ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 01/02/2010

Hivos Linkis project: Op pad met Jimmy the Man

It’s a dream come true.’ Dat zijn de woorden van Jimmy. De man achter de reisorganisatie JimmyTheManTours in Nicaragua die met hulp van de Nederlandse stichting de Solotrekkers twee jaar geleden werd opgezet. ‘Can we make it happen?’ vragen ze zich af? Hivos Linkis denkt van wel en ondersteunt het project.

 
 
Gepost op | 01/02/2010

Hivos Cultuurfonds 15 jaar: Met Hivos de Vloer op

Reden voor een feestje: Dit jaar bestaat het Hivos Cultuurfonds 15 jaar. Om dit te vieren werkt Hivos samen met omroep Human aan de televisieserie De Vloer Op. In De Vloer Op worden doorgewinterde acteurs zoals Gijs Scholten van Aschat, Hadewych Minis, Pierre Bokma, Saskia Temmink, John de Mol en Peter Blok uitgedaagd om op de toppen van hun kunnen te improviseren. De acteurs gaan in steeds wisselende samenstelling improviserend actuele dilemma´s te lijf.

 
 
Gepost op | 29/01/2010

Kom ook naar het WOMEN Inc Festival 2010

Praat jij graag over thema’s als carrière, relaties en geld? En heb je zin hierover te discussiëren met andere vrouwen in een dynamische omgeving? Dan is het WOMEN Inc. Festival van 1 tot 6 maart in Amsterdam iets voor jou. Ook Hivos is aanwezig tijdens de derde editie van dit festival.

 
 
Gepost op | 29/01/2010

Stichting Kinderpostzegels partner campagne 'Stop kinderarbeid'

Goed nieuws voor de campagne Stop Kinderarbeid: Stichting Kinderpostzegels Nederland heeft zich onlangs als partner aangesloten bij de campagne ‘Stop Kinderarbeid – School, de beste werkplaats’.

 
 
Gepost op | 26/01/2010

Verbeter de wereld met nieuwe media op Fill the Gap!

‘R U Online; mobilizing Youth for Development.’ Dat was het thema van de zevende editie van Fill The Gap die op 15 januari in Amsterdam geheel in het teken stond teken van de kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden. Hivos-medewerkster Fieke Jansen was erbij en schreef een verslag.

 
 
Gepost op | 22/01/2010

Hivos geeft campagneposters weg

Zou jij graag één of meerdere campagneposters van Hivos thuis of op kantoor aan de muur willen hangen? Dat kan. Hivos geeft namelijk gratis posters weg. Het enige wat jij hoeft te doen is een mailtje te sturen en te vermelden welke posters jij wil bestellen.

 
 
Gepost op | 19/01/2010

Help de slachtoffers aardbeving Haïti. Geef aan 555

Vorige week dinsdag werd het eiland Haïti getroffen door een aardbeving met een kracht van 7.0 op de schaal van Richter. De gevolgen zijn catastrofaal. Hele wijken zijn verwoest en inmiddels zijn er duizenden doden geteld. Honderden organisaties, onder wie de Hivos-partners van de Alliance2015, bieden nu hulp aan de bevolking. In Nederland wordt geld ingezameld door de Stichting Samenwerkende Huloporganisaties (SHO) op gironummer 555.

 
 
Gepost op | 18/01/2010

WRR rapport rekent af met cliché beelden ontwikkelingssamenwerking

Hivos verwelkomt het WRR rapport. Het is een veelomvattende, diepgravende analyse waarin kritiek niet wordt geschuwd. Positief is dat wordt afgerekend met veel karikaturale beelden die het publieke debat over ontwikkelingssamenwerking domineren. Hivos mist de politieke dimensies van ontwikkeling in het rapport maar vindt het toch een goede basis om het Nederlandse beleid aan te passen.

 
 
Gepost op | 15/01/2010

'Homo- en lesborechten zijn mensenrechten'

Wereldwijd komen homo’s en lesbo’s op voor hun rechten en gelijke behandeling. De Engelstalige editie van het boek Urgency Required beschrijft die emancipatiestrijd. Het boek van Hivos-medewerkster en co-auteur Ireen Dubel en André Hielkema werd tijdens het Lesbian Festival 2010 in Nijmegen gepresenteerd.

 
 
Gepost op | 14/01/2010

Live your dreams op het Lesbian Festival 2010

'Live your dreams,’ of 'Maak je dromen waar.' Dat is het thema van het Lesbian Festival 2010 dat van 15 tot en met 17 januari in Nijmegen plaats vindt. Het festival wordt georganiseerd door COC Nijmegen en is bedoeld voor lesbiënnes, biseksuele vrouwen en transgenders. Ook Hivos ondersteunt mede deze driedaagse bijeenkomst. Bovendien wordt de Engelstalige versie van het boek ‘ Urgency required’ van Hivos-medewerkster Ireen Dubel en André Hielkema gepresenteerd.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode