ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 26/11/2009

Lees de nieuwe blog van Corina Straatsma: Justitie loopt vast in Bolivia

Corina Straatsma, Hivos-vertegenwoordiger in Boliva, houdt ons regelmatig op de hoogte van haar werk en leven in haar blogs. Al gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Zeker niet als er een sticker in je paspoort geplakt moet worden, maar dat gaat allesbehalve eenvoudig ...

 
 
Gepost op | 25/11/2009

Kom ook naar de Kosmopolis LGBT-filmavond

Geïnteresseerd in de moeilijke positie van transgenders in landen als Oeganda en Kenia? Dan is de Kosmopolis LGBT-filmavond wat voor jou. De filmavond is bedoeld voor studenten van de Universiteit van Humanistiek (UvH),en andere geïnteresseerden, om hen bekend te maken met het Hivos-kennisprogramma en de betrokken partners van dit programma.

 
 
Gepost op | 24/11/2009

Nauwe samenwerking Oxfam Novib en Hivos

Hivos en Oxfam Novib hebben besloten tot nauwe samenwerking. Om de efficiëntie van hun werk te verhogen, stemmen zij hun activiteiten op elkaar af en wordt overlap voorkomen. Dat hebben de twee organisaties onlangs samen bekend gemaakt.

 
 
Gepost op | 19/11/2009

CLF Store: Winkelen met een schoon geweten

Nu te koop: mode zonder kinderhanden. In de aanloop naar de Internationale Dag van de Rechten van het Kind (20 november) is donderdag de eerste Child Labour Free store geopend. De winkel in Amstelveen is een initiatief van ' Stop Kinderarbeid - School, de beste werkplaats'. Met deze Europese campagne streeft Hivos naar totale afschaffing van kinderarbeid en toegang tot onderwijs voor alle kinderen tot 15 jaar.

 
 
Gepost op | 18/11/2009

Win het boek 'Een wereld voor kinderen - Opgroeien zonder kinderarbeid'

In het kader van de Internationale Dag van de Rechten van het Kind op vrijdag 20 november geeft Hivos vijf boeken van 'Een Wereld voor kinderen- Opgroeien zonder kinderarbeid' van de bekroonde schrijver en fotograaf Peter de Ruiter weg.

 
 
Gepost op | 18/11/2009

Kom ook naar de bijeenkomst 'No steps back on the hard gains won'

Hoe kan de Nederlandse ontwikkelingssamenwerkinggemeenschap het meest effectief reageren op de effecten van de wereldwijde economische crisis op vrouwen in het Zuiden? Deze vraag staat centraal op de bijeenkomst 'No steps back on the hard gains won' op 2 december in Den Haag, die wordt georganiseerd door de AWID, Hivos, Mama Cash en het Ministerie voor Buitenlandse Zaken.

 
 
Gepost op | 17/11/2009

Do you have a right to online knowledge? Report shows open internet in danger

 

JOHANNESBURG, South Africa, 16 November 2009

 

A new report that reveals how vulnerable the internet as we know it is, has just been published by two global civil society organisations. The annual report, called Global Information Society Watch (GISWatch), was released today by the Association for Progressive Communications and Dutch-funder Hivos. GISWatch 2009 is entitled Access to online information and knowledge – advancing human rights and democracy.

 
 
Gepost op | 13/11/2009

Lancering GISwatch rapport 2009

Weten hoe het staat met de toegang tot informatie en kennis in landen op de wereld? Lees dan de derde editie van de Global Information Society Watch (GISwatch) die maandag 16 november wordt gepresenteerd door Hivos en de Association for Progressive Communications (APC) In Sharm El-Sheikh in Egypte. In dit verslag wordt, als enige, per land een overzicht gegeven van de toegang tot informatie en kennis in 48 landen. Denk hierbij aan een meting van intellectuele eigendomsrechten, auteursrecht, toegang tot educatief materiaal en het aantal bibliotheken.

 
 
Gepost op | 13/11/2009

Papieren - Lees het nieuwste blog van Corina Straatsma

Corina Straatsma, onze Hivos-vertegenwoordiger in Bolivia, houdt ons in haar blogs regelmatig op de hoogte van haar leven en werk in dit Latijns-Amerikaanse land. Maar dit gaat niet altijd even makkelijk, met dank aan de administratieve rompslomp.

 
 
Gepost op | 09/11/2009

Iraanse vrouwenrechtenactiviste Shadi Sadr ontvangt vandaag de Nederlandse Mensenrechtentulp

Vandaag ontvangt Shadi Sadr, oprichtster en directrice van het Iraanse rechtshulpcentrum Raahi (op weg) in Teheran, de prestigieuze Nederlandse Mensenrechtentulp. Hivos heeft met Raahi en Shadi Sadr samengewerkt van 2004 tot 2007, toen Raahi haar deuren moest sluiten in een golf van repressie tegen civil society activisten die contacten onderhielden met ‘het westen.’

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode