ENG
 


 

Acties

Blijf hier op de hoogte van onze meest recente acties. Spreek je uit, sluit je aan of win!

 
Stop Child Labour

Challenge: Hivos is op zoek naar jouw briljante idee!

We zijn op zoek naar creatieve mensen die met ons mee willen denken over kinderarbeid. De challenge: verzin een manier en/of actie waaraan jij en ik mee kunnen doen en waarmee we gezamenlijk uitspreken dat we willen weten hoe het zit met kinderarbeid. Heb jij een goed idee hoe we dit aan kunnen pakken? En wil je met ons om de tafel om hier verder over te praten? 

Doe dan mee met de Hivos Stop Child Labour Challenge!

 
 

Met korting naar het Nederlands Openluchtmuseum!

Op de zolder van een oude zuivelfabriek huist de komende jaren in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de tentoonstelling ‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd’. Deze coproductie van Hivos en het Nederlands Openluchtmuseum slaat spelenderwijs een brug tussen kinderarbeid zoals wij het vroeger in Nederland kenden en de dagelijkse realiteit voor 168 miljoen kinderen elders op de wereld. Kinderen en volwassenen leren door samen opdrachten uit te voeren dat kinderarbeid geen noodzakelijk kwaad hoeft te zijn.

 
 

Free to be me

Aan de verkeerde kant van de wereld kun je maar beter geen homo zijn. Ben je dat wel, dan is de kans om gediscrimineerd of vervolgd te worden levensgroot. Tegenover de waanzin van discriminatie, staat de vrijheid om jezelf te mogen zijn ongeacht je seksuele voorkeur: Free to be me!