ENG
 


 

Laatste nieuws

Foto: Eric van Nieuwland

Finale Social Innovation Award

Lensational en Organic Sack Gardening zijn donderdag 5 februari gekozen tot winnaars van de Hivos Social Innovation Award. Hivos startte de ideeëncompetitie om nieuwe oplossingen te vinden voor hardnekkige problemen in de wereld. Bijna 400 kandidaten uit 61 lage- en middeninkomenslanden stuurden hun project in tegen misstanden zoals ongelijkheid, klimaatverandering en corruptie.

 
 

Winnaars Hivos Tiger Award 2015

Op vrijdag 30 januari 2015 zijn tijdens IFFR de drie winnaars bekendgemaakt van de Hivos Tiger Awards. Aan elke Hivos Tiger Award is voor de filmmaker een bedrag van €15.000 verbonden.

 
 
Strategic partnership

Hivos gekozen tot strategisch partner

Minister Ploumen heeft vrijdag 30 januari 2015 haar strategische partners rondom pleiten en beïnvloeden voor de periode 2016-2020 bekendgemaakt. Hivos is verheugd dat het is betrokken bij twee van de 25 geselecteerde partnerschappen in het programma ' samenspraak en tegenspraak' van het ministerie van Buitenlandse Zaken.

 
 
Child not Wife

#ChildNotWife tegen kindhuwelijk

Door de aanhoudende burgeroorlog in Syrië zijn miljoenen Syriërs alles kwijtgeraakt. Jonge meisjes zijn in deze moeilijke tijden extra kwetsbaar en het aantal kindhuwelijken stijgt sterk. De Syrische organisatie Saiedet Sourya is deze maand de campagne  #ChildNotWife begonnen tegen dit fenomeen.

 
 

Regering, kom op voor mensenrechten in Saudi-Arabië!

Saoedi-Arabië was er snel bij om de terroristische aanslag in Parijs op Charlie Hebdo te veroordelen. Één dag later, op 9 januari, kreeg de Saoedische mensenrechtenactivist en blogger Raif Badawi op een plein voor een moskee in Jeddah vijftig zweepslagen. Badawi, die opkomt voor vrije meningsuiting in zijn land, is vorig jaar veroordeeld tot tien jaar cel en 1000 zweepslagen. De eerste vijftig zijn hem dus al toegediend. Deze middeleeuwse en onrechtvaardige straf geeft het Saoedische meedeleven met de slachtoffers in Parijs iets onvoorstelbaar hypocriets.

 
 

Waarom Hivos Charlie Hebdo ‘is’

Vandaag  beplakt Hivos de ramen van haar kantoor aan de Raamweg in Den Haag met  de tekst ‘Je suis Charlie’. Wij doen dat uit solidariteit met de  vermoorde cartoonisten van het satirische weekblad Charlie Hebdo. De  barbaarse aanslag op het Franse weekblad is tegelijk een aanslag op de  persvrijheid. Wij voelen ons solidair met de cartoonisten omdat het  opkomen voor persvrijheid en vrijheid van meningsuiting de kern vormt  van ons werk. De vrijheid om spotprenten te tekenen, ook van Mohammed,  vinden wij onaantastbaar. Je hoeft het niet te doen, je mág het doen.  Daarom ‘zijn wij Charlie’.

 
 
Genomineerd

Line-up Hivos Tiger Awards Competitie

De line-up van de Hivos Tiger Awards competitie 2015 is bekend. Dertien  films van veelbelovende regisseurs uit de hele wereld strijden in de  competitie om drie gelijkwaardige prijzen van €15.000. Elf van de  dertien competitiefilms beleven hun wereldpremière op IFFR.

 
 
Hivos x HBF

Geniet van de Hivos Online Series

In de aanloop naar het International Film Festival Rotterdam presenteren Hivos en het Hubert Bals Fonds vijf zaterdagen online cinema. De films uit Iran, Zimbabwe, Cuba, Myanmar/Thailand en Maleisië zijn 48 uur te zien op het YouTube kanaal van IFFR.

 
 

Mensenrechtentulp voor Mideast Youth

Hivos feliciteert Mideast Youth met het winnen van de Mensenrechtentulp 2014. Het ministerie van Buitenlandse Zaken reikt deze prijs jaarlijks uit aan mensenrechtenverdedigers die op innovatieve wijze werken. Mideast Youth bouwt online platforms waar bezoekers vrijuit en ongecensureerd ideeën, muziek, design en andere creaties kunnen uitwisselen, en wordt hierin sinds 2006 gesteund door Hivos.

 
 

Wie levert Watt?

Van de energiereuzen is Eneco de meest duurzame stroomleverancier. Nuon en Essent scoren beiden een dikke onvoldoende. Dit blijkt uit onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu. De absolute koplopers die een tien scoren op duurzaamheid zijn vier kleine energiebedrijven: Windunie, Raedthuys, Huismerk Energie en Qurrent.

 
 

Hivos vacatures

Programme Officer (medior) ‘Women on the Frontline’

For the programme 'Women on the Frontline' Hivos is looking for a Programme Officer (medior) for 32 hours per week.


 

Advocacy Officer

For it’s Open Society programme Hivos is looking for a Advocacy Officer for 32 hours per week.


 

Programme Officer (medior)

Hivos is looking for a temporary assistant to support the implementation of the program HIV and Global Fund in 2015 - For 3 days per week till 31 December 2015.


 

Corporate Communication Specialist

Hivos’s Strategy, Innovation and Communication department is looking for a Corporate Communication Specialist for 32 hours per week.


 

Institutional Fundraiser

Hivos’s Strategy, Innovation and Communication department is looking for an Institutional Fundraiser for 32 hours per week.


 

(Sr) Advocacy Officer - Food

Hivos Bureau Green Society is looking for a (Sr) Advocacy Officer - Food for 32 hours per week.


 

(Sr) Design, Monitoring, Evaluation and Learning Officer

Hivos Bureau Green Society is looking for a (Sr) Design, Monitoring, Evaluation and Learning Officer for 32 hours per week.