ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 08/12/2009

Lees Corina's nieuwste blog over de Boliviaanse verkiezingen

De uitslag van de verkiezingen in Boliva is bekend: Evo Morales heeft gewonnen. Hivos vertegenwoordiger in Bolivia, Corina Straatsma, vertelt ons daar alles over in haar nieuwste blog: Evo, de nueve presidente.

 
 
Gepost op | 03/12/2009

Hivos-partner ontvangt Franse mensenrechtenprijs

Hivos-partner Citizens Against Corruption uit Kirgizië
ontvangt op 10 december 2009 de Franse ‘Vrijheid-Gelijkheid-Broederschap’ mensenrechtenprijs 2009. Oprichtster Tolekan Ismailova neemt aan de ceremonie in Parijs deel. De Franse minister van buitenlandse zaken Bernard Kouchner zal de prijs uitreiken.

 
 
Gepost op | 03/12/2009

Win ’52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen’

Lijkt het je niet heerlijk om wakker te worden in een wereld zonder extreme armoede? Waarin alle kinderen naar school kunnen, ziektes als aids/hiv en malaria worden terug gedrongen en er wordt gewerkt aan een duurzame toekomst voor iedereen. Daar kan jij op een eenvoudige manier aan bijdragen. Tips nodig? Lees ’52 simpele manieren om armoede de wereld uit te helpen.’ Hivos geeft vijf exemplaren weg

 
 
Gepost op | 03/12/2009

Corina's nieuwste blog uit Bolivia: Evo door dik en dun

Altijd willen weten hoe het is om in Boliva te wonen én te werken? Lees dan de blogs van Hivos-vertegenwoordiger Corina Straatsma. Regelmatig houdt ze ons op de hoogte van het wel en wee in dit Latijns-Amerikaanse land. Zo schrijft ze in haar nieuwste blog ' Evo door dik en dun' over de verkiezingen in Boliva op zondag 6 december. En dat zou wel eens spannend kunnen worden ... Of toch niet?

 
 
Gepost op | 02/12/2009

Kom ook naar Beat The Heat Now!

Geef jij om het klimaat en deze wereld? Kom dan op 12 december naar Beat the Heat Now! in de Jaarbeurs Utrecht. In meer dan 180 landen komen mensen die dag bij elkaar om duidelijk te maken dat er een goed klimaatakkoord moet komen in Kopenhagen. Wereldwijd worden regeringsleiders opgeroepen om met echte oplossingen voor het klimaatprobleem te komen! Hoe meer mensen, hoe duidelijker de boodschap. Kom ook en bestel nu je kaartje! Ook Hivos is aanwezig.

 
 
Gepost op | 01/12/2009

Een mijlpaal: Hivos, Press Now, Mama Cash en IUCN NL werken samen

Een mijlpaal: Hivos, Press Now, Mama Cash en IUCN NL hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten. De vier organisaties werken intensief samen in 31 ontwikkelingslanden en delen één visie: de kern van ontwikkeling ligt in het menselijke vermogen de kwaliteit van het leven te verhogen op basis van eigen keuzes. Samen hebben zij 1 december hun programmavoorstel ‘People Unlimited 4.1’ ingesiend bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. De ‘Hivos Alliantie’ - Hivos is penvoerder - vraagt met People Unlimited 4.1 een totaal bedrag aan van 413 miljoen Euro voor de periode 2011-2015.

 
 
Gepost op | 27/11/2009

1 december Wereld Aids Dag: Versterking gezocht

Op dinsdag 1 december is het zover, dan is het Wereld Aids Dag. Op deze dag wordt wereldwijd aandacht grvaagd voor de strijd tegen HIV/AIDS en de aidsproblematiek. Bovendien wordt er opgeroepen tot meer solidariteit met mensen met hiv en aids. Ook in Nederland vinden meerdere initiatieven, evenmenten en acties rond deze dag plaats. Zo is Hivos aanwezig op de dertiende editie van het Nationale Congres Soa*Hiv*Seks 'Versterking gezocht' in de Rai in Amsterdam.

 
 
Gepost op | 26/11/2009

Lees de nieuwe blog van Corina Straatsma: Justitie loopt vast in Bolivia

Corina Straatsma, Hivos-vertegenwoordiger in Boliva, houdt ons regelmatig op de hoogte van haar werk en leven in haar blogs. Al gaat dit niet altijd zonder slag of stoot. Zeker niet als er een sticker in je paspoort geplakt moet worden, maar dat gaat allesbehalve eenvoudig ...

 
 
Gepost op | 25/11/2009

Kom ook naar de Kosmopolis LGBT-filmavond

Geïnteresseerd in de moeilijke positie van transgenders in landen als Oeganda en Kenia? Dan is de Kosmopolis LGBT-filmavond wat voor jou. De filmavond is bedoeld voor studenten van de Universiteit van Humanistiek (UvH),en andere geïnteresseerden, om hen bekend te maken met het Hivos-kennisprogramma en de betrokken partners van dit programma.

 
 
Gepost op | 24/11/2009

Nauwe samenwerking Oxfam Novib en Hivos

Hivos en Oxfam Novib hebben besloten tot nauwe samenwerking. Om de efficiëntie van hun werk te verhogen, stemmen zij hun activiteiten op elkaar af en wordt overlap voorkomen. Dat hebben de twee organisaties onlangs samen bekend gemaakt.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode