ENG
 


 

Nieuws

Mensenrechtenactivist doodgeschoten in Honduras

Verschrikkelijk nieuws uit Honduras. Zondag is Walter Tróchez door onbekenden neergeschoten in hoofdstad Tegucigalpa. Walter zette zich in voor een door Hivos gesteunde actiegroep die strijdt voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) in Honduras.


 
Gepost op | 17/12/2009

Frustratie binnen en buiten het Bella Centrum in Kopenhagen

Het gaat niet over rozen in Kopenhagen. Eco Matser, onze Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, woont daar momenteel de Klimaattop bij. Maar helaas wil het nog niet zo vlotten tijdens de onderhandelingen en dat zorgt voor de nodige frustraties.

 
 
Banner Fill the Gap

Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

De zevende editie van Fill the Gap! staat volledig in het teken van de kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden. Op vrijdag 15 januari gaan jonge wereldverbeteraars in gesprek met mediaspecialisten over de inzet van nieuwe media voor een betere leefomgeving. Ben jij hier ook in geïnteresseerd? Meld je aan!

 
 
Gepost op | 16/12/2009

Hivos goed vertegenwoordigd op Beat The Heat Now: Bekijk de foto's

De Klimaattop in Kopenhagen is nog in volle gang, maar inmiddels hebben wij alweer het klimaatevenement Beat The Heat Now achter de rug. Het evenement trok op zaterdag 12 december in de Jaarbeurs in Utrecht meer dan tienduizend bezoekers.


 
Gepost op | 15/12/2009

Winnaars en verliezers in Kopenhagen

Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, Eco Matser, is momenteel aanwezig bij de Klimaattop in Kopenhagen. Al verloopt de top niet altijd even vlekkeloos. Want niet de vraag of het klimaat wint of dat arme landen de kans op ontwikkeling verliezen, maar de vraag wie er wel en wie er niet binnenkomt lijkt het belangrijkste onderwerp van gesprek.

 
 
Gepost op | 15/12/2009

Eco Matser blogt over Beat The Heat Now!

Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, Eco Matser, weet alles van klimaat en duurzame productie. Natuurlijk was hij ook aanwezig op hét klimaatevenement in 2010; Beat The Heat Now in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij vertelt ons daar alles over in zijn nieuwste blog. Benieuwd? Lees hier zijn blog.

 
Gepost op | 12/12/2009

Kom vandaag ook naar Beat The Heat Now!

Vandaag is het zover: Na jarenlang toewerken naar een klimaatakkoord is deze week de Klimaattop in Kopenhagen begonnen. Om de regeringsleiders in de Deense hoofdstad duidelijk te maken dat zij tot een goed akkoord moeten komen, vinden er vandaag wereldwijd acties plaats. In Nederland is dat Beat The Heat Now, een evenement georganiseerd door de KopenhagenCoalitie. Ook Hivos maakt hier onderdeel van uit. Nieuwsgierig naar dit evenement? Kom ook naar Beat The Heat Now en laat daar je oproep achter voor de regeringsleiders in Kopenhagen.

 
 

Metropolis-special: Michael Leeft!

Zelfs na zijn dood is Michael Jackson nog altijd een wereldwijd verschijnsel. Metropolis TV onderzoekt hoe dit kan. Correspondenten uit onder meer Nicaragua, China en Congo tonen de King of Pop. Deze uitzending laat zien dat Michael nog op alle uithoeken van de wereld leeft.

Uitzending: vrijdag 13 december 2009 om 23.50 uur op Nederand 3
Herhaling: woensdag 16 december 2009 om 10:40 uur op Nederland 2


 
Gepost op | 11/12/2009

Jean Marc blogt over duurzame mijlpaal in Burkina Faso

De eerste kleinschalige biogasinstallatie is in gebruik. Een belangrijke stap voor het National Biogas Program in Burkina Faso. Jean Marc Sika zit in het team van het Hivos-African Biogas Partnership Program. In zijn blog vertelt hij de community hoe dit succes zich kan uitbreiden over heel West-Afrika.

 
 
Gepost op | 09/12/2009

Programma van Beat the Heat Now bekend!

Het is vijf voor twaalf. Na jarenlang toewerken naar een klimaatakkoord is deze week de Klimaattop in Kopenhagen begonnen. Om de regeringsleiders in de Deense hoofdstad duidelijk te maken dat zij tot een goed akkoord moeten komen, worden op 12 december wereldwijd acties georganiseerd. In Nederland is dat Beat The Heat Now, een evenement georganiseerd door de KopenhagenCoalitie. Ook Hivos maakt hier onderdeel van uit. Nieuwsgierig naar dit evenement? Het programma is nu bekend!

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode