ENG
 


 

Blogs

Kamaran Najd Gepost op | 15/11/2013

Izz terrorist, hahaha!


Roman, Persvoorlichter Hivos, blogt vanuit Iraaks Koerdistan: Vandaag doen we een dagje Suleimaniyah, oftewel Suli. De hele dag is op het laatste moment volgepland met afspraken. Klein probleempje: ik ben visitekaartjes vergeten mee te nemen.

 

 
 
El Alto Gepost op | 15/11/2013

Oudjes slaan terug

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: De migrantenstad El Alto is een aaneenschakeling van troosteloze, bakstenen wijken zonder ook maar een greintje groen. Vidanza probeert daar verandering in te dansen.

 
 
Wil je mijn konijnen zien? Gepost op | 14/11/2013

‘Zeg, wil je m’n konijnen zien?’

Roman, Persvoorlichter Hivos, blogt vanuit Iraaks Koerdistan: Er bestaan merkwaardige mythes op het Koerdische platteland. Dat je geil wordt van luizenshampoo in je haar smeren bijvoorbeeld. Of dat je het eten klaargemaakt door een onbesneden vrouw beter kan laten staan: niet rein en bovendien niet lekker. De laatste mythe wordt steeds vaker even vakkundig als resoluut doorgeprikt. 

 
 
Evin Gepost op | 13/11/2013

Prime time Koerdistan

Roman, Persvoorlichter Hivos, blogt vanuit Iraaks Koerdistan: Het Oscar Premium Hotel doet zijn best om de bezoeker te imponeren. Veel goudkleurige balustrades, grote luchters en dito neplederen banken, zodat ik even het idee heb in Dubai te zijn beland.

 
 
Coca in Jungle

Van vakbondsleider tot drugsbaron

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: We hebben het niet over Evo en evenmin over Bolivia als narcostaat. Maar zolang het gebruik van cocaïne niet gelegaliseerd wordt, zal er altijd een lucratieve handel blijven bestaan in het land. 

 
 
Vrouwen Bolivia Gepost op | 04/09/2013

Geen positie om trots op te zijn.

Mirjam Musch,regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Rio de Janeiro:  Naar schatting worden in Bolivia jaarlijks 14.000 vrouwen, meisjes en kinderen verkracht, net iets minder dan in het door rampen geteisterde Haïti.  Op de lijst van een VN rapport uit 2012 over seksuele delicten in Latijns Amerika staat Bolivia op nummer twee, geen positie om trots op te zijn.

 
 

De Telegraaf en Bolivia

Gepost op 27/08/2013