ENG
 


 

Nieuws

Internationale Vrouwendag: Syriëdebat

Te midden van het verwoestende conflict in Syrië winnen vrouwen aan invloed. Ze zijn slachtoffer maar eisen steeds nadrukkelijker een rol in het vredesproces. Welke uitweg zien zij? Hoe beoordelen zij hun nieuwe rol? Vrijdag 7 maart, aan de vooravond van Internationale Vrouwendag, debatteren Fatima Hashem (activist, afgestudeerd aan Damascus University) en Rula Asad (Syrische journalist en vrouwenrechtenactivist, mede oprichter van het Syrian Female Journalist Network) hierover onder leiding van publiciste Monique Samuel in het Humanity House in Den Haag. 

 
 

Eerlijke paranoten nu in supermarkt

Dankzij de inzet van Hivos-partner FairMatch Support dook vorige week de fairtrade paranoot op in de schappen van Albert Heijn. FairMatch koppelde Boliviaanse notenverzamelaars in het noorden van de Amazone met succes aan het Nederlandse bedrijf Intersnack.

 
 

Geweld tegen LGBT's op de kaart

Veel Afrikaanse homo’s en lesbiennes leven in angst. Niet alleen in Oeganda, waar onlangs de draconische anti-homowet werd ingevoerd, maar ook in buurland Kenia zijn bedreigingen en mishandelingen aan de orde van de dag. De website Utunzi zet deze misstanden op de kaart om het land veiliger te maken voor LGBT’s.

 
 
De strijd gaat door

Anti-homowet Oeganda: hoe verder?

Op 24 februari is homohaat wet geworden in Oeganda. President Yoweri Museveni ondertekende de anti-homowet: een rampscenario voor LGBT’s in het land. Hoe moet de strijd tegen deze draconische wet worden voortgezet? En wat kan de Nederlandse overheid hierin betekenen?

 
 
stopahb

Rampzalige anti-homowet een feit

Op 24 februari heeft de Oegandese president Yoweri Museveni zijn  handtekening geplaatst onder de omstreden anti-homowet. Hiermee wordt een  rampscenario voor de rechten van homo’s en lesbiennes werkelijkheid.  LGBT’s riskeren door de nieuwe wet levenslange gevangenisstraffen  wanneer zij betrapt worden op ‘homoseksuele handelingen’.

 
 
Groene stroomsterren

Hoe groen is jouw stroom?

Windunie en Raedthuys zijn de meest groene stroomleveranciers van Nederland, zo blijkt uit het onderzoek van Consumentenbond, Greenpeace, Hivos, Natuur & Milieu, Vereniging Eigen Huis, Wereld Natuur Fonds  en WISE. Het minst groen zijn Atoomstroom, Delta en RWE/Essent.

 
 
Banner Fair Valentine

Eerlijke rozen voor Valentijn

Katja Römer-Schuurman is verkozen tot Fair Valentine 2014. Ze dankt de titel aan haar inzet voor eerlijke handel. Rond Valentijnsdag komen StoereVrouwen voor Hivos in actie om aandacht te vragen voor het belang van eerlijke bloemen. Op Twitter kan iedereen meedoen met de Love Bomb voor #FairValentine.

 
 
Stop AHB

Oproep tegen anti-homowet Oeganda

Als president Museveni van Oeganda niet ingrijpt wordt een afschuwelijke anti-homowet werkelijkheid. Lokale LGBT-organisaties hebben daarom 10 februari uitgeroepen tot actiedag en vragen de wereld om niet stil toe te kijken. Opdat president Yoweri Museveni de juiste beslissing neemt en de wet terugstuurt. Doe mee en stuur een tweet naar de president met #stopAHB of deel onze   solidatiteitsactie.

 
 
Vrouwen in Iraaks Koerdistan

Zero Tolerance tegen genitale verminking

Anno 2014 is vrouwelijke genitale verminking (FGM) nog altijd een zeer hardnekkig probleem. Na jaren van gemeenschappelijke aanpak neemt het aantal gemutileerde vrouwen in Afrika af, maar een groot deel van de wereld heeft nog altijd een blinde vlek voor deze vrouwenrechtenschending. Dat geldt vooral voor Azië en het Midden-Oosten.

 
 
Domestic Workers by ILO/S.Mitra Gepost op | 05/02/2014

Telefoonnet redt uitgebuite dienstmeisjes

Tijdens het Goed Geld Gala in Carré ontving Hivos van de Nationale Postcode Loterij een cheque van 1.519.100 euro voor het extra project Telephone Tree, Shelter Me. De bouw van een ingenieus opvangnetwerk voor uitgebuite en misbruikte dienstmeisjes op het Arabisch Schiereiland kan hiermee van start gaan.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode