ENG
 


 

Persberichten

Hivos blij met postcodemiljoenen tegen kinderarbeid

Gepost op 09/02/2012

Met het winnen van de dertiende trekking van de Nationale Postcodeloterij komt een droom dichterbij: een einde aan alle vormen van kinderarbeid. Hivos, coördinator van de campagne ‘Stop Kinderarbeid, school de beste werkplaats’ is ongelooflijk blij met de toekenning van €3,2 mln voor de realisatie van haar programma.


SKA logo staand

“Dit is fantastisch nieuws voor talloze kinderen in Afrika”, zegt Sofie  Ovaa, campagnecoördinator. "Kinderen die nu werken voor de kost kunnen  straks gewoon weer kind zijn.” Kern van het winnende voorstel van Hivos is het uitbreiden van zogenaamde kinderarbeidvrije zones, gebieden waar geen enkel kind werkt, en ieder kind regulier dagonderwijs volgt. Deze aanpak heeft al veel succes geboekt in India en kan nu, dankzij de miljoenen van de Postcodeloterij, worden uitgebreid naar negen landen in Afrika.

Relevante actoren
De campagne richt zich op het veranderen van de houding van ouders, werkgevers, leerkrachten, vakbonden, overheid en kinderen zelf. Kortom, alle relevante actoren in een gemeenschap. Zo worden vastgeroeste gebruiken en gewoontes doorbroken: geen baas meer die het normaal vindt dat er kinderen voor hem werken; geen ouder meer die het normaal vindt om zoons en dochters te laten werken.

Samen met lokale organisaties in Oeganda, Ethiopië, Ghana, Marokko, Kenia, Burkina Faso, Mali en Senegal zal Hivos nog dit jaar van start gaan om werk te maken van de kinderarbeidvrije zones.

Nieuwsgierig naar het plan waarmee de campagne Stop Kinderarbeid in de prijzen viel? Lees het hier

 

Jouw reactie

thumb» | Terms and conditions