ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 28/06/2010

Iraakse vrouwenrechtenactiviste Yanar Mohammed in Nederland

Hivos partner Yanar Mohammed is deze week in Nederland. Als president van de Organization for Women’s Right in Iraq ( OWFI) strijdt zij al jaren voor vrouwen in Irak, zij zet zich onder meer in voor Iraakse vrouwen die onterecht ter dood zijn veroordeeld en misbruikte tienermeisjes. Ook biedt OWFI hulp en onderdak in opvanghuizen aan vrouwen die wegens geweld en de dreiging van eerwraak hun huis zijn ontvlucht.

 
 
Teken de petitie Gepost op | 24/06/2010

Teken ook de petitie van Rights for People Rules for Business

Ga jij voor een betere wereld en wil jij graag dat bedrijven ook een steentje bijdragen? Teken dan de petitie van de campagne Rights For People Rules For Business. Dit is een samenwerking tussen het MVO platform, het ECCJ en de EU. De petitie wordt aangeboden aan de regeringsleiders van de EU-landen en aan de voorzitter van de Europese commissie, José Manuel Barroso.

 
 
Gepost op | 23/06/2010

Concert at Sea steunt biogasproject in Indonesië

Op de Brouwersdam in Zeeland barst vrijdag 25 juni het tweedaagse muziekfestival Concert at Sea los. Nederlandse artiesten als Kane, Waylon en Guus Meeuwis treden dan op voor 40.000 bezoekers. Het festival is een initiatief van BLØF. Deze Zeeuwse band vraagt al jaren tijdens concerten, via acties en op hun site om aandacht voor problemen als klimaatverandering, armoede en gebrek aan schoon drinkwater. Via het Umoja-fonds worden projecten van verschillende organisaties in ontwikkelingslanden gesteund.

 
 
Gepost op | 23/06/2010

Echte verhalen van échte mensen - door Kathelijn Fenger

Kathelijn Fenger-Leenders was voor Hivos in Tanzania en Kenia. Samen met een cameraman van Africa Interactive ging ze op pad om verhalen van echte mensen vast te leggen. Mensen die baat hebben bij het werk van onder meer Hivos-partner Kivulini in Tanzania. En die verhalen van mensen zijn indrukwekkend, zo vertelt Kathelijn in haar blog op de Hivos-community.

 
 
Gepost op | 23/06/2010

De Roze Zomer is weer in het land

Roze Zomer 2010, Roze Zaterdag op 26 juni en een LGBT-conferentie? Marijke Haanraadts, coördinator capaciteitsopbouw van het LGBT programma van Hivos, vertelt ons er alles over in haar nieuwste blog:

 
 
Gepost op | 18/06/2010

Debat: het conflict en de media in Kirgizië

Genocide, etnisch geweld, of georkestreerd geweld? Dinsdag 22 juni organiseren Press Now en ontwikkelingsorganisatie Hivos een debatavond in de Balie over de huidige situatie in Kirgizië. De vraag die centraal staat is: Hoe werken (nieuwe) media in conflictsituaties, zoals momenteel in Kirgizië? Kunnen journalisten hun werk doen? Nu is het moment om mee te kijken. Kom ook naar dit debat!

 
 
Gepost op | 18/06/2010

21 juni 2010: Wereldhumanismedag

Maandag 21 juni 2010 is het Wereldhumanismedag. Hivos en omroep Human maakten vijf korte films waarin eigenzinnige mensen uit verschillende delen van de wereld laten zien hoe zij de regie over hun eigen leven - essentieel voor het humanisme - in praktijk brengen. Op vijf verschillende tijdstippen worden de filmpjes uitgezonden op 21 juni op Nederland 2.

 
 
Gepost op | 16/06/2010

Kom ook naar het Hivos debat op Roze Zaterdag op 26 juni

Zaterdag 26 juni is het Roze Zaterdag in Amersfoort, het hoogtepunt van De Roze Week. Het evenement waar begrip en solidariteit voor homo-emancipatie centraal staat. Ook Hivos er dit jaar weer bij. Zo organiseert Hivos op Roze Zaterdag het debat ‘ Bestrijding van Homofobie; welke rol kan de media hierin spelen?’ Heb jij interesse? Kom ook en discussieer mee!

 
 
Gepost op | 15/06/2010

Zuiden van Kirgizië lijkt op rand van oorlog te staan

Het geweld in het zuiden van Kirgizië doet steeds meer aan een oorlog denken. Dat laten partners van de ontwikkelingsorganisatie Hivos vandaag weten. Inmiddels zijn meer dan 100.000 Oezbeken het land ontvlucht. Er is zorg dat het geweld zich verspreidt naar Bishkek, de hoofdstad van Kirgizië.

 
 
De vloer op Zuid Afrika Gepost op | 15/06/2010

Bert Janssens blogt: 'Afrikaans droompje'

"Waarom kan ik niet jouw Mama Africa zijn? Ik ben net zo Afrika als jij!" Dat vraagt de blonde Erica Wessels aan Baldwin Shabungu (foto) als hij haar ervan probeert te overtuigen dat er voor hun liefde in Zuid-Afrika geen toekomst is. De ontroerende scène die de twee acteurs samen improviseren is 23 juni aanstaande te zien op Nederland 2 in de tweede Zuid-Afrikaanse aflevering van het HUMAN-programma De Vloer Op. Aanstaande woensdag 16 juni wordt de eerste aflevering uitgezonden.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode