ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 29/12/2009

Hivos posters “Ik ben lesbisch” verscheurd

Dinsdag 29 december kwam ons ter oren dat in Alphen aan de Rijn Hivos campagneposters, met een foto van een vrouw die verklaart lesbisch te zijn, van billboards zijn gerukt en uit andere posters het woord lesbisch eruit is geknipt. We weten niet wie het gedaan heeft, dus kennen we hun motieven ook niet.

 
 
Gepost op | 23/12/2009

‘De schaduwzijde van het paradijs – Corrigerende verkrachting’

Lesbisch zijn en daarvoor ook nog eens gestraft worden door middel van corrigerende verkrachtingen. Dat overkomt dagelijks tientallen vrouwen in Zuid Afrika. Filmmaakster Mildred Roethof maakte een indrukwekkende documentaire over dit verschijnsel 'corrective rape.' Hivos Linkis ondersteunde mede de totstandkoming van deze documentaire.

 
 
Gepost op | 22/12/2009

Eco's laatste blog over de Klimaattop: Hoop vervlogen

Eco Matser, Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, was vorige week aanwezig tijdens de Klimaattop in Kopenhagen. Helaas leverde deze top niet de gewenste klimaatakkoorden op. Tot teleurstelling van Eco. Lees hier zijn laatste verslag ....

 
 
Gepost op | 22/12/2009

Hivos-partner wint internationale prijs

IKV Pax Christi, Hivos en Press Now feliciteren Asos Hardi met het winnen van de Gebran Tueni-prijs 2009. De Iraakse journalist kreeg de internationale prijs voor zijn jarenlange inzet voor vrije media in Irak. Hardi richtte een tweetal onafhankelijke kranten op en wordt door IKV Pax Christi, Hivos en Press Now ondersteund. De prijsuitreiking vond 12 december plaats in Beiroet.

 
 
Gepost op | 21/12/2009

Teleurstellende uitkomst van klimaattop in Kopenhagen

Hivos vindt dat wereldleiders zich diep moeten schamen voor de uitkomst van de klimaat onderhandelingen in Kopenhagen. Na jaren van voorbereidingen, weken van vergaderen en een top met alle wereldleiders, hebben de VN leden geen overeenkomst gesloten voor het aanpakken van de klimaatverandering. Het enige besluit van de VN landen is dat zij kennis nemen van het zogenaamde Kopenhagen Akkoord. Dit akkoord benoemt en erkent de noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan wel maar trekt hieruit niet de noodzakelijk consequenties. Op het laatste moment is zelfs de afspraak, dat er volgend jaar – bij de volgende vergadering in Mexico - een bindend akkoord moet zijn, verdwenen.

 
 
Gepost op | 20/12/2009

Lees Corina's nieuwste blog: Blijf weg uit de zon

Wat vinden ze in Bolivia van de klimaatverandering en nog belangrijker; wat heeft dit voor gevolgen voor de Bolivianen? Onze Hivos-vertegenwoordiger in Bolivia, Corina Straatsma, vertelt ons daar alles over in haar nieuwste blog.

 
 

Mensenrechtenactivist doodgeschoten in Honduras

Verschrikkelijk nieuws uit Honduras. Zondag is Walter Tróchez door onbekenden neergeschoten in hoofdstad Tegucigalpa. Walter zette zich in voor een door Hivos gesteunde actiegroep die strijdt voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) in Honduras.


 
Gepost op | 17/12/2009

Frustratie binnen en buiten het Bella Centrum in Kopenhagen

Het gaat niet over rozen in Kopenhagen. Eco Matser, onze Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, woont daar momenteel de Klimaattop bij. Maar helaas wil het nog niet zo vlotten tijdens de onderhandelingen en dat zorgt voor de nodige frustraties.

 
 
Banner Fill the Gap

Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

De zevende editie van Fill the Gap! staat volledig in het teken van de kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden. Op vrijdag 15 januari gaan jonge wereldverbeteraars in gesprek met mediaspecialisten over de inzet van nieuwe media voor een betere leefomgeving. Ben jij hier ook in geïnteresseerd? Meld je aan!

 
 
Gepost op | 16/12/2009

Hivos goed vertegenwoordigd op Beat The Heat Now: Bekijk de foto's

De Klimaattop in Kopenhagen is nog in volle gang, maar inmiddels hebben wij alweer het klimaatevenement Beat The Heat Now achter de rug. Het evenement trok op zaterdag 12 december in de Jaarbeurs in Utrecht meer dan tienduizend bezoekers.


 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode