ENG
 


 

Nieuws

Banner Fair Valentine

Eerlijke rozen voor Valentijn

Katja Römer-Schuurman is verkozen tot Fair Valentine 2014. Ze dankt de titel aan haar inzet voor eerlijke handel. Rond Valentijnsdag komen StoereVrouwen voor Hivos in actie om aandacht te vragen voor het belang van eerlijke bloemen. Op Twitter kan iedereen meedoen met de Love Bomb voor #FairValentine.

 
 
Stop AHB

Oproep tegen anti-homowet Oeganda

Als president Museveni van Oeganda niet ingrijpt wordt een afschuwelijke anti-homowet werkelijkheid. Lokale LGBT-organisaties hebben daarom 10 februari uitgeroepen tot actiedag en vragen de wereld om niet stil toe te kijken. Opdat president Yoweri Museveni de juiste beslissing neemt en de wet terugstuurt. Doe mee en stuur een tweet naar de president met #stopAHB of deel onze   solidatiteitsactie.

 
 
Vrouwen in Iraaks Koerdistan

Zero Tolerance tegen genitale verminking

Anno 2014 is vrouwelijke genitale verminking (FGM) nog altijd een zeer hardnekkig probleem. Na jaren van gemeenschappelijke aanpak neemt het aantal gemutileerde vrouwen in Afrika af, maar een groot deel van de wereld heeft nog altijd een blinde vlek voor deze vrouwenrechtenschending. Dat geldt vooral voor Azië en het Midden-Oosten.

 
 
Domestic Workers by ILO/S.Mitra Gepost op | 05/02/2014

Telefoonnet redt uitgebuite dienstmeisjes

Tijdens het Goed Geld Gala in Carré ontving Hivos van de Nationale Postcode Loterij een cheque van 1.519.100 euro voor het extra project Telephone Tree, Shelter Me. De bouw van een ingenieus opvangnetwerk voor uitgebuite en misbruikte dienstmeisjes op het Arabisch Schiereiland kan hiermee van start gaan.

 
 
Winnaar Hivos Tiger Awards *copyright IFFR

Winnaars Hivos Tiger Awards 2014

Drie filmtalenten hebben vrijdag 31 januari 2014 een Hivos Tiger Award in ontvangst genomen. Met de prijs komt de regisseurs een bedrag van 15.000 euro en internationale erkenning toe. Hivos en IFFR willen hiermee jonge filmmakers een stem geven.

 
 
 Wanjiru Kamau-Rutenberg Gepost op | 30/01/2014

Alle vrouwen verdienen een wijze zus

Hivos werkt sinds 2012 samen met vrouwenorganisatie Akili Dada (wijze zus). De Keniaanse oprichtster Wanjiru Kamau-Rutenberg kon dankzij een beurs studeren in de VS. Zij weet als geen ander dat met de juiste steun deuren openen voor vrouwen. Hivos collega Kevin Mwachiro interviewde de voorvrouw van Akilj Dada.  

 
 
Hivos en IIED tekenen voor duurzame samenwerking Gepost op | 28/01/2014

Hivos en IIED tekenen voor duurzame samenwerking

Hivos gaat samenwerken met het International Institute for Environment and Development ( IIED) om voedselketens en energietoegang duurzaam te verbeteren in lage- en middeninkomenlanden. De komende jaren bundelen specialisten van beide organisaties hun krachten in zogenaamde 'Change labs'.

 
 
The act of Killing openingsshot Gepost op | 27/01/2014

Moordfilm wekt beroering in Indonesië

De Indonesische film The Act of Killing is genomineerd voor een  Oscar.  En dat is de Indonesische regering in het verkeerde keelgat  geschoten omdat de film een negatief beeld van het land zou schetsen.  Hivos heeft in Indonesië actief bijgedragen aan de vertoning en  distributie van de film, die tot felle discussie leidt.

 
 
Voor vrede in Syrië zijn vrouwen nodig Gepost op | 21/01/2014

Voor vrede in Syrië zijn vrouwen nodig

In het Zwitserse Montreux vinden de Syrische strijdende partijen elkaar eindelijk aan de onderhandelingstafel. Althans, de Syrische regering zal zijn vertegenwoordigd, naast nog dertig andere landen onder wie China, Rusland, Turkije, de Verenigde Staten en Saoedi-Arabië. De vanuit het buitenland opererende Syrische oppositie ook. Maar de groepen die op het slagveld president Assad bestrijden, zoals het Vrije Syrische Leger en islamitische extremisten, zijn er niet bij.

 
 
IFFR

IFFR vanaf de bank

Tijdens het International Film Festival Rotterdam presenteert Hivos samen met het Hubert Bals Fonds een online filmfestival. Ga er dus lekker zitten en laat je vijf wereldfilms voorschotelen uit India, Guatemala, Irak, Kenia en Indonesië.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode