ENG
 


 

Partner uitgelicht (Overzicht)

BROSDI

Stel: je bent een boer in Oeganda. Met je jarenlange ervaring op het veld heb je een schat aan landbouwkennis opgedaan. Andere boeren zouden heel wat kunnen hebben aan die kennis. En ook andersom hebben zij vast tips die jou van pas kunnen komen. Maar hoe kom je met hen in contact? Via de Busoga Rural Open Source and Development Initiative (BROSDI).

 
 

ECOM / SMS

Wie een kopje koffie bestelt, wil vooral dat het lekkere koffie is. Op de internationale markt worden echter meer eisen gesteld. Zijn de arbeidsomstandigheden op koffieplantages goed? Wordt er milieuvriendelijk geteeld? In Kenia krijgen kleinschalige koffieboeren met steun van Hivos en koffiehandelaar ECOM / SMS trainingen om aan die eisen te voldoen.

 
 

ENSS / Astha Sansthan

In Nederland worden ze getroost of gewoon met rust gelaten. Niet in de Indiase deelstaat Rajasthan. Daar worden vrouwen gediscrimineerd, beledigd en mishandeld als hun mannen sterven of de relatie verbreken. Geen echtgenoot meer hebben, is in dit patriarchale gebied reden genoeg om vrouwen sociaal buiten te sluiten.

 
 

Gender Links

Wie in zuidelijk Afrika de tv of radio aanzet, merkt dat vrouwen nauwelijks een stem hebben in de media. En ook in de politiek zijn ze veruit in de minderheid. Hun perspectief en belevingswereld worden daardoor structureel onderbelicht en dat komt het streven naar een regio waar mannen en vrouwen gelijke kansen hebben niet bepaald ten goede. Gender Links wil daar verandering in brengen.

 
 
Karama

Karama

Stel, je bent een vrouw. Je woont bijvoorbeeld in Egypte, Irak of Syrie. Dan wil je, net als vrouwen overal ter wereld, gehoord worden. Je wilt dat wetten die jou als vrouw discrimineren, worden afgeschaft. Je wilt je kunnen ontwikkelen en zeker zijn van veiligheid en bescherming tijdens alle aspecten van jouw publieke en privé-leven.

 
 
Metropolis TV

Metropolis TV

MetropolisTV is een modern buitenlandprogramma gericht op iedereen die voorbij zijn/haar eigen achtertuin wil kijken. Aan de basis van het programma ligt een wereldwijd netwerk van meer dan 60 jonge, veelal lokale verslaggevers van de YouTube generatie. Zij doen – aan de hand van thema’s - op een persoonlijke manier verslag van de kleine en grote gebeurtenissen in hun land.

 
 

Ombetja Yehinga Organisation

Aids brengt samenlevingen keiharde klappen toe. Neem Namibië. Het virus veroorzaakt collectieve rouw en slaat een groeiend gat in de beroepsbevolking. De hoop ligt bij de nieuwe generatie jongeren. Zij moeten de epidemie via safe sex indammen en hun land weer opbouwen. Ombetja Yehinga Organisation helpt hen daarbij.

 
 

Prodecoop

Nicaragua heeft het perfecte klimaat om koffie te verbouwen. Maar de keten van verbouwen tot verkoop is lang. Voor kleinschalige boeren is deze weg vaak te lang én te onoverzichtelijk. Hivos-partner Promotora de Desarrollo Cooperativo de las Segovias (PRODECOOP) maakt deze weg toegankelijk voor de boeren, zodat zij de armoede achter zich kunnen laten.

 
 

PromSex

The Center for the Promotion and Defense of the Sexual and Reproductive Rights (PromSex) is a feminist non-governmental organization that aims to contribute in the access to sexual and reproductive health, justice and human security.

 
 
Prosa Logo

Prosa

Extreme uitzonderingen zijn er nog steeds. Zoals die dokter op het platteland van Peru, die een lijst ophing van alle mensen met hiv/aids om de andere patiënten in het ziekenhuis te waarschuwen. Maar over het algemeen is het hiv/aids-beleid in Peru niet slecht. Mede dankzij PROSA (Programa de Soporte a la Autoayuda de Personas Seropositivas).