ENG
 


 

Nieuws

Gepost op | 21/07/2010

Lifestreaming: 'Een ongelijk gesprek'

Dagelijks staan we in contact met de rest van de wereld. Met een simpele muisklik boeken we een vlucht, sturen we een mailtje naar een vakantieliefde of maken we geld over naar een ver doel. Maar net zo eenvoudig kan die wereld ons bereiken. Dries Verhoeven gaat met Life Streaming een directe verbinding aan met mensen aan de andere kant van de wereld. Journalist Robbert van Heuven scrhreef er een artikel over. Het Hivos Cultuurfonds maakt de voorstellingen mede mogelijk.

 
 
Gepost op | 20/07/2010

Internationale aids-conferentie in volle gang

In Wenen is AIDS 2010, dé internationale conferentie op het gebied van hiv/aids, begonnen. Duizenden politici, activisten, wetenschappers en andere betrokkenen bepalen hier de koers die de komende tijd wordt ingezet om hiv/aids te bestrijden. Voorafgaand aan AIDS 2010 werd de preconferentie Be Heard! georganiseerd. Hivos-directeur Manuela Monteiro opende deze conferentie. Download onder aan de pagina haar speech over de aanpak van hiv-aids.

 
 
State of mic Gepost op | 12/07/2010

Muziekuitwisseling met Gambia

De Nederlandse rapper Raymzter is met State of Mic afgereisd naar Gambia. Hij heeft daar samen met de Gambiaanse artiesten Aziz Royal Philosopher en G, de Senegalese zanger Mame Balla en de traditionele koraspeler Yankuba Konteh een nummer geschreven en ter plaatse een videoclip opgenomen. State of Mic wordt ondersteund door Hivos Linkis.

 
 
Gepost op | 16/07/2010

Volg de zomerschool 'pluralisme en ontwikkeling' in Indonesië

Niet iedereen ligt deze zomer aan het strand, want in Yogyakarta in Indonesië is een groep internationale studenten vanaf 12 juli hard aan het werk op de Kosmopolis Summerschool ‘Pluralisme en Ontwikkeling.’ Deze zomerschool wordt ondersteund door het Hivos Kennisprogramma dat onder meer als doel heeft pluralisme te bevorderen. Ben jij benieuwd naar de vorderingen van de studenten? Volg dan het blog van één van de deelnemers, Martijn Simons.

 
 
Gepost op | 13/07/2010

Europees Kampioenschap Debatteren van start

Europees Kampioen Debatteren worden? 600 internationale studenten strijden deze zomer in Amsterdam tijdens het Europees Kampioenschap Debatteren om deze titel. De organisatie van het EK, dat plaats vindt van 12 tot en met 17 juli 2010, is in handen van Amsterdamse studenten. Hivos Linkis is één van de sponsoren.

 
 
State of mic Gepost op | 12/07/2010

Muziekuitwisseling met Gambia

De Nederlandse rapper Raymzter is met State of Mic afgereisd naar Gambia. Hij heeft daar samen met de Gambiaanse artiesten Aziz Royal Philosopher en G, de Senegalese zanger Mame Balla en de traditionele koraspeler Yankuba Konteh een nummer geschreven en ter plaatse een videoclip opgenomen. State of Mic wordt ondersteund door Hivos Linkis.

 
 
Leish Troupe foto Mais Shourabji Gepost op | 12/07/2010

Beleef Syrische dans van Leish Troupe op Julidans

Leish Troupe is een van de weinige onafhankelijke dansgezelschappen in Syrië. Oprichtster Noura Murad laat op 12 en 13 juli zien hoe de traditionele huwelijksceremonie vrouwen en mannen reduceert tot stereotypen. De voorstelling ‘congratulations’ van Leish Troupe wordt ondersteund door het Hivos-NCDO cultuurfonds.

 
 
Gepost op | 08/07/2010

Hivos aanwezig op Be Heard! en AIDS 2010

In Wenen begint op 18 juli AIDS 2010, dé internationale conferentie op het gebied van hiv/aids. De dag ervoor opent Hivos-directeur Manuela Monteiro de preconferentie Be Heard! Op de agenda staan ontwikkelingen binnen de wetenschappelijke wereld, de resultaten van de afgelopen jaren en de koers die de komende tijd wordt ingezet om hiv/aids te bestrijden. Op beide conferenties speelt Hivos een rol.

 
 
Gepost op | 07/07/2010

Hivos partner Tolekan Ismailova in Kirgizië met de dood bedreigd

Hivos maakt zich ernstige zorgen over de persoonlijke veiligheid van de Kirgizische mensenrechtenactiviste Tolekan Ismailova, voorzitter van Hivos partner ‘Citizens Against Corruption’.

 
 
Gepost op | 07/07/2010

Teken de petitie: Voorkom de steniging van Sakineh

Overlijden door steniging. Dat hangt de Iraanse Sakineh Mohammadie Ashtiani ieder moment boven het hoofd. Zij werd in 2006 veroordeeld voor overspel door Iraanse rechtbanken. Haar verzoeken om gratie werden afgelopen jaren afgewezen. Volgens haar advocaat Mohammad Mostafaei kan het vonnis ieder moment voltrokken worden. Bovendien zegt hij dat haar straf niet rechtsgeldig zou zijn. Ook Hivos-partners Women Living Under Muslim Laws en Shadi Sadr helpen mee de zaak onder de aandacht te brengen.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode