ENG
 


 

Agenda

« | 

Oktober 2014

 | »
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Samen met partners organiseert Hivos regelmatig activiteiten in Nederland. Bijvoorbeeld filmvertoningen tijdens het IFFR en een familiespel over kinderarbeid in het 'Nederlands Openluchtmuseum’. Klik op de maandkalender rechts om te zien welke evenementen eraan komen.

 

18 oktober tot 26 oktober 2014
Age of Wonderland

Hivos en Baltan Laboratories daagden zes ontwerpers en kunstenaars uit Afrika, Azië en Zuid-Amerika uit om met slimme oplossingen te komen voor maatschappelijke kwesties. Tijdens de Dutch Design Week in Eindhoven worden de resultaten van dit project, Age of Wonderland, gepresenteerd.

 
 
 

25 oktober : Beyond Frontiers: The Implosion of the Middle East

Op 25 oktober organiseren de Universiteit van Amsterdam (UvA), Zeytun en Hivos een lezing getiteld Beyond Frontiers: The Implosion of the Middle East. Professor Anoush Ehteshami (Durham University) zal spreken over de recente ontwikkelingen in het Midden-Oosten en hoe die hebben bijgedragen aan nieuwe grenzen en relaties in diezelfde regio. Hivos Midden-Oostendeskundige Kawa Hassan neemt deel aan het discussieforum.

 
 

27 oktober : Mobile Unconference

Veiligheid en zekerheid tijdens crisissituaties en grote evenementen is het centrale thema van de Mobile Unconference in Den Haag. Deze conferentie vindt plaats in een informele setting, waarbij iedereen het podium mag beklimmen. Ook Hivos is vertegenwoordigd tijdens de Mobile Unconference.

 
 

13 november : Border Sessions - Hivos Meetup

Tijdens het internationale festival Border Sessions in Den Haag organiseert Hivos een meetup over het succes van activisten die openstaan voor onverwachte samenwerkingen. In een interactieve sessie wordt uitgelegd hoe deze interdisciplinaire aanpak in de praktijk werkt.

 
 

13 november : Border Sessions - ‘Activists? Artists? Hippies? Hackers?’

We leven in een wereld waarin machtsverhoudingen verschuiven en netwerken steeds belangrijker worden. Welke gevolgen heeft dit voor activisme? Je hoort het in het panelgesprek ‘Activists? Artists? Hippies? Hackers?’, onderdeel van het internationale festival Border Sessions.