ENG
 


 

Agenda

« | 

Juni 2012

 | »
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30  

Iedere maand organiseert Hivos alleen of samen met partnerorganisaties diverse activiteiten in Nederland. Ook biedt Hivos financiële en/of inhoudelijke steun aan organisaties of evenementen die interessant en relevant zijn voor het Hivos publiek.

Klik op een datum in de kalender rechts om te zien wat Hivos die dag organiseert.

 

19 juni : Expert meeting vrouwenbesnijdenis in MENA regio

Vrouwenbesnijdenis wordt internationaal gezien als ernstige schennis van mensenrechten. Deze vorm van geweld tegen vrouwen benadrukt bovendien ongelijkheid tussen mannen en vrouwen. 

 
 

20 juni : Discussieavond tijdens Midzomergrachtfestival over LGBT-rechten wereldwijd

Dat het niet in alle landen even goed gesteld is met de rechten en veiligheid van LGBT, wist je vast al. Maar weet je ook in hoeveel landen je in de cel kunt belanden vanwege je seksuele geaardheid? En hoe het gaat als mensen die moeten vluchten vanwege hun seksuele voorkeur, in een Nederlands asielzoekerscentrum terechtkomen tussen landgenoten? En hoe het staat met de positie van homo's in León, de Utrechtse zusterstad in Nicaragua?
 

 
 

27 juni : Internationale conferentie 'Business Meets Biodiversity'

Op 27 juni organiseert Hivos de internationale conferentie ‘Business Meets Biodiversity’ in het hoofdkantoor van de Rabobank in Utrecht. Dit gebeurt in samenwerking met het Copernicus Instituut van de Universiteit Utrecht en het Ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie.