrecht. In meer dan 180 landen komen mensen die dag bij elkaar om duidelijk te maken dat er een goed klimaatakkoord moet komen in Kopenhagen. Wereldwijd worden regeringsleiders opgeroepen om met echte oplossingen voor het klimaatprobleem te komen! Hoe meer mensen, hoe duidelijker de boodschap. Kom ook en bestel nu je kaartje! Ook Hivos is aanwezig.

 
 
Gepost op | 01/12/2009

Een mijlpaal: Hivos, Press Now, Mama Cash en IUCN NL werken samen

Een mijlpaal: Hivos, Press Now, Mama Cash en IUCN NL hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De vier organisaties werken intensief samen in 31 ontwikkelingslanden en delen één visie: de kern van ontwikkeling ligt in het menselijke vermogen de kwaliteit van het leven te verhogen op basis van eigen keuzes. Samen hebben zij 1 december hun programmavoorstel ‘People Unlimited 4.1’ ingesiend bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De ‘Hivos Alliantie’ - Hivos is penvoerder - vraagt met People Unlimited 4.1 een totaal bedrag aan van 413 miljoen Euro voor de periode 2011-2015.

 
 
Gepost op | 27/11/2009

1 december Wereld Aids Dag: Versterking gezocht

Op dinsdag 1 december is het zover, dan is het Wereld Aids Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht grvaagd voor de strijd tegen HIV/AIDS en de aidsproblematiek. Bovendien wordt er opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland vinden meerdere initiatieven, evenmenten en acties rond deze dag plaats. Zo is Hivos aanwezig op de dertiende editie van het Nationale Congres Soa*Hiv*Seks 'Versterking gezocht' in de Rai in Amsterdam.

 
 
Gepost op | 26/11/2009

Lees de nieuwe blog van Corina Straatsma: Justitie loopt vast in Bolivia

Corina Straatsma, Hivos-vertegenwoordiger in Boliva, houdt ons regelmatig op de hoogte van haar werk en leven in haar blogs. Al gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Zeker niet als er een sticker in je paspoort geplakt moet worden, maar dat gaat allesbehalve eenvoudig ...

 
 
Gepost op | 25/11/2009

Kom ook naar de Kosmopolis LGBT-filmavond

Geïnteresseerd in de moeilijke positie van transgenders in landen als Oeganda en Kenia? Dan is de Kosmopolis LGBT-filmavond wat voor jou. De filmavond is bedoeld voor studenten van de Universiteit van Humanistiek (UvH),en andere geïnteresseerden, om hen bekend te maken met het Hivos-kennisprogramma en de betrokken partners van dit programma.

 
 
Gepost op | 24/11/2009

Nauwe samenwerking Oxfam Novib en Hivos

Hivos en Oxfam Novib hebben besloten tot nauwe samenwerking. Om de efficiëntie van hun werk te verhogen, stemmen zij hun activiteiten op elkaar af en wordt overlap voorkomen. Dat hebben de twee organisaties onlangs samen bekend gemaakt.

 
 
Gepost op | 19/11/2009

CLF Store: Winkelen met een schoon geweten

Nu te koop: mode zonder kinderhanden. In de aanloop naar de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november) is donderdag de eerste Child Labour Free store geopend. De winkel in Amstelveen is een initiatief van ' Stop Kinderarbeid - School, de beste werkplaats'. Met deze Europese campagne streeft Hivos naar totale afschaffing van kinderarbeid en toegang tot onderwijs voor alle kinderen tot 15 jaar.

 
 
Gepost op | 18/11/2009

Win het boek 'Een wereld voor kinderen - Opgroeien zonder kinderarbeid'

In het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op vrijdag 20 november geeft Hivos vijf boeken van 'Een Wereld voor kinderen- Opgroeien zonder kinderarbeid' van de bekroonde schrijver en fotograaf Peter de Ruiter weg.

 
 
Gepost op | 18/11/2009

Kom ook naar de bijeenkomst 'No steps back on the hard gains won'

Hoe kan de Nederlandse ontwikkelingssamenwerkinggemeenschap het meest effectief reageren op de effecten van de wereldwijde economische crisis op vrouwen in het Zuiden? Deze vraag staat centraal op de bijeenkomst 'No steps back on the hard gains won' op 2 december in Den Haag, die wordt georganiseerd door de AWID, Hivos, Mama Cash en het Ministerie voor Buitenlandse Zaken.

 
 
Gepost op | 17/11/2009

Do you have a right to online knowledge? Report shows open internet in danger

 

JOHANNESBURG, South Africa, 16 November 2009

 

A new report that reveals how vulnerable the internet as we know it is, has just been published by two global civil society organisations. The annual report, called Global Information Society Watch (GISWatch), was released today by the Association for Progressive Communications and Dutch-funder Hivos. GISWatch 2009 is entitled Access to online information and knowledge – advancing human rights and democracy.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode