ENG
Pull Here
 


 
Locatie

Metropolis TV

Metropolis TV

LEUKSTE BUITENLANDPROGRAMMA TER WERELD

MetropolisTV is een modern buitenlandprogramma gericht op iedereen die voorbij zijn/haar eigen achtertuin wil kijken. Aan de basis van het programma ligt een wereldwijd netwerk van meer dan 60 jonge, veelal lokale verslaggevers van de YouTube generatie. Zij doen – aan de hand van thema’s - op een persoonlijke manier verslag van de kleine en grote gebeurtenissen in hun land.


Citizen Journalism

Hivos steunt het televisie programma en de website van Metropolis TV omdat het jonge correspondenten wereldwijd een kans geeft om video rapportages te maken en uit te zenden. Burgerjournalistiek (citizen journalism) neemt een prominente plek in binnen het ICT & Media programma van Hivos. Het idee is dat burgerjournalisten de algehele vrijheid van meningsuiting in bepaalde landen kunnen bevorderen.

Internationaal

De VPRO produceert het televisieprogramma in eerste instantie voor een Nederlands publiek. Dankzij de bijdrage van Hivos kan de VPRO de volledige inhoud van de website en de video’s tweetalig aanbieden (Nederlands/Engels). In 2009 waren de uitzendingen ook in andere landen te zien, zoals Nicaragua en Irak. Het programma wisselt lichtere thema’s - zware jongens, nieuwsjagers, girlpower, reisverleiders, probleemwijken - af met zwaardere, meer journalistieke thema’s zoals gevangenissen en homoseksualiteit.

 

Naar een idee van
:

Bregtje van der Haak, Loe Schout, IJsbrand van Veelen