ENG
 


 

Laatste nieuws

Child not Wife

#ChildNotWife tegen kindhuwelijk

Door de aanhoudende burgeroorlog in Syrië zijn miljoenen Syriërs alles kwijtgeraakt. Jonge meisjes zijn in deze moeilijke tijden extra kwetsbaar en het aantal kindhuwelijken stijgt sterk. De Syrische organisatie Saiedet Sourya is deze maand de campagne  #ChildNotWife begonnen tegen dit fenomeen.

 
 

Regering, kom op voor mensenrechten in Saudi-Arabië!

Saoedi-Arabië was er snel bij om de terroristische aanslag in Parijs op Charlie Hebdo te veroordelen. Één dag later, op 9 januari, kreeg de Saoedische mensenrechtenactivist en blogger Raif Badawi op een plein voor een moskee in Jeddah vijftig zweepslagen. Badawi, die opkomt voor vrije meningsuiting in zijn land, is vorig jaar veroordeeld tot tien jaar cel en 1000 zweepslagen. De eerste vijftig zijn hem dus al toegediend. Deze middeleeuwse en onrechtvaardige straf geeft het Saoedische meedeleven met de slachtoffers in Parijs iets onvoorstelbaar hypocriets.

 
 

Waarom Hivos Charlie Hebdo ‘is’

Vandaag  beplakt Hivos de ramen van haar kantoor aan de Raamweg in Den Haag met  de tekst ‘Je suis Charlie’. Wij doen dat uit solidariteit met de  vermoorde cartoonisten van het satirische weekblad Charlie Hebdo. De  barbaarse aanslag op het Franse weekblad is tegelijk een aanslag op de  persvrijheid. Wij voelen ons solidair met de cartoonisten omdat het  opkomen voor persvrijheid en vrijheid van meningsuiting de kern vormt  van ons werk. De vrijheid om spotprenten te tekenen, ook van Mohammed,  vinden wij onaantastbaar. Je hoeft het niet te doen, je mág het doen.  Daarom ‘zijn wij Charlie’.

 
 
Genomineerd

Line-up Hivos Tiger Awards Competitie

De line-up van de Hivos Tiger Awards competitie 2015 is bekend. Dertien  films van veelbelovende regisseurs uit de hele wereld strijden in de  competitie om drie gelijkwaardige prijzen van €15.000. Elf van de  dertien competitiefilms beleven hun wereldpremière op IFFR.

 
 
Hivos x HBF

Geniet van de Hivos Online Series

In de aanloop naar het International Film Festival Rotterdam presenteren Hivos en het Hubert Bals Fonds vijf zaterdagen online cinema. De films uit Iran, Zimbabwe, Cuba, Myanmar/Thailand en Maleisië zijn 48 uur te zien op het YouTube kanaal van IFFR.

 
 

Mensenrechtentulp voor Mideast Youth

Hivos feliciteert Mideast Youth met het winnen van de Mensenrechtentulp 2014. Het ministerie van Buitenlandse Zaken reikt deze prijs jaarlijks uit aan mensenrechtenverdedigers die op innovatieve wijze werken. Mideast Youth bouwt online platforms waar bezoekers vrijuit en ongecensureerd ideeën, muziek, design en andere creaties kunnen uitwisselen, en wordt hierin sinds 2006 gesteund door Hivos.

 
 

Wie levert Watt?

Van de energiereuzen is Eneco de meest duurzame stroomleverancier. Nuon en Essent scoren beiden een dikke onvoldoende. Dit blijkt uit onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos en Natuur & Milieu. De absolute koplopers die een tien scoren op duurzaamheid zijn vier kleine energiebedrijven: Windunie, Raedthuys, Huismerk Energie en Qurrent.

 
 

Zeezwemmer Younes op de barricaden

Younes Nagem was in Benghazi toen het volk ineens niet bang meer was. Het revolutionaire vuur was vanuit Tunesië en Egypte overgeslagen naar Libië en Khadafi zou gaan vallen. Toen de gevechten uitbraken belde de jonge student in een eerste reflex zijn vrienden op: wat kunnen we doen?!

 
 

Intisar komt handen tekort

De jonge Egyptische advocate Intisar el-Saeed geeft rechtsbijstand aan vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld. Dit wordt haar niet in dank afgenomen door de autoriteiten. Het Hivos programma Women on the Frontline steunt het werk van vrouwen zoals Intisar.  

 
 

15 biogasinstallaties voor Sumba

Het team van Expeditie Sumba 2014 heeft ruim 15.000 euro opgehaald met de crowdfundcampagne ‘Give a Crap’. Met dit bedrag kunnen 15 nieuwe biogasinstallaties worden gebouwd op het Indonesische eiland Sumba. De campagne werd op 28 november feestelijk afgesloten met het benefietdiner ‘Food Paradise’.

 
 

Hivos vacatures

Junior Programme Officer Internet Governance MENA Programme

Hivos is looking for a Junior Programme Officer Internet Governance MENA Programme
for 32 hours per week for the period of one year.