ENG
 


 

Nieuws

Hivos en IIED tekenen voor duurzame samenwerking Gepost op | 28/01/2014

Hivos en IIED tekenen voor duurzame samenwerking

Hivos gaat samenwerken met het International Institute for Environment and Development ( IIED) om voedselketens en energietoegang duurzaam te verbeteren in lage- en middeninkomenlanden. De komende jaren bundelen specialisten van beide organisaties hun krachten in zogenaamde 'Change labs'.

 
 
The act of Killing openingsshot Gepost op | 27/01/2014

Moordfilm wekt beroering in Indonesië

De Indonesische film The Act of Killing is genomineerd voor een  Oscar.  En dat is de Indonesische regering in het verkeerde keelgat  geschoten omdat de film een negatief beeld van het land zou schetsen.  Hivos heeft in Indonesië actief bijgedragen aan de vertoning en  distributie van de film, die tot felle discussie leidt.

 
 
Voor vrede in Syrië zijn vrouwen nodig Gepost op | 21/01/2014

Voor vrede in Syrië zijn vrouwen nodig

In het Zwitserse Montreux vinden de Syrische strijdende partijen elkaar eindelijk aan de onderhandelingstafel. Althans, de Syrische regering zal zijn vertegenwoordigd, naast nog dertig andere landen onder wie China, Rusland, Turkije, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. De vanuit het buitenland opererende Syrische oppositie ook. Maar de groepen die op het slagveld president Assad bestrijden, zoals het Vrije Syrische Leger en islamitische extremisten, zijn er niet bij.

 
 
IFFR

IFFR vanaf de bank

Tijdens het International Film Festival Rotterdam presenteert Hivos samen met het Hubert Bals Fonds een online filmfestival. Ga er dus lekker zitten en laat je vijf wereldfilms voorschotelen uit India, Guatemala, Irak, Kenia en Indonesië.

 
 
People in Need Gepost op | 08/01/2014

Medewerkers van People in Need gedood in Syrië

Drie Syrische medewerkers van de Tsjechische hulporganisatie People in Need zijn gedood door een mortierinslag in Aleppo, noord Syrië, op 7 januari. Dat heeft de organisatie vandaag laten weten. Hivos werkt samen met PIN in Alliance2015.

 
 
‘Dark money’ zaait twijfel over klimaatverandering Gepost op | 08/01/2014

‘Dark money’ zaait twijfel over klimaatverandering

Miljoenen dollars worden elk jaar gedoneerd aan Amerikaanse organisaties die deel uitmaken van de ‘Climate Change counter Movement’. Waar komt dat geld vandaan? Robert Brulle, socioloog aan de Drexel University in de VS probeerde er achter te komen wie de geldschieters zijn van de Amerikaanse organisaties die ontkennen dat klimaatverandering een urgent probleem is.

 
 
Foto uit kalender

Boliviaanse vrouwen geven zich bloot

Voor de jaarkalender “La que soy” heeft fotografe Wara Varga’s Boliviaanse vrouwen in hun puurste vorm vastgelegd. Het regiokantoor van Hivos in La Paz wil via deze ontwapenende kalender de discussie stimuleren over vrouwenrechten en het recht op zelfbeschikking.

 
 

De beste wensen voor 2014!

Hivos wenst iedereen een vrij, eerlijk en duurzaam 2014! Een jaar waarin: burgers afrekenen met corruptie en censuur, vrouwen overal dezelfde kansen krijgen als mannen, schone energie wint van fossiele brandstof en LGBT's gewoon zichzelf mogen zijn.

 
 
Protest tegen wetgeving in Oeganda (uit 2009) Gepost op | 20/12/2013

Oegandese homo’s vogelvrij door nieuwe wet

Hivos reageert ontsteld op het bericht dat het Oegandese parlement op 20 december 2013 onverwacht de zogeheten anti-homowet heeft aangenomen en roept president Yoweri Museveni op om de wet niet te tekenen. Homoseksualiteit was al strafbaar, maar nu riskeren homo’s en lesbiennes levenslange gevangenisstraf  voor ‘homoseksuele handelingen’, bovendien worden burgers strafbaar als zij  homo's kennen maar niet aangeven bij de politie.

 
 
Jatropha Curcas

Jatropha voor ontwikkeling: na de hype

Voor boeren in Afrika zou het gewas Jatropha de kip met de gouden eieren zijn. De olie die uit het gewas gewonnen wordt, zou zorgen voor een beter inkomen én een veelbelovende nieuwe energiebron zijn. Na de hype werd de wonderstruik verguisd als aanjager van de voedselcrisis. Hivos onderzocht welke waarde Jatropha nog wel heeft voor kleinschalige producenten.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode