ENG
 


 

Nieuws

Rhobi Matiko Gepost op | 12/08/2010

Tegen huiselijk geweld in Tanzania

Ze is jong (15 jaar) en woont in Tanzania. Ze kijkt naar de grond, haar gezicht heeft ze omwikkeld met een witte sjaal. Na wat aandringen, vertelt ze haar verhaal. Hoe ze al jong uitgehuwelijkt werd, maar het moeilijk vond om weg te zijn van haar moeder. En dat haar schoonvader haar verbood om in contact te blijven met haar familie en hij vervolgens kwaad naar haar ouders is gestapt.

 
 
Gepost op | 17/08/2010

Schitteren op Colombiaans poëziefestival

Poëzie is hot in Colombia. Ieder jaar komen in juli tijdens het International Poetry Festival Medellín dichters en hun vele fans samen. Ondanks de aanwezigheid van drugskartels en de voortdurende burgeroorlog. Hivos-partner Prometeo is vanaf het begin betrokken bij het festival waar kunstenaars uit ontwikkelingslanden als popsterren worden ontvangen. Hivos-medewerkster Tanja Vranic laat op haar Hivos blog zien hoe het festival leeft in Colombia.

 
 

Elizabeth Kabaka helpt mensen in nood

Na de dood van haar man kreeg Elizabeth Kabaka te maken met haar zwagers die haar haar bezit afnamen. Ten einde raad wendde ze zich tot Kivulini en werd daar geholpen dat bezit terug te krijgen. Inmiddels helpt ze zelf andere mensen in nood.

 
 
Gevangenis San Pedro in Bolivia Gepost op | 06/08/2010

Metropolis Bolivia: een beter leven in de gevangenis

Een rustige plek met weinig geweld en zonder gekken. Dat is gevangenisstad San Pedro in La Paz volgens de gevangenen. Paola, de Boliviaanse correspondent van buitenlandprogramma Metropolis TV, neemt je mee door de nauwe straatjes van het gevangenisterrein. Bekijk haar reportage.

 
 
Uchaguzi Kenya decides Gepost op | 03/08/2010

#Uchaguzi voor misstanden referendum Kenia

Op woensdag 4 augustus brengen miljoenen Kenianen hun stem uit voor een referendum over een nieuwe grondwet. Spannend, want na de verkiezingen van 2007 volgde een verschrikkelijke geweldsuitbarsting in Kenia. Hivos-partners Ushahidi, Sodnet, Creco en Twaweza bundelen actuele tweets, sms-jes en emails van mogelijke misstanden bij de stembus en tonen deze op online platform uchaguzi (dit betekent verkiezingen in het Swahili).

 
 
Gepost op | 30/07/2010

Homofobiemeter zorgt voor discussie

Om aandacht te vragen voor homorechten wereldwijd, heeft ontwikkelingsorganisatie Hivos een homofobiemeter op haar website geplaatst. Met de homofobiemeter, die is opgezet rondom Roze Zaterdag in Amersfoort op 26 juni, wilde Hivos aandacht vragen voor de vaak benarde positie van homo’s, lesbo’s en transgenders in ontwikkelingslanden.

 
 

Volop aandacht voor homofobiemeter

Met de homofobiemeter willen wij op een ludieke manier aandacht vragen voor homo-emancipatie wereldwijd. In veel landen is het niet mogelijk om je eigen seksuele identiteit uit te kunnen uitdragen. Hivos ondersteunt daarom partnerorganisaties in Afrika, Azië en Latijns-Amerika bij het tegengaan van homofobie en het uitbannen van anti-homo wetgeving.


 
Gepost op | 27/07/2010

Scholen halen tijdens Klasse!Actie meer dan een ton op

Wat een klasse, want de scholen die mee deden aan de Klasse!Actie 2010 van Day for Change hebben maar liefst € 105.000, - opgehaald. Het geld wordt besteed aan microkredietprojecten in ontwikkelingslanden. Zo krijgt Hivos-partner CACMU in Ecuador €15.000. Dit betekent dat meer arme mensen in Ecuador met behulp van een microkrediet hun eigen onderneming kunnen starten.

 
 
Mohammad Mostafaei Gepost op | 26/07/2010

Iran jaagt op advocaat van tot steniging veroordeelde moeder

Zijn vrouw en zwager zijn opgepakt terwijl de Iraanse autoriteiten naar hem op jacht zijn. Dat is het lot van Mohammad Mostafaei, de bejubelde advocaat van de 43-jarige Sakineh Mohammadi Ashtiani, die tot steniging was veroordeeld vanwege overspel. Het Iraanse gerecht ontkent noch bevestigt de berichten over de opsporing. Mostafaei is ondergedoken.

 
 
Metropolis-correspondent Carren Gepost op | 22/07/2010

Metropolis Kenia: vier vrouwen en 33 kinderen

In Kenia maakte Metropolis-correspondent Carren een reportage over polygamie. Het lijkt ‘hoe meer, hoe beter’ als het om polygamie gaat in het district Marakwet. Je rijkdom wordt daar afgemeten aan de grootte van je land, je veestapel en je gezin. Kijk nu de reportage over de 30-jarige Julius, met zijn vier vrouwen en 33 kinderen.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode