ENG
 


 

Nieuws

Sumba village - copyright Josh Estey

Noren gaan voor duurzaam Sumba

De Noorse ambassade in Jakarta stelt € 600.000 beschikbaar voor ‘Sumba Iconic Island’. Wind in de rug dus voor het programma van Hivos waarbij lokale overheid, bedrijfsleven en bewoners samen zorgen voor toegang tot 100% duurzame energie op het Indonesische eiland.

 
 
Rechtzaak Guatamalteekse ex-dictator Efrain Rios Montt Gepost op | 18/10/2013

Aanklagers oud dictator Guatemala winnen prijs

Op 16 oktober ontving het Center for Human Rights Legal Action (CALDH) in het Europees parlement de Silver Rose award voor het ondersteunen en representeren van de Ixil gemeenschap. Zij klaagden de Guatamalteekse ex-dictator Efrain Rios Montt aan voor genocide en misdaden tegen de menselijkheid.

 
 
Open voor business bijeenkomsten Gepost op | 16/10/2013

MAVC is ‘open for business’ in Afrika

Making All Voices Count is een wereldwijd programma dat initiatieven ondersteunt die er voor zorgen dat overheden transparanter werken, meer verantwoording afleggen en beter presteren. Als aftrap werden er de afgelopen weken drie 'Open for Business' evenementen georganiseerd in Ghana, Kenia en Zuid-Afrika.

 
 
Vrouw bij cookstove Gepost op | 16/10/2013

Duurzame energie geeft vrouwen kansen

Tijdens het International Women’s Earth and Climate Summit (IWECS) kwamen vrouwen bijeen in New York om de omgang met klimaatverandering te bespreken. Centraal stond de rol van vrouwen bij het tackelen van klimaatproblemen. Hivos deelt IWECS-conclusie dat het tijd is om het wetenschappelijke debat te ontstijgen en tot actie over te gaan.

 
 
Foto Thomas v. der Osten-Sacken

Pluim van Ploumen voor maatschappelijk middenveld

Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking presenteerde op 9 oktober een inhoudelijk sterk verhaal over de beoogde rol van maatschappelijke organisaties. De keuze voor pleitbezorging en beïnvloeding - bij uitstek politiek geladen activiteiten - middels ‘strategische partnerschappen’ vindt Hivos een juiste. Echter, haar financiële uitwerking brengt het risico van versnippering met zich mee. “Te weinig vlees op de botten”, oordeelt algemeen directeur van Hivos Edwin Huizing.

 
 
School de beste werkplaats Gepost op | 09/10/2013

Child Labour Free Zones veroveren Latijns-Amerika

Tijdens de wereldconferentie tegen kinderarbeid in Brazilië hebben de Child Labour Free Zones naam gemaakt. Voorafgaand tekenden zes Midden-Amerikaanse landen de verklaring van Managua (Nicaragua). Zij volgen daarmee de Afrikaanse landen die zich in april achter de Child Labour Free Zones schaarden in Kampala (Oeganda).

 
 
Ogutu Gepost op | 09/10/2013

Ogutu, kunstenaar dus activist

Ogutu Joshua Muraya was in Nederland voor het ‘artist in residence’ programma van het Ervaar daar hier Theater. De Keniaanse theatermaker liep mee  tijdens de introductieperiode van de nieuwe studenten bij DasArts (gelieerd aan de hogeschool van de kunsten in Amsterdam). Een kans om te netwerken en om ideeën uit te wisselen.

 
 
Energy Gepost op | 27/09/2013

Klimaatverandering: geen woorden (meer) maar daden

Niet eerder was het Internationale Klimaatpanel (IPCC) zo stellig: het klimaat verandert als gevolg van menselijk handelen. Hivos acht een verdere discussie over de oorzaken van klimaatverandering daarom tijdverspilling: Het gaat nu om treffen van maatregelen om effecten te verminderen en verdere opwarming te voorkomen. 

 
 
Foto Some rights reserved by jasimsarker

ILO signalering afname kinderarbeid behoeft voorbehoud

De International Labour Organization (ILO) publiceerde deze week het rapport ‘Marking progress against child labour’. De ILO schat het aantal werkende kinderen in 2012 op 168 miljoen tegenover 250 miljoen in 2000 en 215 miljoen in 2008. Stop Kinderarbeid is verheugd over deze klaarblijkelijke afname van kinderarbeid maar twijfelt aan de cijfers.

 
 
LGBT movement Honduras

Honduras levensgevaarlijk voor LGBT's

Hivos en de Europese Unie zijn in samenwerking met Kukulcan Association het project “Construyendo bases para una sociedad respetuosa de los derechos humanos, con reconocimiento de la diversidad sexual” gestart. Hiermee willen zij acceptatie van seksuele diversiteit onder de Hondurese bevolking promoten én de overheid aanspreken op hun taak de mensenrechten van LGBT's te respecteren.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode