ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 16/07/2010

Volg de zomerschool 'pluralisme en ontwikkeling' in Indonesië

Niet iedereen ligt deze zomer aan het strand, want in Yogyakarta in Indonesië is een groep internationale studenten vanaf 12 juli hard aan het werk op de Kosmopolis Summerschool ‘Pluralisme en Ontwikkeling.’ Deze zomerschool wordt ondersteund door het Hivos Kennisprogramma dat onder meer als doel heeft pluralisme te bevorderen. Ben jij benieuwd naar de vorderingen van de studenten? Volg dan het blog van één van de deelnemers, Martijn Simons.

 
 
Gepost op | 13/07/2010

Europees Kampioenschap Debatteren van start

Europees Kampioen Debatteren worden? 600 internationale studenten strijden deze zomer in Amsterdam tijdens het Europees Kampioenschap Debatteren om deze titel. De organisatie van het EK, dat plaats vindt van 12 tot en met 17 juli 2010, is in handen van Amsterdamse studenten. Hivos Linkis is één van de sponsoren.

 
 
State of mic Gepost op | 12/07/2010

Muziekuitwisseling met Gambia

De Nederlandse rapper Raymzter is met State of Mic afgereisd naar Gambia. Hij heeft daar samen met de Gambiaanse artiesten Aziz Royal Philosopher en G, de Senegalese zanger Mame Balla en de traditionele koraspeler Yankuba Konteh een nummer geschreven en ter plaatse een videoclip opgenomen. State of Mic wordt ondersteund door Hivos Linkis.

 
 
Leish Troupe foto Mais Shourabji Gepost op | 12/07/2010

Beleef Syrische dans van Leish Troupe op Julidans

Leish Troupe is een van de weinige onafhankelijke dansgezelschappen in Syrië. Oprichtster Noura Murad laat op 12 en 13 juli zien hoe de traditionele huwelijksceremonie vrouwen en mannen reduceert tot stereotypen. De voorstelling ‘congratulations’ van Leish Troupe wordt ondersteund door het Hivos-NCDO cultuurfonds.

 
 
Gepost op | 08/07/2010

Hivos aanwezig op Be Heard! en AIDS 2010

In Wenen begint op 18 juli AIDS 2010, dé internationale conferentie op het gebied van hiv/aids. De dag ervoor opent Hivos-directeur Manuela Monteiro de preconferentie Be Heard! Op de agenda staan ontwikkelingen binnen de wetenschappelijke wereld, de resultaten van de afgelopen jaren en de koers die de komende tijd wordt ingezet om hiv/aids te bestrijden. Op beide conferenties speelt Hivos een rol.

 
 
Gepost op | 07/07/2010

Hivos partner Tolekan Ismailova in Kirgizië met de dood bedreigd

Hivos maakt zich ernstige zorgen over de persoonlijke veiligheid van de Kirgizische mensenrechtenactiviste Tolekan Ismailova, voorzitter van Hivos partner ‘Citizens Against Corruption’.

 
 
Gepost op | 07/07/2010

Teken de petitie: Voorkom de steniging van Sakineh

Overlijden door steniging. Dat hangt de Iraanse Sakineh Mohammadie Ashtiani ieder moment boven het hoofd. Zij werd in 2006 veroordeeld voor overspel door Iraanse rechtbanken. Haar verzoeken om gratie werden afgelopen jaren afgewezen. Volgens haar advocaat Mohammad Mostafaei kan het vonnis ieder moment voltrokken worden. Bovendien zegt hij dat haar straf niet rechtsgeldig zou zijn. Ook Hivos-partners Women Living Under Muslim Laws en Shadi Sadr helpen mee de zaak onder de aandacht te brengen.

 
 
Gepost op | 06/07/2010

Islamkenner Nasr Abu Zayd overleden

De eerder naar Nederland uitgeweken verlichte Islamdeskundige Nasr Abu Zayd is maandag 5 juli overleden in een ziekenhuis in Cairo. Hij stierf aan een onbekend virus. Zayd woonde en werkte sinds 1995 in Nederland en bekleedde sinds 2004 de Ibn Rushd leerstoel 'Humanisme en Islam' aan de Universiteit voor Humanistiek. Hivos ondersteunde financieel deze leerstoel in de jaren 2006 tot 2008. Dit vanuit de overtuiging dat het debat over de Islam in Nederland gebaat zou zijn bij een humanistisch perspectief.

 
 
Gepost op | 06/07/2010

Allert van den Ham neemt afscheid van Hivos

Na zeven jaar verlaat Allert van den Ham, directeur Programma’s en Projecten, Hivos. Hij vertrekt naar Hanoi (Vietnam), als directeur Azië voor ontwikkelingsorganisatie SNV. Ben Witjes, momenteel directeur van het Hivos regiokantoor Zuidoost Azië in Jakarta, volgt hem op. Van den Ham kijkt tevreden terug op de afgelopen jaren bij Hivos.

 
 

1 juli tot 31 juli 2010
Kom ook naar Julidans

Geëngageerd. Gedurfd. Scherp. Dat is Julidans. En jij kunt je een maand lang tijdens dit festival onderdompelen in grensverleggende dans uit alle hoeken van de wereld. H et Hivos Cultuurfonds ondersteunt meerdere voorstellingen.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode