ENG
 


 

Acties

Blijf hier op de hoogte van onze meest recente acties. Spreek je uit, sluit je aan of win!

 
Stop Child Labour

Challenge: pak uit tegen kinderarbeid!

Deze decembermaand kopen en ontvangen we weer massaal cadeaus. Bij het uitpakken is helaas niet altijd duidelijk of er kinderen hebben meegewerkt om het product hier in de schappen te krijgen. Wil jij meehelpen om dit te veranderen? Doe dan mee aan de Hivos Stop Child Labour Challenge!

 
 
Hivos sponsor

Voordeelbon IFFR

Hivos is hoofdsponsor van International Film Festival Rotterdam (IFFR). In samenwerking met IFFR steunt Hivos filmmakers in landen waar vrijuit spreken riskant is, want vernieuwende cinema is onmisbaar voor een vrije samenleving. Hivos biedt deelnemers van de Postcode Loterij 25% korting op een IFFR ‘Proef het Festival-dag’.

 
 

Met korting naar het Nederlands Openluchtmuseum!

Op de zolder van een oude zuivelfabriek huist de komende jaren in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem de tentoonstelling ‘Kinderarbeid, niet in mijn tijd’. Deze coproductie van Hivos en het Nederlands Openluchtmuseum slaat spelenderwijs een brug tussen kinderarbeid zoals wij het vroeger in Nederland kenden en de dagelijkse realiteit voor 168 miljoen kinderen elders op de wereld. Kinderen en volwassenen leren door samen opdrachten uit te voeren dat kinderarbeid geen noodzakelijk kwaad hoeft te zijn.

 
 

Free to be me

In aanloop naar de Amsterdam Gay Pride lanceerde Hivos de campagne ‘Free to be me’. Hiermee vraagt Hivos aandacht voor de rechten van lesbiennes, homo’s, biseksuelen, transgenders en interseksuelen (LHBTI’s) wereldwijd.