ENG
 


 

Agenda

« | 

April 2014

 | »
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Iedere maand organiseert Hivos alleen of samen met partnerorganisaties diverse activiteiten in Nederland. Ook biedt Hivos financiële en/of inhoudelijke steun aan organisaties of evenementen die interessant en relevant zijn voor het Hivos publiek.

Klik op een datum in de kalender rechts om te zien wat Hivos die dag organiseert.

 

29 april : Anti-homowet in Oeganda: een westers export product?

Toen president Museveni op 24 februari dit jaar de anti-homowet tekende werd homohaat wet in Oeganda. Tijdens deze debatavond in De Balie wordt dieper ingegaan op de totstandkoming van de wet. Namens Hivos voert LGBT-specialist Fabienne Simenel het woord.

 
 

5 mei : Vrijheidslezing Bahreinse internetactiviste Esra’a Al Shafei

Op 5 mei kun je in cultureel centrum LUX in Nijmegen luisteren naar de Vrijheidslezing van Esra’a Al Shafei, een van de meest invloedrijke internetactivisten in de Arabische wereld. Ze werkt vanuit Bahrein, een land waar de vrijheid van meningsuiting met harde hand wordt ingeperkt.

 
 

7 mei : Vrijheidslezing Esra’a Al Shafei

Op 7 mei kun je in De Balie in Amsterdam luisteren naar de Vrijheidslezing van Esra’a Al Shafei, een van de meest invloedrijke internetactivisten in de Arabische wereld. Ze werkt vanuit Bahrein, een land waar de vrijheid van meningsuiting met harde hand wordt ingeperkt.

 
 

21 juni : iHuman festival in Haarlem

Tijdens het iHuman festival in Haarlem zoomen we in op de relatie tussen de mens, nieuwe media en ICT. In hoeverre beïnvloedt nieuwe technologie ons doen en denken? En hebben we daar nog een keuze in? We verkennen deze vragen tijdens interactieve lezingen,  praktische workshops en (film)voorstellingen. iHuman wordt georganiseerd door de Humanistische Alliantie - waar ook Hivos deel van uitmaakt - en valt samen met Wereldhumanismedag op 21 juni.