ENG
 


 

Nieuws

People in Need Gepost op | 08/01/2014

Medewerkers van People in Need gedood in Syrië

Drie Syrische medewerkers van de Tsjechische hulporganisatie People in Need zijn gedood door een mortierinslag in Aleppo, noord Syrië, op 7 januari. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. Hivos werkt samen met PIN in Alliance2015.

 
 
‘Dark money’ zaait twijfel over klimaatverandering Gepost op | 08/01/2014

‘Dark money’ zaait twijfel over klimaatverandering

Miljoenen dollars worden elk jaar gedoneerd aan Amerikaanse organisaties die deel uitmaken van de ‘Climate Change counter Movement’. Waar komt dat geld vandaan? Robert Brulle, socioloog aan de Drexel University in de VS probeerde er achter te komen wie de geldschieters zijn van de Amerikaanse organisaties die ontkennen dat klimaatverandering een urgent probleem is.

 
 
Foto uit kalender

Boliviaanse vrouwen geven zich bloot

Voor de jaarkalender “La que soy” heeft fotografe Wara Varga’s Boliviaanse vrouwen in hun puurste vorm vastgelegd. Het regiokantoor van Hivos in La Paz wil via deze ontwapenende kalender de discussie stimuleren over vrouwenrechten en het recht op zelfbeschikking.

 
 

De beste wensen voor 2014!

Hivos wenst iedereen een vrij, eerlijk en duurzaam 2014! Een jaar waarin: burgers afrekenen met corruptie en censuur, vrouwen overal dezelfde kansen krijgen als mannen, schone energie wint van fossiele brandstof en LGBT's gewoon zichzelf mogen zijn.

 
 
Protest tegen wetgeving in Oeganda (uit 2009) Gepost op | 20/12/2013

Oegandese homo’s vogelvrij door nieuwe wet

Hivos reageert ontsteld op het bericht dat het Oegandese parlement op 20 december 2013 onverwacht de zogeheten anti-homowet heeft aangenomen en roept president Yoweri Museveni op om de wet niet te tekenen. Homoseksualiteit was al strafbaar, maar nu riskeren homo’s en lesbiennes levenslange gevangenisstraf  voor ‘homoseksuele handelingen’, bovendien worden burgers strafbaar als zij  homo's kennen maar niet aangeven bij de politie.

 
 
Jatropha Curcas

Jatropha voor ontwikkeling: na de hype

Voor boeren in Afrika zou het gewas Jatropha de kip met de gouden eieren zijn. De olie die uit het gewas gewonnen wordt, zou zorgen voor een beter inkomen én een veelbelovende nieuwe energiebron zijn. Na de hype werd de wonderstruik verguisd als aanjager van de voedselcrisis. Hivos onderzocht welke waarde Jatropha nog wel heeft voor kleinschalige producenten.

 
 
Supadada Gepost op | 18/12/2013

Keniaanse superzus Serious Request

Ook in de Keniaanse hoofdstad Nairobi pronkte een glazen huis. Net als in Leeuwarden lieten drie DJ's zich zes dagen vrijwillig opsluiten. De vrouwelijke sterren van GhettoRadio – Shii, Mary en Lydia – voerden actie voor de emancipatie van meisjes. #SUPADADA ('superzus' in het Swahili) was de mascotte van Serious Request Kenia 2013, dat door Hivos werd ondersteund.

 
 
Chicas Poderosas Gepost op | 18/12/2013

Sterke chica's voor Latina Media

Latijns-Amerikaanse journalistes en redactrices leren alles over ICT van de experts van 'Chicas Poderosas'. Het vormen van de groep is een initiatief van Mariana Santos die zelf veel ervaring heeft met vernieuwende media toepassingen. Ze werkte als visual storyteller in het interactieve team van The Guardian en is nu onderzoekster bij La Nación, een lokale krant in Costa Rica.

 
 
Koloniale wetgeving weer van kracht voor LGBTs in India Gepost op | 12/12/2013

Koloniale wetgeving weer van kracht voor LGBTs in India

Het Indiase Hooggerechtshof heeft bepaald dat homoseksualiteit in India nog altijd strafbaar is. Het hof vernietigt daarmee een eerdere gerechtelijke uitspraak uit 2009 waarin het homoverbod werd opgeheven.

 
 
Syrische activist Razan Zeitouneh ontvoerd Gepost op | 11/12/2013

Syrische activist Razan Zaitouneh ontvoerd

Een groep gewapende mannen heeft op 9 december de prominente activist en mensenrechtenadvocaat Razan Zaitouneh ontvoerd. Bij de inval in haar kantoor zijn ook activist Wael Hamada (de echtgenoot van Razan), ex-politiek gevangene Samira Khalil en advocaat & dichter Nazim al- Hamadi ontvoerd. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode