ENG
 


 

Compenseren

Compenseren: goed voor mens én milieu!


Een school verlichten op waterkracht, radio luisteren op zonne-energie of rijst koken op een duurzaam fornuis. Het Hivos Klimaatfonds investeert in schone en duurzame energie in ontwikkelingslanden. Compenseer als individu of bedrijf uw CO2-uitstoot via het Hivos Klimaatfonds en draag bij aan groene ontwikkeling. Dat is goed voor mens én milieu.


Hivos klimaatfonds

Een maaltijd koken, machines bedienen of een operatie uitvoeren in het ziekenhuis. Voor bijna alles wat je doet, heb je energie nodig. Voor mensen in ontwikkelingslanden is energie echter niet zo vanzelfsprekend. Twee miljard mensen hebben geen toegang tot energie. En dat terwijl energie juist een voorwaarde is voor méér welvaart en minder armoede.

Het Hivos Klimaatfonds wil mensen in ontwikkelingslanden de beschikking geven over energie. Maar dan wel schone en duurzame energie. Door te compenseren via het Hivos Klimaatfonds sla je twee vliegen in één klap. Je compenseert je eigen CO2-verbruik door te investeren in schone energieprojecten (en draagt zo je steentje bij aan het milieu) én je helpt mensen in ontwikkelingslanden uit hun armoede.

 

Een betere wereld begint bij jezelf. Daarom is Hivos sinds kort geheel klimaatneutraal. Dat betekent dat Hivos uitsluitend groene stroom gebruikt en de vliegreizen en woon-werkverkeer van medewerkers via het Hivos Klimaatfonds compenseert. Bovendien heeft Hivos een investeringsplan opgesteld voor besparingen op de lange termijn, zoals dubbel glas, dakisolatie, en dergelijke.

Word ook klimaatneutraal en investeer in groene ontwikkeling.

 
 

CO2-uitstoot compenseren?
 

Dankzij de duurzame energieprojecten van het Hivos Klimaatfonds krijgen mensen in Tanzania en Cambodja toegang tot duurzame energie.

Lees meer...