ENG
 


 

Nieuws

Uchaguzi Kenya decides Gepost op | 03/08/2010

#Uchaguzi voor misstanden referendum Kenia

Op woensdag 4 augustus brengen miljoenen Kenianen hun stem uit voor een referendum over een nieuwe grondwet. Spannend, want na de verkiezingen van 2007 volgde een verschrikkelijke geweldsuitbarsting in Kenia. Hivos-partners Ushahidi, Sodnet, Creco en Twaweza bundelen actuele tweets, sms-jes en emails van mogelijke misstanden bij de stembus en tonen deze op online platform uchaguzi (dit betekent verkiezingen in het Swahili).

 
 
Gepost op | 30/07/2010

Homofobiemeter zorgt voor discussie

Om aandacht te vragen voor homorechten wereldwijd, heeft ontwikkelingsorganisatie Hivos een homofobiemeter op haar website geplaatst. Met de homofobiemeter, die is opgezet rondom Roze Zaterdag in Amersfoort op 26 juni, wilde Hivos aandacht vragen voor de vaak benarde positie van homo’s, lesbo’s en transgenders in ontwikkelingslanden.

 
 

Volop aandacht voor homofobiemeter

Met de homofobiemeter willen wij op een ludieke manier aandacht vragen voor homo-emancipatie wereldwijd. In veel landen is het niet mogelijk om je eigen seksuele identiteit uit te kunnen uitdragen. Hivos ondersteunt daarom partnerorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika bij het tegengaan van homofobie en het uitbannen van anti-homo wetgeving.


 
Gepost op | 27/07/2010

Scholen halen tijdens Klasse!Actie meer dan een ton op

Wat een klasse, want de scholen die mee deden aan de Klasse!Actie 2010 van Day for Change hebben maar liefst € 105.000, - opgehaald. Het geld wordt besteed aan microkredietprojecten in ontwikkelingslanden. Zo krijgt Hivos-partner CACMU in Ecuador €15.000. Dit betekent dat meer arme mensen in Ecuador met behulp van een microkrediet hun eigen onderneming kunnen starten.

 
 
Mohammad Mostafaei Gepost op | 26/07/2010

Iran jaagt op advocaat van tot steniging veroordeelde moeder

Zijn vrouw en zwager zijn opgepakt terwijl de Iraanse autoriteiten naar hem op jacht zijn. Dat is het lot van Mohammad Mostafaei, de bejubelde advocaat van de 43-jarige Sakineh Mohammadi Ashtiani, die tot steniging was veroordeeld vanwege overspel. Het Iraanse gerecht ontkent noch bevestigt de berichten over de opsporing. Mostafaei is ondergedoken.

 
 
Metropolis-correspondent Carren Gepost op | 22/07/2010

Metropolis Kenia: vier vrouwen en 33 kinderen

In Kenia maakte Metropolis-correspondent Carren een reportage over polygamie. Het lijkt ‘hoe meer, hoe beter’ als het om polygamie gaat in het district Marakwet. Je rijkdom wordt daar afgemeten aan de grootte van je land, je veestapel en je gezin. Kijk nu de reportage over de 30-jarige Julius, met zijn vier vrouwen en 33 kinderen.

 
 
Gepost op | 21/07/2010

Lifestreaming: 'Een ongelijk gesprek'

Dagelijks staan we in contact met de rest van de wereld. Met een simpele muisklik boeken we een vlucht, sturen we een mailtje naar een vakantieliefde of maken we geld over naar een ver doel. Maar net zo eenvoudig kan die wereld ons bereiken. Dries Verhoeven gaat met Life Streaming een directe verbinding aan met mensen aan de andere kant van de wereld. Journalist Robbert van Heuven scrhreef er een artikel over. Het Hivos Cultuurfonds maakt de voorstellingen mede mogelijk.

 
 
Gepost op | 20/07/2010

Internationale aids-conferentie in volle gang

In Wenen is AIDS 2010, dé internationale conferentie op het gebied van hiv/aids, begonnen. Duizenden politici, activisten, wetenschappers en andere betrokkenen bepalen hier de koers die de komende tijd wordt ingezet om hiv/aids te bestrijden. Voorafgaand aan AIDS 2010 werd de preconferentie Be Heard! georganiseerd. Hivos-directeur Manuela Monteiro opende deze conferentie. Download onder aan de pagina haar speech over de aanpak van hiv-aids.

 
 
State of mic Gepost op | 12/07/2010

Muziekuitwisseling met Gambia

De Nederlandse rapper Raymzter is met State of Mic afgereisd naar Gambia. Hij heeft daar samen met de Gambiaanse artiesten Aziz Royal Philosopher en G, de Senegalese zanger Mame Balla en de traditionele koraspeler Yankuba Konteh een nummer geschreven en ter plaatse een videoclip opgenomen. State of Mic wordt ondersteund door Hivos Linkis.

 
 
Gepost op | 16/07/2010

Volg de zomerschool 'pluralisme en ontwikkeling' in Indonesië

Niet iedereen ligt deze zomer aan het strand, want in Yogyakarta in Indonesië is een groep internationale studenten vanaf 12 juli hard aan het werk op de Kosmopolis Summerschool ‘Pluralisme en Ontwikkeling.’ Deze zomerschool wordt ondersteund door het Hivos Kennisprogramma dat onder meer als doel heeft pluralisme te bevorderen. Ben jij benieuwd naar de vorderingen van de studenten? Volg dan het blog van één van de deelnemers, Martijn Simons.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode