ENG
 


 

Blogs

Irakese mannen en vrouwen uitgedaagd Gepost op | 16/01/2014

Irakese mannen en vrouwen uitgedaagd

Ilham Makki Hammadi, een Irakese trainer die momenteel in Beiroet woont, blogt uit Erbil: Vandaag was de derde dag van de TOT (Training of Trainers) workshop voor het Women’s Power in Politics programma van Hivos en Al-Amal.

 
 
Vrouwen van waarde in Irak Gepost op | 15/01/2014

Vrouwen van waarde in Irak

Door Anne Graumans, trainer bij Foundation Max van der Stoel. Snoepjes worden uitgedeeld bij de start van de tweede trainingsdag in Erbil, Irak. Het is de geboortedag van Mohammed, gisteren al te merken door het afschieten van een paar vuurwerkpijlen, vanavond zal het plein voor de eeuwenoude Citadel kleurrijk verlicht zijn. 

 
 
training van trainers Gepost op | 14/01/2014

Getarte conventies en de complexiteit van Irak

Marcel van der Heijden, Programme Manager van het Women Power in Politics programma, blogt vanuit Erbil: Ik zit deze week in een zonnig Erbil, maar mijn huid heeft nog geen straaltje zon gevoeld. In plaats daarvan zit ik binnen en geniet, op een training van trainers die Hivos en Al-Amal samen organiseren in het kader van het “Women’s Power in Politics” programma. 

 
 
Betha met familie (Foto Hivos)

Afrikaanse realiteit ontgaat Lomborg volkomen

De Volkskrant geeft periodiek podium aan klimaatcharlatan Lomborg en   daar moeten mensen als ik dan weer op reageren. "Gewoon negeren",  twitterde professor Jan Rotmans als reactie op de ruimte die Lomborg opnieuw kreeg in de Volkskrant om zijn grijsgedraaide  plaat over fossiele energie af te draaien.

 
 
Geen watjes in het leger

Geen watjes in het leger

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: Leger en politie in Bolivia hebben een slechte reputatie op het gebied van mensenrechten binnen hun organisaties. De afgelopen drie jaar zijn 28 soldaten in opleiding omgekomen of dood geslagen, het is maar hoe je het bekijkt. 

 
 
Halabja Gepost op | 21/11/2013

De ondraaglijke geur van appels

Roman, Persvoorlichter Hivos, blogt vanuit Iraaks Koerdistan: Vijfentwintig jaar na dato zijn de gevolgen van Saddam’s gifgasaanval op de Koerden in het Iraakse Halabja nog steeds voelbaar.

 
 
 

Izz terrorist, hahaha!

Gepost op 15/11/2013
 

Oudjes slaan terug

Gepost op 15/11/2013