ENG
 


 

Nieuws

De afsluiter van de roze zomer van Hivos!

Gepost op 07/08/2012

Een zomer vol activiteiten voor homorechten trapte af met de première van de door Hivos mogelijk gemaakte documentaire Strijders voor de Liefde. Een paar dagen later volgde de Canal Pride en verzamelde Hivos kreten voor de liefde op het Rembrandtplein. Beleef de roze zomer terug en strijd mee voor homorechten wereldwijd.


2 augustus:  Première Strijders voor de Liefde
Na maanden van voorbereiden, filmen en monteren was het dan zover: op dinsdag 2 augustus vond in een afgeladen Ketelhuis de première van Strijders voor de Liefde plaats. Deze documentaire van Sipke Jan Bousema en Marieke Slinkert laat zien hoe het gesteld is met de ‘gay pride’ in verschillende landen. Van Jamaica en Zuid-Afrika tot Kroatië en ons eigen Veenendaal.  De documentaire is hier terug te kijken. 

Wat is jouw mening over ‘Strijders voor de Liefde’? Vond je het indrukwekkend, schokkend, of juist niets nieuws onder de zon? Like de Facebook pagina en laat je mening horen!

Goede wetgeving lost geweld nog niet op
Eén van de strijders voor de liefde, Ndumie Funda, kwam vanuit Kaapstad over naar Amsterdam om de première bij te wonen. Haar indrukwekkende verhaal over haar gevecht tegen corrective rape in Zuid-Afrika riep nogal wat vragen op. Hoe kan het toch dat er zoveel geweld en discriminatie plaatsvindt in een land waar LGBT’s door de wet beschermd worden? Wat doet zij hieraan en hoe draagt Hivos bij? Lees meer.

Kunst op de Canal Pride samenwerking
Na de serieuzere kanten van homo-emancipatie was het tijd voor iets luchtigers: de Canal Pride! Één van de boten die meedeed was die van bakkerij BBROOD in samenwerking met kunstenaar Henk Veen. Deze unieke kunstboot was versierd met zijn schilderijen met als thema ‘’On the Move’, waarbij de uitstraling en respect op een kunstzinnige wijze tot uiting werd gebracht. De 14 kunstpanelen worden op ludieke wijze geveild en de opbrengst van de veiling zal terecht komen bij Hivos! Bieden op de kunst kan hier.

 

 

100 liefdeskreten
Tijdens het afsluitende feest op het Rembrandtplein, afgelopen zondag, deelde Hivos informatie uit over het LGBT programma. Voorbijgangers konden een ‘liefdeskreet’ opschrijven om zich uit te spreken voor vrijheid in de liefde en dat resulteerde in een waslijn van ruim 100 inspirerende quotes. De winnaar van het Roze Liefdespakket wordt binnenkort bekendgemaakt. Ook werden tientallen donateurs geworven die vanaf nu het waardevolle werk dat Hivos doet zullen steunen.

Word een held!
De Gay Pride is dan wel afgelopen voor dit jaar, maar Hivos gaat de komende tijd nog hard aan de slag voor ‘roze’ evenementen! Op 30 september vindt in Den Haag de Heldenrace plaats en zal een team van Hivos gaan lopen voor homo-emancipatie. Wil je ook meedoen? Dat kan! Meld je dan nu aan voor de Heldenrace en loop of wandel 6 km om geld in te zamelen voor het homo-emancipatie programma van Hivos!