ENG
 


 

Partner uitgelicht (Overzicht)

Karama

Karama

Stel, je bent een vrouw. Je woont bijvoorbeeld in Egypte, Irak of Syrie. Dan wil je, net als vrouwen overal ter wereld, gehoord worden. Je wilt dat wetten die jou als vrouw discrimineren, worden afgeschaft. Je wilt je kunnen ontwikkelen en zeker zijn van veiligheid en bescherming tijdens alle aspecten van jouw publieke en privé-leven.

 
 
Metropolis TV

Metropolis TV

MetropolisTV is een modern buitenlandprogramma gericht op iedereen die voorbij zijn/haar eigen achtertuin wil kijken. Aan de basis van het programma ligt een wereldwijd netwerk van meer dan 60 jonge, veelal lokale verslaggevers van de YouTube generatie. Zij doen – aan de hand van thema’s - op een persoonlijke manier verslag van de kleine en grote gebeurtenissen in hun land.

 
 

PromSex

The Center for the Promotion and Defense of the Sexual and Reproductive Rights (PromSex) is a feminist non-governmental organization that aims to contribute in the access to sexual and reproductive health, justice and human security.

 
 
Prosa Logo

Prosa

Extreme uitzonderingen zijn er nog steeds. Zoals die dokter op het platteland van Peru, die een lijst ophing van alle mensen met hiv/aids om de andere patiënten in het ziekenhuis te waarschuwen. Maar over het algemeen is het hiv/aids-beleid in Peru niet slecht. Mede dankzij PROSA (Programa de Soporte a la Autoayuda de Personas Seropositivas).

 
 

Redcamif

Hivos werkt al jaren lang samen met het Red Centroamericana de Microfinanzas (Redcamif), het regionale netwerk van microfinancieringsorganisaties. Dit netwerk speelt een grote rol in het promoten van manieren om de sociale resultaten vast te stellen (social performance measurement). Met die aanpak kunnen mfi's beter bepalen of hun werk voldoende aansluit op de behoeften van arme mensen.

 
 

Tanzania Media Fund

Kwaliteitskranten, onafhankelijke radiostations en kritische websites zijn voor burgers een manier om meer inzicht te krijgen in het gedrag van overheden en bedrijven en om daarover hun mening te geven. Aan dergelijke media ontbreekt het nogal eens. Met de oprichting van het Tanzania Media Fund (TMF) wil Hivos hier verandering in brengen.

 
 

Y.A.A.ICT-D

Mobieltjes en politieke radioprogramma's kunnen vrouwen op het platteland een stem geven, zo heeft de organisatie Young Advocates for the Advancement of ICT-related Development (Y.A.A.ICT-D) inmiddels bewezen.

 
 

Zimbabwe Lawyers for Human Rights

Het is moeilijk werken in een land waar de rechtsstaat formeel weliswaar nog bestaat, maar waar het regime critici illegaal opsluit, ontvoert, martelt of zelfs vermoordt. Zimbabwe Lawyers for Human Rights (ZLHR) probeert er het beste van te maken. Met wettelijke middelen.