ENG
 


 

Uitgelichte partners (Gender, vrouwen & ontwikkeling)

ENSS / Astha Sansthan

In Nederland worden ze getroost of gewoon met rust gelaten. Niet in de Indiase deelstaat Rajasthan. Daar worden vrouwen gediscrimineerd, beledigd en mishandeld als hun mannen sterven of de relatie verbreken. Geen echtgenoot meer hebben, is in dit patriarchale gebied reden genoeg om vrouwen sociaal buiten te sluiten.

 
 

Gender Links

Wie in zuidelijk Afrika de tv of radio aanzet, merkt dat vrouwen nauwelijks een stem hebben in de media. En ook in de politiek zijn ze veruit in de minderheid. Hun perspectief en belevingswereld worden daardoor structureel onderbelicht en dat komt het streven naar een regio waar mannen en vrouwen gelijke kansen hebben niet bepaald ten goede. Gender Links wil daar verandering in brengen.

 
 
Karama

Karama

Stel, je bent een vrouw. Je woont bijvoorbeeld in Egypte, Irak of Syrie. Dan wil je, net als vrouwen overal ter wereld, gehoord worden. Je wilt dat wetten die jou als vrouw discrimineren, worden afgeschaft. Je wilt je kunnen ontwikkelen en zeker zijn van veiligheid en bescherming tijdens alle aspecten van jouw publieke en privé-leven.