Kom in actie
 
 

Energieprojecten

The Iconic island Sumba Indonesië

Maak kennis met het eiland Sumba. Op dit prachtige Indonesische eiland wonen meer dan 650.000 mensen. Het is één van de armste gebieden van Indonesie, ver weg van Jakarta. In veel dorpen is het ‘s avonds en ‘s nachts donker. Door de hoge aanvoerkosten hebben de meeste bewoners niet genoeg geld voor de petroleum en dieselolie die nodig is om electriciteit op te wekken. En dat terwijl Sumba juist volop mogelijkheden biedt voor ‘goedkope’, lokale energiebronnen: wind, zon, water en biogas.Hivos Item

Toegang tot energie is noodzakelijk voor ontwikkeling. Dit biedt mensen een perspectief op economische vooruitgang, betere gezondheid en persoonlijke ontwikkeling. Omdat het gebruik van fossiele brandstoffen op termijn niet houdbaar is, wil Hivos duurzame energie bevorderen. Zo snel mogelijk en wereldwijd. 
 
 
Hivos wil Sumba in tien jaar voorzien van 100% duurzame energie. In samenwerking met de bewoners, lokale overheden en partnerorganisasties ontwikkelen we duurzame energievoorzieningen, zoals waterkrachtcentrales en biogasinstallaties. Sumba wordt ‘Iconic Island’: een lichtend voorbeeld hoe duurzame energie juist ook in achtergebleven gebieden kan bijdragen aan economische ontwikkeling en armoedebestrijding.
 
 
Wil je meer weten over ‘Iconic Island’ Sumba? Lees hier meer.
 
 
Als bedrijf bijdragen aan ‘Iconic Island’ Sumba? Klik hier (English).


 

Jouw reactie

thumb» | Terms and conditions