ENG
 


 

Laatste nieuws

Ramp Malaysia Airlines

Met ongeloof en verbijstering reageert Hivos op de omvang van de ramp met het neergeschoten toestel van Malaysia Airlines. Het is nog nauwelijks te bevatten wat er is gebeurd.


 
Credits Brian Klug

EHBO-kit tegen cyberterreur

Zij die zich kritisch laten horen op het web worden steeds vaker slachtoffer van cyberterreur. Om (burger)journalisten, bloggers en activisten te beschermen is ’s werelds eerste digitale EHBO-kit bedacht. Met behulp van deze kit kun je leren welke maatregelen nodig zijn als je digitaal onder vuur komt te liggen.

 
 

NGO’s roepen op tot wereldwijde aanpak LHBT-discriminatie

In juni 2014 riepen ruim 500 NGO’s uit meer dan 100 landen de Mensenrechtenraad van de Verenigde Naties (UNHCR) op om de rechten van LHBT’s wereldwijd actief te beschermen. Zij willen dat het belangrijkste mensenrechtenorgaan van de VN meer inzet toont om discriminatie en geweld tegen LHBT’s tegen te gaan. Ook Hivos heeft zich aangesloten bij deze oproep.

 
 

Zuivere koffie: industrie en NGOs confereren

Klimaatverandering bedreigt de koffieproductie. Ontwikkelingsorganisaties, bedrijven en certificeerders voelen daarom urgentie om meer samen te werken. Dit bleek op de door Hivos georganiseerde conferentie (3 juli) The heat is on.

 
 

Koffieboeren in zwaar weer door klimaatverandering

De landbouwgrond die geschikt is voor koffieteelt zal de komende jaren door de gevolgen van klimaatverandering aanzienlijk afnemen. Bedrijven moeten meer in duurzame productie investeren om de klappen op te vangen. Dit zijn de voornaamste conclusies van de Koffiebarometer, een tweejaarlijks overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen in de koffiesector. De Koffiebarometer is een gezamenlijk initiatief van vijf NGO’s (Hivos, IUCN NL, Oxfam-Novib, Solidaridad en WWF), gecoördineerd door Hivos.

 
 
Salwa Saad Bugaighis Photograph: National Dialogue Preparatory Commission of Libya

In memoriam: Salwa Saad Bugaighis

Ontsteld en met verdriet reageert Hivos op de moord op de Libische mensenrechtenactiviste Salwa Saad Bugaighis. Salwa is met kogels en messteken in haar huis in Benghazi gedood, vlak nadat zij haar stem had uitgebracht bij de algemene verkiezingen in Libië. Zij ontving al enige tijd bedreigingen van islamitische extremisten.

 
 

Echte bescherming in virtuele wereld

Blogs en websites van ngo’s zijn een geliefd doelwit van cyberaanvallen. Met een gerichte charge vliegt de website op zwart wanneer het de machthebbers niet zint. Om te voorkomen dat kritische stemmen online monddood worden gemaakt biedt VirtualRoad.org een veilige huls. Hivos werkt met deze digitale bodyguards vanuit het Digital Defenders Partnership (DDP).

 
 

Halabja Girls United

Voetbal en vrouwenrechten lijken elkaars uitersten, maar dat geldt niet voor meiden in Halabja. Het Iraaks Koerdische stadje is getekend door het verleden. Na Saddam’s beruchte gifgasaanval in 1988 volgde een periode gedomineerd door extreem conservatieve islam. Uitgerekend voetbal blijkt nu een uitweg te bieden om op te komen voor vrouwenrechten. Hivos en partnerorganisatie Wadi steunen de Halabja Girls hierbij.

 
 

Koerdische dorpen verklaren zich FGM-vrij

Al tien jaar voert Hivos partnerorganisatie Wadi campagne tegen vrouwelijke genitale verminking (FGM) in Iraaks Koerdistan. Thomas von der Osten-Sacken, directeur van Wadi, constateert dat gemeenschappen zich langzaam maar zeker afkeren van deze mensonterende traditie.

 
 

Terug naar de schoolbanken

Tesfalem Taye is veertien jaar oud, maar gaat pas sinds kort naar school. Net als vele andere Ethiopische kinderen moest hij al op jonge leeftijd fulltime aan het werk. Dankzij het programma Stop Kinderarbeid krijgt Tesfalem nu eindelijk de kans zichzelf te ontwikkelen op school.

 
 

Hivos vacatures

Strategisch communicatieadviseur

In de periode 2014 - 2017 werkt Stop Kinderarbeid met steun van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en in samenwerking met Nederlandse en lokale partners wereldwijd aan het programma “Out of Work into School: Joint Efforts Towards Child Labour Free Zones”. Hivos zoekt voor de coalitie “Stop Kinderarbeid – School, de beste Werkplaats” (SKA) een Strategisch Communicatieadviseur voor 32 uur per week voor bepaalde tijd.


 

Vacancy Programme Officer (PO) Technology & Safety Digital Defenders Partnership

For the Hivos Culture ICT & Media team we are looking for a Programme Officer (PO) Technology & Safety Digital Defenders Partnership for 32 hours a week for a period of one year. The Digital Defenders Partnership (DDP) is a Hivos programme that keeps the internet open and free from emerging threats, specifically in internet repressive and transitional environments.