ENG
 


 

Nieuws

Supadada Gepost op | 18/12/2013

Keniaanse superzus Serious Request

Ook in de Keniaanse hoofdstad Nairobi pronkte een glazen huis. Net als in Leeuwarden lieten drie DJ's zich zes dagen vrijwillig opsluiten. De vrouwelijke sterren van GhettoRadio – Shii, Mary en Lydia – voerden actie voor de emancipatie van meisjes. #SUPADADA ('superzus' in het Swahili) was de mascotte van Serious Request Kenia 2013, dat door Hivos werd ondersteund.

 
 
Chicas Poderosas Gepost op | 18/12/2013

Sterke chica's voor Latina Media

Latijns-Amerikaanse journalistes en redactrices leren alles over ICT van de experts van 'Chicas Poderosas'. Het vormen van de groep is een initiatief van Mariana Santos die zelf veel ervaring heeft met vernieuwende media toepassingen. Ze werkte als visual storyteller in het interactieve team van The Guardian en is nu onderzoekster bij La Nación, een lokale krant in Costa Rica.

 
 
Koloniale wetgeving weer van kracht voor LGBTs in India Gepost op | 12/12/2013

Koloniale wetgeving weer van kracht voor LGBTs in India

Het Indiase Hooggerechtshof heeft bepaald dat homoseksualiteit in India nog altijd strafbaar is. Het hof vernietigt daarmee een eerdere gerechtelijke uitspraak uit 2009 waarin het homoverbod werd opgeheven.

 
 
Syrische activist Razan Zeitouneh ontvoerd Gepost op | 11/12/2013

Syrische activist Razan Zaitouneh ontvoerd

Een groep gewapende mannen heeft op 9 december de prominente activist en mensenrechtenadvocaat Razan Zaitouneh ontvoerd. Bij de inval in haar kantoor zijn ook activist Wael Hamada (de echtgenoot van Razan), ex-politiek gevangene Samira Khalil en advocaat & dichter Nazim al- Hamadi ontvoerd. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is.

 
 
Oscar Muñoz Gepost op | 11/12/2013

Prins Claus Award voor Hivos partners

Theater Garasi uit Indonesië en Oscar Muñoz uit Colombia krijgen een onderscheiding  voor hun baanbrekende werk. De partners uit het Expression & Engagementprogramma van Hivos ontvangen op 11 december 2013 Prins Claus Awards uit handen van ZKH Prins Constantijn.

 
 
Aadel Mohsen Husain, killed in Mosul 3 December 2013 Gepost op | 10/12/2013

Moord op Iraakse journalisten

Hivos maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van journalisten in de Iraakse provincie Ninewa. Organisaties die opkomen voor de rechten van journalisten zoals Hivos partner Iraqi Journalists Rights Defense Association (IJRDA), sturen alarmerende berichten over vermoorde journalisten. Een recent slachtoffer is Aadel Mohsen Husain, activist, journalist en lid van IJRDA. Hoewel de politie de moordaanslagen onderzoekt is er nog niemand gearresteerd.

 
 
Ecuadoriaanse regering sluit Pachamama Gepost op | 10/12/2013

Ecuadoriaanse regering sluit Pachamama

Het kantoor van Fundación Pachamama is begin december platgelegd door de Ecuadoriaanse politie. De organisatie kwam 16 jaar op voor de rechten van inheemse volkeren in de Amazone en hielp hen bij het behoud van hun natuurlijke omgeving. Hivos veroordeelt het ontbinden van Pachamama omdat een behoorlijke rechtsgang bij de plotselinge sluiting ontbreekt. 

 
 
Mandela Gepost op | 06/12/2013

Idealen van icoon Mandela leven voort

Met Nelson Mandela verliest de wereld een ultiem voorbeeld van onverzettelijkheid en leiderschap. Zoals Gandhi het symbool is geworden van de strijd tegen het Britse imperialisme, werd Mandela de inspiratiebron voor de strijd voor gelijke rechten en rechtvaardigheid in Zuid-Afrika. Hij was de belichaming van strijd én verzoening.

 
 
Succesvol biogasprogramma krijgt vervolg Gepost op | 03/12/2013

100.000 keer duurzaam biogas

Met 35.000 gebouwde biogasinstallaties is het Africa Biogas Partnership Programma ( ABPP)  een ongeëvenaard duurzaam succes. Nog eens 100.000 huishoudens zullen komende jaren toegang krijgen tot schone en betaalbare energie. Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking investeert € 20 miljoen voor uitbreiding  van het biogasprogramma tussen 2014 en 2017.

 
 
Hivos tekent de petitie ‘Stop Digital Arms’ Gepost op | 03/12/2013

Hivos tekent de petitie ‘Stop Digital Arms’

Europese bedrijven leveren de technologie die dictators gebruiken om de mensenrechten te schenden. Laat Europa weten dat je ook tegen de handel in digitale wapens bent en teken de petitie!   

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode