ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 23/10/2009

Wereldrecord verbroken tijdens Stand Up and Take Action

Het was spannend, maar het is gelukt; afgelopen weekeinde werd het Guinness wereldrecord gebroken tijdens Stand Up and Action. Deze actie mag nu volgens het Guinness Book of Records de grootste mobiliseringactie in de geschiedenis genoemd worden. In totaal riepen 173.045.325 miljoen burgers hun wereldleiders op de armoede te beëindigen onder de slogan ‘Stand Up and Take Action’ tijdens ruim 3.000 evenementen in meer dan 120 landen. Ook Hivos-medewerkers stonden op tegen armoede tijdens de bijeenkomst van Humanisten bijEEN op zaterdag 17 oktober.

 
 
Gepost op | 22/10/2009

Lees het nieuwste blog van Corina Straatsma

Tot voor kort berichtte Corina Straatsma als directeur van het Hivos-regiokantoor voor zuidelijk Afrika vanuit de Zimbabwaanse hoofdstad Harare. Nu is Corina Straatsma Hivos-vertegenwoordiger in Bolivia. Ook daar doet ze verslag van haar nieuwe leven.

 
 
Gepost op | 21/10/2009

Shadi Sadr krijgt Mensenrechtentulp 2009

Shadi Sadr, de prominente Iraanse vrouwenrechtenactivist en directeur van Hivos-partner Raahi in Teheran, krijgt dit jaar de
Mensenrechtentulp van de Nederlandse regering. Dat heeft minister Verhagen van Buitenlandse Zaken bekend gemaakt.

 
 
Gepost op | 21/10/2009

Hivos-directeur Manuela Monteiro tweede op lijst machtigste vrouwen - Goede Doelen

Hivos-directeur Manuela Monteiro staat tweede op de lijst van de machtigste vrouwen in Nederland van maandblad Opzij in de sector Goede Doelen. Dat bleek dinsdagavond 20 oktober tijdens de presentatie van de Opzij Top-100. In deze lijst staan de 100 machtigste vrouwen in Nederland, onderverdeeld in tien sectoren. Op de eerste plaats staat FNV-voorzitter Agnes Jongerius.

 
 
Gepost op | 20/10/2009

Jouw duurzame idee is geld waard!

Werkt jouw organisatie aan een duurzame innovatie? Of werken jullie (internationaal) samen aan duurzaamheid? Doe dan mee aan het Ei van Columbus, de prijsvraag voor duurzame innovaties. Hiermee maakt je organisatie kans op €12.500,- en publiciteit. Zo haalde de prijsuitreiking vorig jaar het NOS journaal van acht uur.

 
 
Gepost op | 20/10/2009

Lees het nieuwste blog van Jean Marc Sika in Afrika

Jean Marc Sika is Fund Manager van het African Biogas Partnership Programme en vertelt in zijn blogs over de voortgang van het project.

In zijn nieuwste blog vertelt Jean Marc over de voordelen die biogas oplevert in Ethiopische huishoudens.
Lees hier het blog van Jean Marc

 
Gepost op | 16/10/2009

Humanisten bijEEN: over kritiek op ontwikkelingsamenwerking

Er is de laatste tijd veel kritiek te horen op ontwikkelingssamenwerking. Tijdens het evenement ‘Humanisten bijEEN’ op zaterdag 17 oktober wil Hivos een tegengeluid laten horen, schrijft Human.nl in het artikel 'Humanisten bijEEN: over kritiek op ontwikkelingsamenwerking.'

 
 
Gepost op | 16/10/2009

Aftrap Millenniumtour 2009 vrijdag 16 oktober om 12.00

Vrijdag 16 oktober gaat om twaalf uur de Millenniuntour 2009 op het Centraal Station in Amsterdam van start. Deze tour wordt georganiseerd in het kader van de Week van de Millenniumdoelen die loopt van 16 tot 24 oktober. Tijdens de kick-off op 16 oktober rijdt de Millenniumtrein bomvol entertainment en informatie over de Millenniumdoelen door Nederland.

 
 

52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen

Op wereldarmoededag, 17 oktober 2009, verschijnt het boek “52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen”. Het boek geeft een serie praktische, vrolijke, humoristische en verrassende tips die inspireren om meteen in actie te komen en zelf een bijdrage te leveren om armoede de wereld uit te helpen. Acteur Antonie Kamerling presenteert het boek op 17 oktober om 11.00 uur in Donner Selexys in Rotterdam in het kader van de wereldwijde actie ‘ Stand Up and Take Action’, waar Hivos ook aan deelneemt.

 
 
Gepost op | 15/10/2009

Flitsexpo Zuid-Afrikaanse grafici

Geïnteresseerd in hedendaagse Afrikaanse kunst? Ga dan naar de flitsexpo van de Zuid-Afrikaanse grafici, Abe Mathabe en Lucas Nkgweng, die op zondag 18 oktober wordt geopend in Galerie 23 in Amsterdam. De tentoonstelling is een onderdeel van een periode van zes weken bij het Amsterdams Grafisch Atelier (AGA) en is onderdeel van het samenwerkingsproject met Artist Proof Studio in Johannesburg en Galerie 23. Het project is mede mogelijk gemaakt door Hivos.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode