ENG
 


 

Spreek je uit

…voor het vrije woord


Als je vindt dat de  belastingen te hoog zijn of een wet oneerlijk is, mag je dat zeggen. Je mag twitteren, bloggen, demonsteren, vergaderen of schrijven voor de krant. Maar in tientallen landen in de wereld kun je er maar beter voor zorgen dat je het eens bent met de regering. Hivos gelooft dat de creativiteit van mensen en de kracht van nieuwe technieken en media dit kunnen veranderen. Want kunst kan de macht uitdagen en ICT toepassingen kunnen dictators laten vallen.


 

    Spreek je uit op Twitter en Facebook
Dankzij internationale aandacht ziet Oeganda af van een wet die homoseksualiteit wil bestraffen met de dood en praten vrouwen mee over een nieuwe grondwet in Egypte. Als we onze stemmen samen verheffen tegen onrecht kan dat écht verschil maken. Deel daarom artikelen, doe mee met acties op Twitter en volg organisaties die problemen aankaarten! Ook Hivos vind je op Facebook, Twitter en Youtube.                    
     
    Bekijk een film met een boodschap
Film is voor veel activisten en artiesten in ontwikkelingslanden het medium bij uitstek om hun boodschap voor het voetlicht te brengen. Die boodschap wordt alleen verspreidt als zoveel mogelijk mensen hun films zien en erover praten. Hivos steunt daarom festivals als het IDFA, het Latin American Film Festival en Movies that Matter. Daar krijgen films met een boodschap ruim aandacht. Een goede reden om ze te bezoeken. 
     
    Word burgerjournalist
De moderne dictator weet er alles van: communicatietechnologie is niet te stoppen. Geen tiran is opgewassen tegen de snelheid van Tweets of het bereik van blogs. Hivos steunt onder andere Global Voices en Mideast Youth, twee platforms voor bloggers die tegen de wil van hun regeringen schrijven wat ze willen. Ook jij kan meedoen. Lucht je hart, verspreidt het nieuws en wissel kennis uit. Zorg dat mensen die hunkeren naar vrijheid worden gehoord!
     
     
Sluit je aan bij Avaaz
Avaaz is een wereldwijde online belangengroep die de politiek dwingt tot eerlijke besluitvorming. De Avaaz community boekte belangrijke successen, onder andere tegen corruptie in India, tegen de censuurwet van Berlusconi en voor de democratische bewegingen in Syrië, Jemen, Libië. Het principe van Avaaz is simpel: samen staan we sterk. Als jij je aansluit wordt Avaaz nog sterker.