ENG
 


 

Nieuws

by effeietsanders Gepost op | 16/09/2014

Prinsjesdag 2014

De Nederlandse regering maakt 570 miljoen euro extra beschikbaar voor noodhulp en vluchtelingen in conflictgebieden. Hivos verwelkomt de additionele middelen voor noodlijdende bevolking in crisisgebieden in tijden van internationale spanning en pleit ervoor om de aanpak van korte termijn problemen te combineren met blijvende investeringen in structurele oplossingen.

 
 

In memoriam: David Haines

Met afschuw reageert Hivos op de gruwelijke moord op David Haines door IS. Haines was hulpverlener bij de Franse hulporganisatie ACTED, en werd in maart vorig jaar in Syrië ontvoerd. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en collega’s van Haines. Hivos en ACTED werken samen binnen de Alliance 2015, een Europees samenwerkingsverband van ngo’s.

 


 

Zonne-energie bereikt historische mijlpaal

Nederland bereikte op 13 september voor het eerst sinds de introductie van zonne-energie de historische mijlpaal van 1 gigawatt. Hivos vierde dit samen met ODE, Wij Krijgen Kippen en Energie-U met een '1 gigawatt feest' in Sportpark Elinkwijk in Utrecht. Hierbij werden zonnepanelen onthuld die samen met alle andere zonnepanelen in Nederland de magische grens van 1 gigawatt bereiken.

 
 

Intersekse-activiste Nthabiseng is de schaamte voorbij

Free to be Me heet de campagne waarmee Hivos aandacht vraagt voor de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s) wereldwijd: de vrijheid en het recht om jezelf te zijn en te houden van wie jij wilt. In het kader van deze campagne sprak Hivos met de Zuid-Afrikaanse activiste Nthabiseng Mokoena, die is geboren met een intersekse-conditie.

 
 
Neelie Kroes ontvangt rapport

GISWatch houdt Big Brother in de gaten

In veel landen is de overheid je fanatiekste volger. Global Information Society Watch (GISWatch) analyseerde digitale spionage door overheden en grote bedrijven in 57 landen. Tijdens het Internet Governance Forum, afgelopen week in Istanbul, werden de resultaten gepresenteerd. Ook Europees Commissaris Neelie Kroes nam een exemplaar in ontvangst.

 
 

Oproep: ABP fossielvrij

Zeventien maatschappelijke organisaties, waaronder Hivos, roepen Nederlands grootste pensioenfonds - ABP - op om te stoppen met investeren in de fossiele brandstofindustrie. De oproep is een initiatief van Fossielvrij NL dat de brief op 1 september 2014 overhandigde aan het ABP.

 
 

Zak Mbhele schrijft geschiedenis

Ex Hivos collega Zak Mbhele schreef dit jaar geschiedenis. Hij werd de eerste zwarte en openlijk homoseksuele volksvertegenwoordiger van Afrika. Mbhele blikt terug op een leerzame periode bij Hivos Zuid-Afrika.

 
 

Wie wint de Mensenrechtentulp?

Ieder jaar reikt het Ministerie van Buitenlandse Zaken de Mensenrechtentulp uit aan personen of organisaties die op een vernieuwende manier de mensenrechten in de wereld bevorderen. Tot 9 september kunnen kandidaten voor deze prijs worden voorgedragen op www.mensenrechtentulp.nl.

 
 

De Millenniumdoelen voor vrouwen

Aan het begin van dit millennium spraken de lidstaten van de VN af om vóór 2015 belangrijke vooruitgang te boeken op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu. Voor EenVandaag maakte Ireen Dubel, vrouwenrechtenspecialiste bij Hivos, de balans op voor Millenniumdoel 3: Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten

 
 

Hivos op de Canal Parade

Op 2 augustus 2014 werd er tijdens de jaarlijkse Canal Parade in Amsterdam niet alleen volop gedanst en gefeest: er werd ook stilgestaan bij de situatie in 78 landen waar homoseksualiteit strafbaar is. Een roze kast omwikkeld met een kettingslot op de Hivos-boot symboliseerde de onderdrukking van LHBTI’s (lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen) in deze landen. Omdat Hivos vindt dat iedereen veilig uit de kast moet kunnen komen, waar je ook geboren bent, lanceerde zij in aanloop naar de Amsterdam Gay Pride de campagne Free to be me. Hiermee roept Hivos iedereen op om zich uit te spreken voor de rechten van LHBTI’s wereldwijd. De deelname van Hivos aan de botenparade stond dit jaar geheel in het teken van deze campagne.


 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode