ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 09/06/2010

Steven verlaat Tiwonge voor een vrouw

Steven Monjeza die samen met zijn verloofde Tiwonge Chimbalanga onlangs in Malawi werd vrijgelaten, heeft zijn mannelijke partner verlaten voor een vrouw. Dit heeft de 26-jarige Steven Monjeza op dinsdag 8 juni gezegd tegen persbureau AFP.

 
 
Gepost op | 09/06/2010

Bezoek BIG5intown!

Dacht je dat de maand juni in het teken van voetbal stond? Fout gedacht, want van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni vindt in Den Haag, tijdens het openingsweekend van de wereldkampioenschappen voetbal, het internationale festival BIG5 plaats.

 
 
Gepost op | 08/06/2010

Lancering ‘Borders’ 10 juni. Kom ook!

Meer weten over hedendaagse kunst in het Midden-Oosten? Dan is het boek van ‘ Borders: Contemporary Middle Eastern Art and Discourse’ van Robert Kluijver iets voor jou. Donderdag 10 juni wordt het boek gepresenteerd in het Gemeentemuseum in Den Haag. Het Hivos Cultuurfonds droeg mede bij aan de totstandkoming van dit boek.

 
 
Kunst = ... campagne en T-shirt Gepost op | 07/06/2010

Steun kunstenaars en krijg een T-shirt

Hivos brengt haar Kunst & Cultuur programma onder de aandacht via de campagne 'Kunst=Noodzaak'. We vinden kunst en cultuur essentieel voor de ontwikkeling van iedere samenleving. Steun nu kunstenaars en zoek een mooi Hivos-shirt uit.

 
 
Gepost op | 04/06/2010

Verbeter de wereld, koop de Wereldagenda 2010-2011

Hoe kan ik energiezuinig gamen? Wanneer is het Wereldarmoededag ? Wat kan ik doen voor een politieke gevangene? Al deze vragen van scholieren worden beantwoord in de Wereldagenda. De enige, echte groene agenda voor middelbare scholieren die de wereld willen veranderen, maar ook voor iedereen die bewust met de aarde wil omgaan.

 
 
Gepost op | 03/06/2010

Zin in duidelijke verkiezingstaal? Kom naar de Coolpolitics Verkiezingsspecial!

Praten en debatteren, dat kunnen politici wel. Maar hebben ze ook over de toekomst nagedacht? Dat is de vraag die centraal staat in de MTV Coolpolitics Verkiezingsspecial die op donderdag 3 juni georganiseerd wordt door MTV en Coolpolitics.

 
 
Xolile Tsabalala _ actrice De Vloer Op Gepost op | 02/06/2010

Improviseren tussen geitenkoppen en Aston Martins

Bert Janssens blogt over tv-opnames van De Vloer Op in Zuid-Afrika: De zwarte meisjes naast me in het Kaapstadse Baxter Theatre joelden uitgelaten toen de jonge zwarte actrice Xolile Tsabalala Gijs Scholten van Aschat plat op z’n bek zoende.

 
 
Alliance Watch Report Gepost op | 01/06/2010

Alliance2015: “Dramatische daling Europese steun in sub-Sahara regio”

De coalitie van Europese ontwikkelingsorganisaties Alliance2015, waar Hivos deel van uitmaakt, heeft 1 juni in Brussel een oproep gedaan om de millenniumdoelen in leven te houden. Tijdens de lancering van het zesde “2015-Watch Report” alarmeerde het samenwerkingsverband over de dramatische daling EU-steun voor gezondheidszorg en onderwijs in de sub-Sahara regio van Afrika.

 
 
10:10 iedere stap telt. Gepost op | 31/05/2010

10:10 campagne komt op stoom dankzij lijsttrekkers

Verschillende lijsttrekkers gaan binnen een jaar hun CO2-uitstoot met 10% verminderen. Zij geven het goede voorbeeld want wie aan 10:10 meedoet, zet daadwerkelijk zelf een stap en bespaart 10 procent uitstoot.

 
 
Vrijheid Gepost op | 31/05/2010

Steven en Tiwonge vrijgelaten maar nog niet vrij

Na gesprekken met VN-chef Ban Ki-moon heeft de president van Malawi, Bingu wa Mutharika, gratie verleend aan Steven Monjeza en Tiwonge Chimbalanga. Marijke Haanraadts, van het LGBT programma van Hivos, juicht de beslissing van de president toe, maar is wel kritisch. "Hoewel de president zijn kop uitsteekt met deze beslissing blijft homoseksualiteit in Afrikaanse landen zoals Malawi verboden".

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode