ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 18/06/2010

21 juni 2010: Wereldhumanismedag

Maandag 21 juni 2010 is het Wereldhumanismedag. Hivos en omroep Human maakten vijf korte films waarin eigenzinnige mensen uit verschillende delen van de wereld laten zien hoe zij de regie over hun eigen leven - essentieel voor het humanisme - in praktijk brengen. Op vijf verschillende tijdstippen worden de filmpjes uitgezonden op 21 juni op Nederland 2.

 
 
Gepost op | 16/06/2010

Kom ook naar het Hivos debat op Roze Zaterdag op 26 juni

Zaterdag 26 juni is het Roze Zaterdag in Amersfoort, het hoogtepunt van De Roze Week. Het evenement waar begrip en solidariteit voor homo-emancipatie centraal staat. Ook Hivos er dit jaar weer bij. Zo organiseert Hivos op Roze Zaterdag het debat ‘ Bestrijding van Homofobie; welke rol kan de media hierin spelen?’ Heb jij interesse? Kom ook en discussieer mee!

 
 
Gepost op | 15/06/2010

Zuiden van Kirgizië lijkt op rand van oorlog te staan

Het geweld in het zuiden van Kirgizië doet steeds meer aan een oorlog denken. Dat laten partners van de ontwikkelingsorganisatie Hivos vandaag weten. Inmiddels zijn meer dan 100.000 Oezbeken het land ontvlucht. Er is zorg dat het geweld zich verspreidt naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië.

 
 
De vloer op Zuid Afrika Gepost op | 15/06/2010

Bert Janssens blogt: 'Afrikaans droompje'

"Waarom kan ik niet jouw Mama Africa zijn? Ik ben net zo Afrika als jij!" Dat vraagt de blonde Erica Wessels aan Baldwin Shabungu (foto) als hij haar ervan probeert te overtuigen dat er voor hun liefde in Zuid-Afrika geen toekomst is. De ontroerende scène die de twee acteurs samen improviseren is 23 juni aanstaande te zien op Nederland 2 in de tweede Zuid-Afrikaanse aflevering van het HUMAN-programma De Vloer Op. Aanstaande woensdag 16 juni wordt de eerste aflevering uitgezonden.

 
 
Women protesting Iran (source Tehran bureau) Gepost op | 11/06/2010

Iran: Een jaar na de presidentsverkiezingen

Op 12 juni was het precies een jaar geleden dat in Iran protesten uitbraken rond de presidentsverkiezingen. Duizenden mensen gingen de straat op om te demonstreren tegen de overwinning van de zittende president Ahmadinejad. De regering drukte de ‘groene’ protesten hard de kop in. Dit ging gepaard met doden, arrestaties en geweld. Een jaar later is de sombere conclusie dat mensenrechtenschendingen onverminderd doorgaan.

 
 
Gepost op | 11/06/2010

Nederlandse bedrijven betrokken bij kinderarbeid zaadproductie India

Meer dan een half miljoen kinderen onder de 18 jaar werken in India in de teelt van zaden, ook voor Nederlandse groentezaadbedrijven als Advanta en Bejo Zaden. Dit zijn enkele belangrijke uitkomsten van twee nieuwe veldonderzoeken die vandaag zijn gepubliceerd door de Landelijke India Werkgroep (LIW), het Amerikaanse International Labor Rights Forum (ILRF) en de campagne Stop Kinderarbeid.

 
 
Gepost op | 10/06/2010

Tweede generatie Surinamers stuurt minder geld, maar wil wel helpen

Telkens ‘gewoon’ geld overmaken naar je familie in Suriname? Dat ziet de tweede generatie Surinamers steeds minder zitten. Dit blijkt uit een onderzoek onder de tweede generatie uit onder meer Marokko en Ghana. Toch betekent dit niet dat deze groep niets wil doen voor Suriname. In een interview aan de Wereldomroep legt Bianca Jamanika van de campagne WeShare ( mede ondersteund door Hivos) uit, hoe ze dit kunnen doen.

 
 
Gepost op | 09/06/2010

Steven verlaat Tiwonge voor een vrouw

Steven Monjeza die samen met zijn verloofde Tiwonge Chimbalanga onlangs in Malawi werd vrijgelaten, heeft zijn mannelijke partner verlaten voor een vrouw. Dit heeft de 26-jarige Steven Monjeza op dinsdag 8 juni gezegd tegen persbureau AFP.

 
 
Gepost op | 09/06/2010

Bezoek BIG5intown!

Dacht je dat de maand juni in het teken van voetbal stond? Fout gedacht, want van vrijdag 11 tot en met zondag 13 juni vindt in Den Haag, tijdens het openingsweekend van de wereldkampioenschappen voetbal, het internationale festival BIG5 plaats.

 
 
Gepost op | 08/06/2010

Lancering ‘Borders’ 10 juni. Kom ook!

Meer weten over hedendaagse kunst in het Midden-Oosten? Dan is het boek van ‘ Borders: Contemporary Middle Eastern Art and Discourse’ van Robert Kluijver iets voor jou. Donderdag 10 juni wordt het boek gepresenteerd in het Gemeentemuseum in Den Haag. Het Hivos Cultuurfonds droeg mede bij aan de totstandkoming van dit boek.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode