ENG
 


 

Nieuws

Mensenrechtentulp: stembus geopend

Stem voor 10 oktober op één van de genomineerden voor de Mensenrechtentulp 2014. Deze internationale prijs van het Ministerie van Buitenlandse Zaken wordt jaarlijks uitgereikt aan personen of organisaties die zich op een vernieuwende manier hebben ingezet om mensenrechten in de wereld te bevorderen.

 
 

Platteland profiteert van hernieuwbare energie

Naast de stedelingen moet ook de plattelandsbevolking in lage- en middeninkomenslanden profiteren van duurzame energie. Dat stelt Hivos in een nieuw rapport over hernieuwbare energie in afgelegen gebieden, dat deze week in Brussel wordt gepresenteerd.

 
 

Age of Wonderland

Hivos is overtuigd van de kracht van creativiteit bij het zoeken naar slimme oplossingen voor maatschappelijke kwesties. Zo kwam de Keniaanse ingenieur Roy Ombatti op het idee om 3D geprinte schoenen-op-maat te maken voor mensen met ernstig misvormde voeten. Ombatti is een van de zes jonge, veelzijdige ontwerpers en kunstenaars uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika die sinds maart dit jaar meedoen aan het pilotproject Age of Wonderland.

 
 

Gaat Google voor groen?

Op 23 september presenteerde Google het plan om in de Eemshaven in Groningen een enorm datacentrum te bouwen. Een hyperefficiënte faciliteit die waarschijnlijk zal draaien op hernieuwbare energie, zo kondigt het internetbedrijf aan. Hivos hoopt dat Google deze mooie intentie waarmaakt, en hiermee een voorbeeld wordt binnen de energievretende datacentrum-sector.

 
 
Global Innovation Competition 2015

Tweede Global Innovation Competition van start

Making All Voices Count daagt mensen uit om oplossingen te verzinnen die burgers meer zeggenschap geven en overheden transparanter maken. Op de Internationale Dag van de Democratie, 15 september 2014, is de inschrijving voor de tweede Global Innovation Competition geopend.

 
 
by effeietsanders Gepost op | 16/09/2014

Prinsjesdag 2014

De Nederlandse regering maakt 570 miljoen euro extra beschikbaar voor noodhulp en vluchtelingen in conflictgebieden. Hivos verwelkomt de additionele middelen voor noodlijdende bevolking in crisisgebieden in tijden van internationale spanning en pleit ervoor om de aanpak van korte termijn problemen te combineren met blijvende investeringen in structurele oplossingen.

 
 

In memoriam: David Haines

Met afschuw reageert Hivos op de gruwelijke moord op David Haines door IS. Haines was hulpverlener bij de Franse hulporganisatie ACTED, en werd in maart vorig jaar in Syrië ontvoerd. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en collega’s van Haines. Hivos en ACTED werken samen binnen de Alliance 2015, een Europees samenwerkingsverband van ngo’s.

 


 

Zonne-energie bereikt historische mijlpaal

Nederland bereikte op 13 september voor het eerst sinds de introductie van zonne-energie de historische mijlpaal van 1 gigawatt. Hivos vierde dit samen met ODE, Wij Krijgen Kippen en Energie-U met een '1 gigawatt feest' in Sportpark Elinkwijk in Utrecht. Hierbij werden zonnepanelen onthuld die samen met alle andere zonnepanelen in Nederland de magische grens van 1 gigawatt bereiken.

 
 

Intersekse-activiste Nthabiseng is de schaamte voorbij

Free to be Me heet de campagne waarmee Hivos dit jaar aandacht vraagt voor de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s) wereldwijd: de vrijheid en het recht om jezelf te zijn en te houden van wie jij wilt. In het kader van deze campagne sprak Hivos met de Zuid-Afrikaanse activiste Nthabiseng Mokoena, die is geboren met een intersekse-conditie.

 
 
Neelie Kroes ontvangt rapport

GISWatch houdt Big Brother in de gaten

In veel landen is de overheid je fanatiekste volger. Global Information Society Watch (GISWatch) analyseerde digitale spionage door overheden en grote bedrijven in 57 landen. Tijdens het Internet Governance Forum, afgelopen week in Istanbul, werden de resultaten gepresenteerd. Ook Europees Commissaris Neelie Kroes nam een exemplaar in ontvangst.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode