ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 15/12/2009

Eco Matser blogt over Beat The Heat Now!

Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, Eco Matser, weet alles van klimaat en duurzame productie. Natuurlijk was hij ook aanwezig op hét klimaatevenement in 2010; Beat The Heat Now in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij vertelt ons daar alles over in zijn nieuwste blog. Benieuwd? Lees hier zijn blog.

 
Gepost op | 12/12/2009

Kom vandaag ook naar Beat The Heat Now!

Vandaag is het zover: Na jarenlang toewerken naar een klimaatakkoord is deze week de Klimaattop in Kopenhagen begonnen. Om de regeringsleiders in de Deense hoofdstad duidelijk te maken dat zij tot een goed akkoord moeten komen, vinden er vandaag wereldwijd acties plaats. In Nederland is dat Beat The Heat Now, een evenement georganiseerd door de KopenhagenCoalitie. Ook Hivos maakt hier onderdeel van uit. Nieuwsgierig naar dit evenement? Kom ook naar Beat The Heat Now en laat daar je oproep achter voor de regeringsleiders in Kopenhagen.

 
 

Metropolis-special: Michael Leeft!

Zelfs na zijn dood is Michael Jackson nog altijd een wereldwijd verschijnsel. Metropolis TV onderzoekt hoe dit kan. Correspondenten uit onder meer Nicaragua, China en Congo tonen de King of Pop. Deze uitzending laat zien dat Michael nog op alle uithoeken van de wereld leeft.

Uitzending: vrijdag 13 december 2009 om 23.50 uur op Nederand 3
Herhaling: woensdag 16 december 2009 om 10:40 uur op Nederland 2


 
Gepost op | 11/12/2009

Jean Marc blogt over duurzame mijlpaal in Burkina Faso

De eerste kleinschalige biogasinstallatie is in gebruik. Een belangrijke stap voor het National Biogas Program in Burkina Faso. Jean Marc Sika zit in het team van het Hivos-African Biogas Partnership Program. In zijn blog vertelt hij de community hoe dit succes zich kan uitbreiden over heel West-Afrika.

 
 
Gepost op | 09/12/2009

Programma van Beat the Heat Now bekend!

Het is vijf voor twaalf. Na jarenlang toewerken naar een klimaatakkoord is deze week de Klimaattop in Kopenhagen begonnen. Om de regeringsleiders in de Deense hoofdstad duidelijk te maken dat zij tot een goed akkoord moeten komen, worden op 12 december wereldwijd acties georganiseerd. In Nederland is dat Beat The Heat Now, een evenement georganiseerd door de KopenhagenCoalitie. Ook Hivos maakt hier onderdeel van uit. Nieuwsgierig naar dit evenement? Het programma is nu bekend!

 
 
Gepost op | 08/12/2009

Samen verantwoordelijk voor een duurzame wereld

‘Beyond economics: Collective responsibility for sustainable livelihoods.’ Dat is het centrale thema van het seminar op 11 december, dat wordt voorgezeten door Jan Pronk,
voorzitter van SID en hoogleraar International Development. Want de wereld wordt niet alleen geconfronteerd met een financiële en ecologische crisis, maar ook met een crisis van normen en waarden. De huidige crisis biedt de kans wel om een fundamentele omslag in het denken over economie en duurzame ontwikkeling teweeg te brengen.

 
 
Gepost op | 08/12/2009

Internationale bijeenkomst over de financiering van vrouwenrechten een succes

 

Op 30 november opende Manuela Monteiro een tweedaagse internationale bijeenkomst over de financiering van vrouwenrechten. Deze vond plaats in Amsterdam en werd georganiseerd door Hivos in samenwerking met Mama Cash en AWID (Association for Women’s Rights in Development). Vertegenwoordigers van vrouwenrechtenorganisaties, donoren en vrouwenfondsen spraken over de gevolgen van de financiële crisis en economische recessie voor vrouwen en vrouwenorganisaties.

 
 
Gepost op | 08/12/2009

Lees Corina's nieuwste blog over de Boliviaanse verkiezingen

De uitslag van de verkiezingen in Boliva is bekend: Evo Morales heeft gewonnen. Hivos vertegenwoordiger in Bolivia, Corina Straatsma, vertelt ons daar alles over in haar nieuwste blog: Evo, de nueve presidente.

 
 
Gepost op | 03/12/2009

Hivos-partner ontvangt Franse mensenrechtenprijs

Hivos-partner Citizens Against Corruption uit Kirgizië
ontvangt op 10 december 2009 de Franse ‘Vrijheid-Gelijkheid-Broederschap’ mensenrechtenprijs 2009. Oprichtster Tolekan Ismailova neemt aan de ceremonie in Parijs deel. De Franse minister van buitenlandse zaken Bernard Kouchner zal de prijs uitreiken.

 
 
Gepost op | 03/12/2009

Win ’52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen’

Lijkt het je niet heerlijk om wakker te worden in een wereld zonder extreme armoede? Waarin alle kinderen naar school kunnen, ziektes als aids/hiv en malaria worden terug gedrongen en er wordt gewerkt aan een duurzame toekomst voor iedereen. Daar kan jij op een eenvoudige manier aan bijdragen. Tips nodig? Lees ’52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen.’ Hivos geeft vijf exemplaren weg

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode