ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 07/01/2010

Hivos en de Wereldwinkels maken een groene start!

Goede voornemens voor 2010? Doe mee aan de oproep van Hivos en de Wereldwinkels om vanaf januari eerlijke groene producten te kopen. Deze producten in de Wereldwinkel zijn met extra zorg voor het milieu of het klimaat geproduceerd. Ze zijn biologisch, komen voort uit natuurlijke grondstoffen of gemaakt van gerecycled materiaal. Met het kopen van eerlijke en groene producten investeer je niet alleen in producenten in ontwikkelingslanden, maar spaar je ook het milieu.

 
 
Iran beeld kasteel Teheran Gepost op | 06/01/2010

Hivos op zwarte lijst Iran

De Iraanse regering heeft Hivos op de zwarte lijst geplaatst van organisaties waarmee Iraniërs geen contacten meer mogen hebben. Dit is de laatste in een reeks van beschuldigingen dat wij het bewind in Iran omver zou willen werpen. Hivos zal de Iraanse ambassadeur in Den Haag een brief overhandigen waarin wij dit zullen weerleggen.

 
 
Gepost op | 05/01/2010

‘Ervaar Ghana’ genomineerd als ‘Beste Reisgids 2009’

Ghana is populair als ‘eerlijke vakantiebestemming,’ zo blijkt uit de nominatie van de reis- en cultuurgids ‘Ervaar Ghana’ voor de ‘Beste Reisgids 2009.’ De specialisten van de reisboekhandels reiken de prijs uit op basis van de kwaliteit en het vermogen om een brug te slaan tussen Nederland (of België) en het land van bestemming. De winnaar wordt op 10 januari bekend gemaakt. Hivos Linkis maakte de totstandkoming van de vakantiegids mede mogelijk.

 
 
Gepost op | 29/12/2009

Hivos posters “Ik ben lesbisch” verscheurd

Dinsdag 29 december kwam ons ter oren dat in Alphen aan de Rijn Hivos campagneposters, met een foto van een vrouw die verklaart lesbisch te zijn, van billboards zijn gerukt en uit andere posters het woord lesbisch eruit is geknipt. We weten niet wie het gedaan heeft, dus kennen we hun motieven ook niet.

 
 
Gepost op | 23/12/2009

‘De schaduwzijde van het paradijs – Corrigerende verkrachting’

Lesbisch zijn en daarvoor ook nog eens gestraft worden door middel van corrigerende verkrachtingen. Dat overkomt dagelijks tientallen vrouwen in Zuid Afrika. Filmmaakster Mildred Roethof maakte een indrukwekkende documentaire over dit verschijnsel 'corrective rape.' Hivos Linkis ondersteunde mede de totstandkoming van deze documentaire.

 
 
Gepost op | 22/12/2009

Eco's laatste blog over de Klimaattop: Hoop vervlogen

Eco Matser, Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, was vorige week aanwezig tijdens de Klimaattop in Kopenhagen. Helaas leverde deze top niet de gewenste klimaatakkoorden op. Tot teleurstelling van Eco. Lees hier zijn laatste verslag ....

 
 
Gepost op | 22/12/2009

Hivos-partner wint internationale prijs

IKV Pax Christi, Hivos en Press Now feliciteren Asos Hardi met het winnen van de Gebran Tueni-prijs 2009. De Iraakse journalist kreeg de internationale prijs voor zijn jarenlange inzet voor vrije media in Irak. Hardi richtte een tweetal onafhankelijke kranten op en wordt door IKV Pax Christi, Hivos en Press Now ondersteund. De prijsuitreiking vond 12 december plaats in Beiroet.

 
 
Gepost op | 21/12/2009

Teleurstellende uitkomst van klimaattop in Kopenhagen

Hivos vindt dat wereldleiders zich diep moeten schamen voor de uitkomst van de klimaat onderhandelingen in Kopenhagen. Na jaren van voorbereidingen, weken van vergaderen en een top met alle wereldleiders, hebben de VN leden geen overeenkomst gesloten voor het aanpakken van de klimaatverandering. Het enige besluit van de VN landen is dat zij kennis nemen van het zogenaamde Kopenhagen Akkoord. Dit akkoord benoemt en erkent de noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan wel maar trekt hieruit niet de noodzakelijk consequenties. Op het laatste moment is zelfs de afspraak, dat er volgend jaar – bij de volgende vergadering in Mexico - een bindend akkoord moet zijn, verdwenen.

 
 
Gepost op | 20/12/2009

Lees Corina's nieuwste blog: Blijf weg uit de zon

Wat vinden ze in Bolivia van de klimaatverandering en nog belangrijker; wat heeft dit voor gevolgen voor de Bolivianen? Onze Hivos-vertegenwoordiger in Bolivia, Corina Straatsma, vertelt ons daar alles over in haar nieuwste blog.

 
 

Mensenrechtenactivist doodgeschoten in Honduras

Verschrikkelijk nieuws uit Honduras. Zondag is Walter Tróchez door onbekenden neergeschoten in hoofdstad Tegucigalpa. Walter zette zich in voor een door Hivos gesteunde actiegroep die strijdt voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) in Honduras.


 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode