ENG
 


 

Nieuws

Metropolis TV gaat weer los!

Gepost op 04/07/2012

De correspondenten van Metropolis gaan weer los! Vanaf 5 juli gaat het tiende seizoen van start. Er komen weer uiteenlopende onderwerpen aan bod  die mensen in alle uithoeken van de wereld bezighouden. De eerste aflevering gaat over borsten.


Blote borsten, grote borsten, kleine borsten, nepborsten, borsten in al hun gedaanten. Vrouwen kunnen meer met hun borsten dan je denkt. Zo zie je hier alvast een reportage uit Oekraïne waar vrouwen hun shirtje uittrekken om aandacht te krijgen voor hun protest,  want blote borsten op straat kan echt niet in Oekraïne.

FEMEN
Onze Russische correspondenten Peter en Fedor volgen Oksana, student en lid van de actiegroep FEMEN. Samen met andere FEMEN-leden strijdt ze tegen het  abortusverbod dat de regering misschien gaat invoeren. Met beschilderde,  blote  borsten in de nok van een kerk krijgen ze gegarandeerd aandacht van de wereldpers, tenminste: tot zo lang als het  duurt,  want hun actie wordt bruut onderbroken door de Oekraïense politie. Bekijk op de MetropolisTV site een voorproefje.

Turkana
Functioneel naakt dus. En dat geldt ook voor het immer naakte bovenlijf van de Turkana-vrouwen in Kenia. Bij hen zijn blote borsten geen taboe, want de mannen moeten wel kunnen zien wat voor vlees ze in de kuip hebben voor ze een vrouw ten huwelijk vragen. “De ene man houdt nu eenmaal van grote, de andere van kleine”.
Suzanna uit Amerika wil ze in ieder geval weer vol en stevig. Zij is de enige vrouw in haar familie die nog geen boob job heeft gehad. Zelfs haar oma ging haar voor.

Kijk  vanaf 5 juli elke donderdagavond  weer naar Metropolis om  20:55 uur op Nederland  3.

De komende afleveringen

De tweede aflevering van dit seizoen gaat over homoseksualiteit. Dit onderwerp krijgt internationaal veel aandacht op gebied van wetgeving  en beleid. Maar hoe is het nou écht om homo te zijn in Zuid-Afrika, Pakistan of Bulgarije? De correspondenten laten het zien.

Tijdens de derde aflevering is er aandacht voor een onderwerp waar veel mensen zich intensief mee bezighouden. Iedereen wil ten slotte ware liefde vinden, maar hoe vrijgezellen dat aanpakken verschilt nogal. Willekeurige telefoonnummers bellen, een cursusje ‘verleidelijk traplopen’ of het op het platteland zoeken: het komt allemaal aan bod.

Hivos steunt Metropolis TV bij het  maken van een buitenlandprogramma   gericht op iedereen die voorbij  zijn/haar eigen achtertuin wil kijken.

 
Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode