ENG
 


 

Nieuws

Syrische activist Razan Zeitouneh ontvoerd Gepost op | 11/12/2013

Syrische activist Razan Zaitouneh ontvoerd

Een groep gewapende mannen heeft op 9 december de prominente activist en mensenrechtenadvocaat Razan Zaitouneh ontvoerd. Bij de inval in haar kantoor zijn ook activist Wael Hamada (de echtgenoot van Razan), ex-politiek gevangene Samira Khalil en advocaat & dichter Nazim al- Hamadi ontvoerd. Het is nog onbekend wie verantwoordelijk is.

 
 
Oscar Muñoz Gepost op | 11/12/2013

Prins Claus Award voor Hivos partners

Theater Garasi uit Indonesië en Oscar Muñoz uit Colombia krijgen een onderscheiding  voor hun baanbrekende werk. De partners uit het Expression & Engagementprogramma van Hivos ontvangen op 11 december 2013 Prins Claus Awards uit handen van ZKH Prins Constantijn.

 
 
Aadel Mohsen Husain, killed in Mosul 3 December 2013 Gepost op | 10/12/2013

Moord op Iraakse journalisten

Hivos maakt zich ernstig zorgen over de veiligheid van journalisten in de Iraakse provincie Ninewa. Organisaties die opkomen voor de rechten van journalisten zoals Hivos partner Iraqi Journalists Rights Defense Association (IJRDA), sturen alarmerende berichten over vermoorde journalisten. Een recent slachtoffer is Aadel Mohsen Husain, activist, journalist en lid van IJRDA. Hoewel de politie de moordaanslagen onderzoekt is er nog niemand gearresteerd.

 
 
Ecuadoriaanse regering sluit Pachamama Gepost op | 10/12/2013

Ecuadoriaanse regering sluit Pachamama

Het kantoor van Fundación Pachamama is begin december platgelegd door de Ecuadoriaanse politie. De organisatie kwam 16 jaar op voor de rechten van inheemse volkeren in de Amazone en hielp hen bij het behoud van hun natuurlijke omgeving. Hivos veroordeelt het ontbinden van Pachamama omdat een behoorlijke rechtsgang bij de plotselinge sluiting ontbreekt. 

 
 
Mandela Gepost op | 06/12/2013

Idealen van icoon Mandela leven voort

Met Nelson Mandela verliest de wereld een ultiem voorbeeld van onverzettelijkheid en leiderschap. Zoals Gandhi het symbool is geworden van de strijd tegen het Britse imperialisme, werd Mandela de inspiratiebron voor de strijd voor gelijke rechten en rechtvaardigheid in Zuid-Afrika. Hij was de belichaming van strijd én verzoening.

 
 
Succesvol biogasprogramma krijgt vervolg Gepost op | 03/12/2013

100.000 keer duurzaam biogas

Met 35.000 gebouwde biogasinstallaties is het Africa Biogas Partnership Programma ( ABPP)  een ongeëvenaard duurzaam succes. Nog eens 100.000 huishoudens zullen komende jaren toegang krijgen tot schone en betaalbare energie. Minister Ploumen voor Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking investeert € 20 miljoen voor uitbreiding  van het biogasprogramma tussen 2014 en 2017.

 
 
Hivos tekent de petitie ‘Stop Digital Arms’ Gepost op | 03/12/2013

Hivos tekent de petitie ‘Stop Digital Arms’

Europese bedrijven leveren de technologie die dictators gebruiken om de mensenrechten te schenden. Laat Europa weten dat je ook tegen de handel in digitale wapens bent en teken de petitie!   

 
 

Zes Afghaanse medewerkers ACTED gedood in Afghanistan

Vorige week zijn zes Afghaanse hulpverleners  van ACTED gedood. Dit is bevestigd door de Franse hulporganisatie met wie Hivos samenwerkt. De medewerkers kwamen in een hinderlaag terecht tijdens een reis in de Faryab regio in het noordwesten van Afghanistan. Een zevende lid van het team raakte ernstig gewond.


 
Laat politieke gevangenen in Syrië nu vrij Gepost op | 27/11/2013

Laat politieke gevangenen in Syrië nu vrij

Samen met 42 andere mensenrechtenorganisaties doet Hivos een dringende oproep om Syrische gewetensgevangenen vrij te laten. Op 22 januari beginnen de vredesonderhandelingen in Geneve, nu is dus het moment om vanuit de internationale gemeenschap de druk op te voeren voor vrijlating van politieke gevangenen.

 
 
Foto Uproducties

Welke schoenenbedrijven scoren tegen kinderarbeid?

Ruim de helft van de schoenenbedrijven zet flinke stappen tegen  kinderarbeid, maar er zijn achterblijvers. Dat blijkt uit het Stop  Kinderarbeid rapport ‘Working on the Right Shoes’ waarvoor 28  Nederlandse en internationale schoenenbedrijven werden onderzocht. Op de  scorekaart is te zien waarom Schoenenreus, Gabor, Lotto Sports, Wolky  en Marks & Spencer slecht scoren. Stof tot nadenken onder de  schoorsteen.

 
 
 

Steun Hivos met een gift
Kom in actie voor een vrije, eerlijke en duurzame toekomst. Steun onze partners en projecten in Afrika, Azië en Latijns Amerika.
Bedrag
 
Periode