ENG
 


 

Nieuws

Metropolis TV: Hoe is het om homo te zijn in Namibië, Pakistan en Bulgarije?

Gepost op 12/07/2012

Deze week (donderdag 12 juli) de tweede aflevering van Metropolis, het Tv-programma dat een kijkje neemt achter wereldwijde voordeuren. Deze aflevering gaat over homoseksualiteit. Dit onderwerp krijgt internationaal veel aandacht op gebied van wetgeving en beleid. Maar hoe is het nou écht om homo te zijn in Zuid-Afrika, Pakistan of Bulgarije?


Één op de tien wereldburgers is homoseksueel. Toch moeten homo’s en lesbiennes in de meeste landen zich in allerlei bochten wringen om nog een beetje zichzelf te kunnen zijn. Zo is er in Nicaragua maar één dag per jaar waarop homo’s hun ware geaardheid mogen tonen.  En ook in Afrika is homoseksualiteit nog een groot taboe en denken veel mensen dat het een ziekte is die overgewaaid is uit Europa.

Toen Wendelinus uit Namibië aan zijn ouders vertelde dat hij op mannen valt, belde zijn vader de politie om zijn zoon naar het gesticht te brengen. Gelukkig wordt hij inmiddels door zijn familie én door het hele dorp geaccepteerd. Dit komt ook door zijn deelname aan de Mr Gay World verkiezing. Hierdoor gaat er een wereld vol mooie mannen voor hem open en vestigt hij de aandacht op acceptatie van homoseksualiteit in Afrika. Bekijk hier een voorproefje van zijn verhaal.

Verder zien we in deze aflevering hoe twee Pakistaanse mannen hun geheime relatie gaande houden achter de gesloten deuren van hun naaiatelier. Een groot verschil met het leven van de Bulgaarse zanger Azis. Hij durft juist volledig zichzelf te zijn, inclusief oogschaduw en glitterhakjes waarmee hij het podium op gaat. Maar wat vinden zijn fans hiervan?

Kijken dus! Vanavond om 20.55 op Nederland3.

Hivos steunt Metropolis TV bij het maken van een buitenlandprogramma gericht op iedereen die voorbij zijn/haar eigen achtertuin wil kijken.

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode