ENG
 


 

Schenken en nalaten

Schenk met belastingvoordeel: meer geven hoeft niet meer te kosten!

Geef Hivos en haar partners méér zonder dat het u meer kost, met een periodieke schenking. Een periodieke schenking gaat u aan voor minimaal vijf jaar, waarbij u een substantieel deel van uw gift terugkrijgt van de fiscus (wat niet het geval is bij losse giften). Deze verplichting wordt vastgelegd in de Overeenkomst Periodieke Schenking. De hoogte van het bedrag bepaalt u natuurlijk helemaal zelf. 

 
 
Madame Baobab

Hivos in uw testament

In uw testament legt u vast wat er met uw bezit zal gebeuren als u er niet meer bent. Uw nalatenschap komt allereerst ten goede aan de mensen die u dierbaar zijn, maar misschien ook aan de dingen die u belangrijk vindt. Daarvoor kunt u Hivos verantwoordelijk maken.

 
 
Madame Baobab

Ontwikkelingsfonds op Naam bij Hivos

Overweegt u uw vermogen te benutten om het leven van anderen te verbeteren? Een Fonds op Naam biedt u de mogelijkheid om volgens uw eigen wensen, fiscaal aantrekkelijk een bijdrage te leveren aan een wereld die vrijer, eerlijker en duurzamer is. Extra persoonlijk omdat u het fonds zelf een naam mag geven.

 
 

Heeft u nog vragen?

Neem dan gerust contact op met de medewerker "schenken en doneren" op nummer 070 - 376 55 00 of via email: info@hivos.nl. Bij algemene vragen over schenkingen kunt u contact opnemen met de notaristelefoon: 0900 346 9393. Voor vragen over de fiscale kant van schenken kunt u ook bellen met het gratis nummer van de belastingtelefoon: 0800 0543.

 

Wilt u meer informatie?

In de Hivos-brochure ‘Geef om een lach’ staat uitgebreide informatie over schenken en nalaten aan Hivos. Vraag de brochure aan bij de medewerker "schenken en doneren" op 070 - 376 55 00. Bij algemene vragen over schenkingen kunt u contact opnemen met de notaristelefoon: 0900 346 9393. Voor vragen over de fiscale kant van schenken kunt u ook bellen met het gratis nummer van de belastingtelefoon: 0800 0543.