ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 22/12/2009

Hivos-partner wint internationale prijs

IKV Pax Christi, Hivos en Press Now feliciteren Asos Hardi met het winnen van de Gebran Tueni-prijs 2009. De Iraakse journalist kreeg de internationale prijs voor zijn jarenlange inzet voor vrije media in Irak. Hardi richtte een tweetal onafhankelijke kranten op en wordt door IKV Pax Christi, Hivos en Press Now ondersteund. De prijsuitreiking vond 12 december plaats in Beiroet.

 
 
Gepost op | 21/12/2009

Teleurstellende uitkomst van klimaattop in Kopenhagen

Hivos vindt dat wereldleiders zich diep moeten schamen voor de uitkomst van de klimaat onderhandelingen in Kopenhagen. Na jaren van voorbereidingen, weken van vergaderen en een top met alle wereldleiders, hebben de VN leden geen overeenkomst gesloten voor het aanpakken van de klimaatverandering. Het enige besluit van de VN landen is dat zij kennis nemen van het zogenaamde Kopenhagen Akkoord. Dit akkoord benoemt en erkent de noodzaak om klimaatverandering tegen te gaan wel maar trekt hieruit niet de noodzakelijk consequenties. Op het laatste moment is zelfs de afspraak, dat er volgend jaar – bij de volgende vergadering in Mexico - een bindend akkoord moet zijn, verdwenen.

 
 
Gepost op | 20/12/2009

Lees Corina's nieuwste blog: Blijf weg uit de zon

Wat vinden ze in Bolivia van de klimaatverandering en nog belangrijker; wat heeft dit voor gevolgen voor de Bolivianen? Onze Hivos-vertegenwoordiger in Bolivia, Corina Straatsma, vertelt ons daar alles over in haar nieuwste blog.

 
 

Mensenrechtenactivist doodgeschoten in Honduras

Verschrikkelijk nieuws uit Honduras. Zondag is Walter Tróchez door onbekenden neergeschoten in hoofdstad Tegucigalpa. Walter zette zich in voor een door Hivos gesteunde actiegroep die strijdt voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen en transgenders (LGBT) in Honduras.


 
Gepost op | 17/12/2009

Frustratie binnen en buiten het Bella Centrum in Kopenhagen

Het gaat niet over rozen in Kopenhagen. Eco Matser, onze Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, woont daar momenteel de Klimaattop bij. Maar helaas wil het nog niet zo vlotten tijdens de onderhandelingen en dat zorgt voor de nodige frustraties.

 
 
Banner Fill the Gap

Hoe verbeter je de wereld met nieuwe media? Kom naar Fill the Gap!

De zevende editie van Fill the Gap! staat volledig in het teken van de kracht van jongeren en ICT in ontwikkelingslanden. Op vrijdag 15 januari gaan jonge wereldverbeteraars in gesprek met mediaspecialisten over de inzet van nieuwe media voor een betere leefomgeving. Ben jij hier ook in geïnteresseerd? Meld je aan!

 
 
Gepost op | 16/12/2009

Hivos goed vertegenwoordigd op Beat The Heat Now: Bekijk de foto's

De Klimaattop in Kopenhagen is nog in volle gang, maar inmiddels hebben wij alweer het klimaatevenement Beat The Heat Now achter de rug. Het evenement trok op zaterdag 12 december in de Jaarbeurs in Utrecht meer dan tienduizend bezoekers.


 
Gepost op | 15/12/2009

Winnaars en verliezers in Kopenhagen

Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, Eco Matser, is momenteel aanwezig bij de Klimaattop in Kopenhagen. Al verloopt de top niet altijd even vlekkeloos. Want niet de vraag of het klimaat wint of dat arme landen de kans op ontwikkeling verliezen, maar de vraag wie er wel en wie er niet binnenkomt lijkt het belangrijkste onderwerp van gesprek.

 
 
Gepost op | 15/12/2009

Eco Matser blogt over Beat The Heat Now!

Hivos-vertegenwoordiger en voorzitter van de KopenhagenCoalitie, Eco Matser, weet alles van klimaat en duurzame productie. Natuurlijk was hij ook aanwezig op hét klimaatevenement in 2010; Beat The Heat Now in de Jaarbeurs in Utrecht. Hij vertelt ons daar alles over in zijn nieuwste blog. Benieuwd? Lees hier zijn blog.

 
Gepost op | 12/12/2009

Kom vandaag ook naar Beat The Heat Now!

Vandaag is het zover: Na jarenlang toewerken naar een klimaatakkoord is deze week de Klimaattop in Kopenhagen begonnen. Om de regeringsleiders in de Deense hoofdstad duidelijk te maken dat zij tot een goed akkoord moeten komen, vinden er vandaag wereldwijd acties plaats. In Nederland is dat Beat The Heat Now, een evenement georganiseerd door de KopenhagenCoalitie. Ook Hivos maakt hier onderdeel van uit. Nieuwsgierig naar dit evenement? Kom ook naar Beat The Heat Now en laat daar je oproep achter voor de regeringsleiders in Kopenhagen.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode