ENG
 


 

Nieuws

Foto Pakistan bron APA/BGNES Gepost op | 26/08/2010

Help de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan

In Pakistan zijn circa 14 miljoen mensen in meer of mindere mate getroffen door overstromingen, extreme regenval en aardverschuivingen. De gevolgen zijn catastrofaal. Vele organisaties, onder wie de Hivos-partners van de Alliance2015, bieden nu hulp aan de bevolking. In Nederland wordt geld ingezameld op gironummer 555.

 
 

2 september tot 5 september 2010 Opera Java

Het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) bestaat 100 jaar en dat moet gevierd worden. Samen met het Tropentheater is speciaal een voorstelling speciaal op maat gemaakt:’Opera Java.’ Deze is te bekijken op 3 september plaats in de Lichthal van het KIT. De voorstelling betekent ook de kickoff van de opening van het Internationale Gamelan Festival Amsterdam 2010.

 
 
Gepost op | 26/08/2010

Steengoed wat jij doet!

Een boer in Bolivia helpen door fair trade chocolade te kopen, op school geld inzamelen voor een weeshuis in Tanzania. Of het nou groot of klein is, alle acties kunnen een steentje bijdragen aan een betere wereld. Dat is de gedachte achter de campagne 'Steengoed wat jij doet!', die op 1 september van start gaat en georganiseerd is door EEN.

 
 

Gratis films Africa in the Picture

Van 28 augustus t/m 11 september 2010 vertoont Africa in the Picture in de openlucht een aantal van haar films in Amsterdamse parken en pleinen. Alle voorstellingen zijn gratis!

 
 
Gepost op | 25/08/2010

Nieuw Seizoen Metropolis

In november begint het nieuwe seizoen van Metropolis. In de zomer zijn de correspondenten van Metropolis volop bezig geweest met het zoeken naar verhalen voor nieuwe reportages. Hier alvast een voorproefje.

 
 
Rhobi Matiko Gepost op | 12/08/2010

Tegen huiselijk geweld in Tanzania

Ze is jong (15 jaar) en woont in Tanzania. Ze kijkt naar de grond, haar gezicht heeft ze omwikkeld met een witte sjaal. Na wat aandringen, vertelt ze haar verhaal. Hoe ze al jong uitgehuwelijkt werd, maar het moeilijk vond om weg te zijn van haar moeder. En dat haar schoonvader haar verbood om in contact te blijven met haar familie en hij vervolgens kwaad naar haar ouders is gestapt.

 
 
Gepost op | 17/08/2010

Schitteren op Colombiaans poëziefestival

Poëzie is hot in Colombia. Ieder jaar komen in juli tijdens het International Poetry Festival Medellín dichters en hun vele fans samen. Ondanks de aanwezigheid van drugskartels en de voortdurende burgeroorlog. Hivos-partner Prometeo is vanaf het begin betrokken bij het festival waar kunstenaars uit ontwikkelingslanden als popsterren worden ontvangen. Hivos-medewerkster Tanja Vranic laat op haar Hivos blog zien hoe het festival leeft in Colombia.

 
 

Elizabeth Kabaka helpt mensen in nood

Na de dood van haar man kreeg Elizabeth Kabaka te maken met haar zwagers die haar haar bezit afnamen. Ten einde raad wendde ze zich tot Kivulini en werd daar geholpen dat bezit terug te krijgen. Inmiddels helpt ze zelf andere mensen in nood.

 
 
Gevangenis San Pedro in Bolivia Gepost op | 06/08/2010

Metropolis Bolivia: een beter leven in de gevangenis

Een rustige plek met weinig geweld en zonder gekken. Dat is gevangenisstad San Pedro in La Paz volgens de gevangenen. Paola, de Boliviaanse correspondent van buitenlandprogramma Metropolis TV, neemt je mee door de nauwe straatjes van het gevangenisterrein. Bekijk haar reportage.

 
 
Uchaguzi Kenya decides Gepost op | 03/08/2010

#Uchaguzi voor misstanden referendum Kenia

Op woensdag 4 augustus brengen miljoenen Kenianen hun stem uit voor een referendum over een nieuwe grondwet. Spannend, want na de verkiezingen van 2007 volgde een verschrikkelijke geweldsuitbarsting in Kenia. Hivos-partners Ushahidi, Sodnet, Creco en Twaweza bundelen actuele tweets, sms-jes en emails van mogelijke misstanden bij de stembus en tonen deze op online platform uchaguzi (dit betekent verkiezingen in het Swahili).

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode