ENG
 


 

Blogs

In deze blogs vertellen medewerkers van Hivos over hun werk voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

 

Rechters willen niet in de pas lopen

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Bolivia. Twee jaar geleden kwam president Evo Morales op het lumineuze idee om burgers de mogelijkheid te geven rechters van speciale tribunalen direct te kiezen. Een mooie gedachte.

 
 
Women in Bolivia

De oppositie verliest, vrouwen winnen.

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt over de Boliviaanse verkiezingen. Ruim twee weken na de verkiezingen werd de einduitslag eindelijk officieel bekendgemaakt. De MAS, regeringspartij van president Evo, is er toch nog in geslaagd om met bijna 62% van de stemmen de overgrote meerderheid in de Eerste en Tweede kamer te krijgen.

 
 
School de beste werkplaats

Kinderarbeid houdt armoede juist in stand

‘In een groot deel van de wereld is kinderarbeid nog een noodzakelijk kwaad’, schrijft de Volkskrant op 1 november jongstleden. Arme gezinnen hebben immers het inkomen van hun kind nodig om te kunnen overleven, zo luidt de veel gehoorde redenering. Sofie Ovaa, programmacoördinator Stop Kinderarbeid bij Hivos, legt uit waarom deze gedachte een dwaling is.

 
 

Over hackers en computers: verkiezingsuitslagen in Bolivia

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt over de Boliviaanse verkiezingen. Hackers, stembureaus die hun cijfers niet op tijd hebben ingeleverd, computersystemen die niet werken... De afgelopen week kwam er elke dag een nieuw excuus van de verkiezingsraad, met als gevolg dat de officiële uitslag na een week nog niet bekend is. Zelfs president Evo Morales ergert zich, want door het gehannes met cijfers neemt de geloofwaardigheid van het verkiezingsproces af.

 
 

Evo heeft het weer voor elkaar

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt over de Boliviaanse verkiezingen. Het was prachtig weer op 12 oktober, de verkiezingsdag in Bolivia. Auto`s mochten niet rijden die dag, en de straat was voor kinderen om te spelen, te fietsen of te voetballen. Sommige mensen moesten kilometers lopen om te stemmen, maar deden dat met plezier. De president Evo Morales is populair en werd met een overweldigende meerderheid (bijna 60%) voor een derde termijn gekozen. Als tweede kwam de partij van groot ondernemer Samuel Doria Medina uit de bus met 20%. De derde plek, met 10% van de stemmen, ging naar een oud minister uit de regering van dictator Banzer, die na diens dood, nog een blauwe maandag president was.

 
 
Bombardement US Airforce

IS ‘wegbombarderen’ is symptoombestrijding

Wie denkt dat het ‘IS kalifaat’ slechts met militaire middelen is te verslaan, vergist zich. Dat stelt Edwin Huizing, algemeen directeur Hivos, op de opiniepagina van het NRC Handelsblad van 30 september 2014. Zo'n eenzijdige benadering zal de voedingsbodem voor extremisme namelijk eerder vruchtbaarder maken dan wegnemen.

 
 
 
 
 
 
 
1 2 3 4 5 6 7 ...19 Volgende »