ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 29/01/2010

Stichting Kinderpostzegels partner campagne 'Stop kinderarbeid'

Goed nieuws voor de campagne Stop Kinderarbeid: Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft zich onlangs als partner aangesloten bij de campagne ‘Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats’.

 
 
Gepost op | 26/01/2010

Verbeter de wereld met nieuwe media op Fill the Gap!

‘R U Online; mobilizing Youth for Development.’ Dat was het thema van de zevende editie van Fill The Gap die op 15 januari in Amsterdam geheel in het teken stond teken van de kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden. Hivos-medewerkster Fieke Jansen was erbij en schreef een verslag.

 
 
Gepost op | 22/01/2010

Hivos geeft campagneposters weg

Zou jij graag één of meerdere campagneposters van Hivos thuis of op kantoor aan de muur willen hangen? Dat kan. Hivos geeft namelijk gratis posters weg. Het enige wat jij hoeft te doen is een mailtje te sturen en te vermelden welke posters jij wil bestellen.

 
 
Gepost op | 19/01/2010

Help de slachtoffers aardbeving Haïti. Geef aan 555

Vorige week dinsdag werd het eiland Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. De gevolgen zijn catastrofaal. Hele wijken zijn verwoest en inmiddels zijn er duizenden doden geteld. Honderden organisaties, onder wie de Hivos-partners van de Alliance2015, bieden nu hulp aan de bevolking. In Nederland wordt geld ingezameld door de Stichting Samenwerkende Huloporganisaties (SHO) op gironummer 555.

 
 
Gepost op | 18/01/2010

WRR rapport rekent af met cliché beelden ontwikkelingssamenwerking

Hivos verwelkomt het WRR rapport. Het is een veelomvattende, diepgravende analyse waarin kritiek niet wordt geschuwd. Positief is dat wordt afgerekend met veel karikaturale beelden die het publieke debat over ontwikkelingssamenwerking domineren. Hivos mist de politieke dimensies van ontwikkeling in het rapport maar vindt het toch een goede basis om het Nederlandse beleid aan te passen.

 
 
Gepost op | 15/01/2010

'Homo- en lesborechten zijn mensenrechten'

Wereldwijd komen homo’s en lesbo’s op voor hun rechten en gelijke behandeling. De Engelstalige editie van het boek Urgency Required beschrijft die emancipatiestrijd. Het boek van Hivos-medewerkster en co-auteur Ireen Dubel en André Hielkema werd tijdens het Lesbian Festival 2010 in Nijmegen gepresenteerd.

 
 
Gepost op | 14/01/2010

Live your dreams op het Lesbian Festival 2010

'Live your dreams,’ of 'Maak je dromen waar.' Dat is het thema van het Lesbian Festival 2010 dat van 15 tot en met 17 januari in Nijmegen plaats vindt. Het festival wordt georganiseerd door COC Nijmegen en is bedoeld voor lesbiënnes, biseksuele vrouwen en transgenders. Ook Hivos ondersteunt mede deze driedaagse bijeenkomst. Bovendien wordt de Engelstalige versie van het boek ‘ Urgency required’ van Hivos-medewerkster Ireen Dubel en André Hielkema gepresenteerd.

 
 
Gepost op | 14/01/2010

Welthungerhilfe stelt 100.000 euro beschikbaar voor noodhulp Haïti

Afgelopen dinsdag werd Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. De gevolgen zijn catastrofaal. Hele straten zijn verwoest en geschat wordt dat er duizenden doden zijn. Hivos-partners van de Alliance2015 bieden zo snel mogelijk hulp aan de bevolking. Zo stelt Welthungerhilfe 100.000 euro beschikbaar voor noodhulp.

 
 
Gepost op | 13/01/2010

Reactie Hivos op artikel Boekestijn 'Wees humaan, bezuinig op de derde wereld'

Op 6 januari jl. werd in De Volkskrant het artikel ‘Wees humaan, bezuinig op de derde wereld’ van Arend Jan Boekestijn gepubliceerd. Hij geeft hierin zijn visie op de bezuinigingen in de ontwikkelingshulpsector. Jappe Kok, Hoofd evaluatie, toetsing en controle bij ontwikkelingsorganisatie Hivos, reageerde op het artikel van Arend Jan Boekstijn. Lees de reactie hieronder:

 
 
Gepost op | 12/01/2010

Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

De zevende editie van Fill the Gap! staat volledig in het teken van de kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden. Op vrijdag 15 januari gaan jonge wereldverbeteraars in gesprek met mediaspecialisten over de inzet van nieuwe media voor een betere leefomgeving. Ben jij hier ook in geïnteresseerd? Meld je aan! Er zijn nog een aantal plekken beschikbaar.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode