ENG
 


 

Nieuws

Global Innovation Competition 2015

Tweede Global Innovation Competition van start

Making All Voices Count daagt mensen uit om oplossingen te verzinnen die burgers meer zeggenschap geven en overheden transparanter maken. Op de Internationale Dag van de Democratie, 15 september 2014, is de inschrijving voor de tweede Global Innovation Competition geopend.

 
 
by effeietsanders Gepost op | 16/09/2014

Prinsjesdag 2014

De Nederlandse regering maakt 570 miljoen euro extra beschikbaar voor noodhulp en vluchtelingen in conflictgebieden. Hivos verwelkomt de additionele middelen voor noodlijdende bevolking in crisisgebieden in tijden van internationale spanning en pleit ervoor om de aanpak van korte termijn problemen te combineren met blijvende investeringen in structurele oplossingen.

 
 

In memoriam: David Haines

Met afschuw reageert Hivos op de gruwelijke moord op David Haines door IS. Haines was hulpverlener bij de Franse hulporganisatie ACTED, en werd in maart vorig jaar in Syrië ontvoerd. Onze gedachten gaan uit naar de nabestaanden en collega’s van Haines. Hivos en ACTED werken samen binnen de Alliance 2015, een Europees samenwerkingsverband van ngo’s.

 


 

Zonne-energie bereikt historische mijlpaal

Nederland bereikte op 13 september voor het eerst sinds de introductie van zonne-energie de historische mijlpaal van 1 gigawatt. Hivos vierde dit samen met ODE, Wij Krijgen Kippen en Energie-U met een '1 gigawatt feest' in Sportpark Elinkwijk in Utrecht. Hierbij werden zonnepanelen onthuld die samen met alle andere zonnepanelen in Nederland de magische grens van 1 gigawatt bereiken.

 
 

Intersekse-activiste Nthabiseng is de schaamte voorbij

Free to be Me heet de campagne waarmee Hivos dit jaar aandacht vraagt voor de rechten van homo’s, lesbiennes, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s) wereldwijd: de vrijheid en het recht om jezelf te zijn en te houden van wie jij wilt. In het kader van deze campagne sprak Hivos met de Zuid-Afrikaanse activiste Nthabiseng Mokoena, die is geboren met een intersekse-conditie.

 
 
Neelie Kroes ontvangt rapport

GISWatch houdt Big Brother in de gaten

In veel landen is de overheid je fanatiekste volger. Global Information Society Watch (GISWatch) analyseerde digitale spionage door overheden en grote bedrijven in 57 landen. Tijdens het Internet Governance Forum, afgelopen week in Istanbul, werden de resultaten gepresenteerd. Ook Europees Commissaris Neelie Kroes nam een exemplaar in ontvangst.

 
 

Oproep: ABP fossielvrij

Zeventien maatschappelijke organisaties, waaronder Hivos, roepen Nederlands grootste pensioenfonds - ABP - op om te stoppen met investeren in de fossiele brandstofindustrie. De oproep is een initiatief van Fossielvrij NL dat de brief op 1 september 2014 overhandigde aan het ABP.

 
 

Zak Mbhele schrijft geschiedenis

Ex Hivos collega Zak Mbhele schreef dit jaar geschiedenis. Hij werd de eerste zwarte en openlijk homoseksuele volksvertegenwoordiger van Afrika. Mbhele blikt terug op een leerzame periode bij Hivos Zuid-Afrika.

 
 

Wie wint de Mensenrechtentulp?

Ieder jaar reikt het Ministerie van Buitenlandse Zaken de Mensenrechtentulp uit aan personen of organisaties die op een vernieuwende manier de mensenrechten in de wereld bevorderen. Tot 9 september kunnen kandidaten voor deze prijs worden voorgedragen op www.mensenrechtentulp.nl.

 
 

De Millenniumdoelen voor vrouwen

Aan het begin van dit millennium spraken de lidstaten van de VN af om vóór 2015 belangrijke vooruitgang te boeken op het gebied van armoede, onderwijs, gezondheid en milieu. Voor EenVandaag maakte Ireen Dubel, vrouwenrechtenspecialiste bij Hivos, de balans op voor Millenniumdoel 3: Mannen en vrouwen hebben dezelfde rechten

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode