ENG
 


 

Nieuws

Krant met afbeelding Steven en Tiwonge Gepost op | 20/05/2010

Angstaanjagend hoge straf voor Steven en Tiwonge

De rechtbank in Malawi heeft donderdagochtend besloten om de 26-jarige Steven Monjeza en de 20-jarige Tiwonge Chimbalanga de zwaarst mogelijke straf toe te kennen. De rechter benadrukt in zijn uitspraak dat Malawi niet klaar is voor zonen (of dochters) die met elkaar trouwen. Om dit ook aan de bevolking duidelijk te maken veroordeelde hij het homopaar tot 14 jaar gevangenisstraf.

 
 
Gepost op | 20/05/2010

Iraqi LGBT ontvangt MoHo Prijs

Hivos-partner Iraqi LGBT ontvangt 27 mei de Monette-Horwitz Trust Award 2010. De NGO strijdt voor de rechten van lesbiennes, gay mannen, biseksuelen en transgenders in Irak. Het runt opvangcentra in Irak en omringende landen. Iraqi LGBT voorzitter Ali Hili: "De prijs komt als een complete verrassing en we zijn zeer vereerd, vooral om deel uit te maken van zo’n hooggewaardeerd gezelschap van prijswinnaars".

 
 
Gepost op | 20/05/2010

Iraanse filmmaker Jafar Panahi in hongerstaking

De gevangen gezette Iraanse regisseur Jafar Panahi, winnaar van de Hivos Cinema Unlimited Award (2007), is in hongerstaking. Panahi zit al twee maanden vast in een Iraanse cel terwijl hij op dit moment zou jureren voor het fimfestival in Cannes. De cineast weigert te eten tot hij een rechtvaardige behandeling krijgt. Online is een actie voor hem gestart.

 
 
Gepost op | 20/05/2010

Music Meeting in Nijmegen

Luister je graag naar muziek uit alle windstreken? Ga dan dit weekend naar Music Meeting van 22 tot en met 24 mei. In het Nijmeegse park Brakkenstein kan je genieten van internationale muziekfestival dat muziekstromingen samenbrengt: van jazz, soul en funk tot klezmer en van gypsy tot afro-latin.

 
 
Gepost op | 19/05/2010

Ontwikkelingsproof stemadvies met wereldstemwijzer

Met de Tweede Kamerverkiezingen voor de deur is het goed om te weten welke standpunten de politieke partijen hebben op het gebied van ontwikkelingssamenwerking. Met de wereldstemwijzer ontvang je naast het 'gewone' stemadvies ook een stemadvies met extra aandacht voor de rol van Nederland in de wereld.

 
 
Gepost op | 19/05/2010

Lancering ‘Borders’ 10 juni. Kom ook!

Meer weten over hedendaagse kunst in het Midden-Oosten? Dan is het boek van ‘ Borders: Contemporary Middle Eastern Art and Discourse’ van Robert Kluijver iets voor jou. Donderdag 10 juni wordt het boek gepresenteerd in het Gemeentemuseum in Den Haag. Het Hivos Cultuurfonds droeg mede bij aan de totstandkoming van dit boek.

 
 
copyright BBC Gepost op | 19/05/2010

Hivos ontstemd over behandeling homopaar Malawi

In Malawi is een homopaar dat wilde trouwen veroordeeld tot 14 jaar gevangenisstraf. Hivos-partner aldaar, CEDEP, oefent druk uit op de autoriteiten om Steven Monjeza (26) en Tiwonge Chimbalanga (20) vrij te krijgen. Kijk op de website van CEDEP hoe je hierbij kunt helpen. Hivos is erg ontstemd over deze pure discriminatie van de autoriteiten in Malawi.

 
 
Gepost op | 19/05/2010

Ga naar The Great Escape!

Je zal maar een Zimbabwaan zijn die probeert met een ondergronds voertuig te vluchten, maar beland in Mugabe’s achtertuin. Dit overkomt twee avonturiers in het Zimbabwaanse toneelstuk The Great Escape dat op 25 mei gespeeld wordt op 26 en 27 mei in De Balie in Amsterdam. Hivos en het NCDO bieden deze voorstelling in het kader van het 15-jarig bestaan van het Hivos Cultuurfonds aan.

 
 
Boliviaanse dames Gepost op | 18/05/2010

Corina blogt over mei-viering in Bolivia

Het zijn geen gemakkelijke tijden voor de president van het volk. De solidariteit met de regering van Evo Morales kent grenzen. En als Bolivianen niet tevreden zijn, is er geen land mee te bezeilen. Blokkades, hongerstakingen, protestmarsen en om te laten zien dat het allemaal menens is laten sommige hongerstakers zelfs hun lippen dichtnaaien.

 
 
Gepost op | 18/05/2010

Kom naar de lezing van Hivos-partner en filmmaker Mohamed Al-Daradji

Wat betekent de grens tussen fictie en realiteit in het Midden-Oosten en Irak? Dat is de vraag die centraal staat in de lezing ‘Fiction and Reality: a fine line in Iraq and the Middle East’ in de reeks ‘DAM naar Buiten’ op 27 mei in de Rode Hoed in Amsterdam. Spreker is de Irakese Nederlandse filmmaker Mohamed Al-Daradji.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode