ENG
 


 

Nieuws

Creatief met media in Tunis

35 jonge entrepreneurs staken afgelopen weekend de koppen bij elkaar voor Disrupt!/Media! In de Tunesische hoofdstad deelden de mediacreatievelingen alle ins en outs over digital storytelling en koos een jury de beste plannen.

 
 

Hivos Social Innovation Award

Toenemende ongelijkheid, klimaatverandering, een instabiel economisch systeem: de wereldwijde problemen van vandaag vragen om innovatieve oplossingen. Daarom lanceert Hivos dit jaar voor het eerst de Social Innovation Award. Bijna 400 kandidaten uit 61 landen dingen mee naar de prijs. Stem nu op jouw favoriete idee via www.hivossocialinnovationaward.org.

 
 

In memoriam: Paul Brickhill

Vrijdag 3 oktober 2014 overleed kunsticoon en vrijheidsstrijder Paul Brickhill. Hivos is diep bedroefd over dit grote verlies voor Zimbabwe en de wereld. Paul is op 56-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van kanker. Zijn bijdrage voor vrijheid en kunst zal nooit worden vergeten.

 
 
Bombardement US Airforce

IS ‘wegbombarderen’ is symptoombestrijding

Wie denkt dat het ‘IS kalifaat’ slechts met militaire middelen is te verslaan, vergist zich. Dat stelt Edwin Huizing, algemeen directeur Hivos, op de opiniepagina van het NRC Handelsblad van 30 september 2014. Zo'n eenzijdige benadering zal de voedingsbodem voor extremisme namelijk eerder vruchtbaarder maken dan wegnemen.

 
 

Free to be Dennis Castillo

‘Free to be Me’: de vrijheid om jezelf te zijn. Het lijkt zo vanzelfsprekend. Maar helaas is het op veel plekken ter wereld levensgevaarlijk om lesbienne, homo, biseksueel, transgender of interseksueel te zijn. Zo blijkt uit het verhaal van de Hondurese Dennis Castillo, die vrienden en collega’s verloor in de strijd voor gelijke rechten voor LHBTI’s.

 
 

Mensenrechtentulp: stembus geopend

Stem voor 10 oktober op één van de genomineerden voor de Mensenrechtentulp 2014. Deze internationale prijs van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een vernieuwende manier hebben ingezet om mensenrechten in de wereld te bevorderen.

 
 

Platteland profiteert van hernieuwbare energie

Naast de stedelingen moet ook de plattelandsbevolking in lage- en middeninkomenslanden profiteren van duurzame energie. Dat stelt Hivos in een nieuw rapport over hernieuwbare energie in afgelegen gebieden, dat deze week in Brussel wordt gepresenteerd.

 
 

Age of Wonderland

Hivos is overtuigd van de kracht van creativiteit bij het zoeken naar slimme oplossingen voor maatschappelijke kwesties. Zo kwam de Keniaanse ingenieur Roy Ombatti op het idee om 3D geprinte schoenen-op-maat te maken voor mensen met ernstig misvormde voeten. Ombatti is een van de zes jonge, veelzijdige ontwerpers en kunstenaars uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika die sinds maart dit jaar meedoen aan het pilotproject Age of Wonderland.

 
 

Gaat Google voor groen?

Op 23 september presenteerde Google het plan om in de Eemshaven in Groningen een enorm datacentrum te bouwen. Een hyperefficiënte faciliteit die waarschijnlijk zal draaien op hernieuwbare energie, zo kondigt het internetbedrijf aan. Hivos hoopt dat Google deze mooie intentie waarmaakt, en hiermee een voorbeeld wordt binnen de energievretende datacentrum-sector.

 
 
Global Innovation Competition 2015

Tweede Global Innovation Competition van start

Making All Voices Count daagt mensen uit om oplossingen te verzinnen die burgers meer zeggenschap geven en overheden transparanter maken. Op de Internationale Dag van de Democratie, 15 september 2014, is de inschrijving voor de tweede Global Innovation Competition geopend.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode