ENG
 


 

Blogs

Coca in Jungle

Van vakbondsleider tot drugsbaron

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: We hebben het niet over Evo en evenmin over Bolivia als narcostaat. Maar zolang het gebruik van cocaïne niet gelegaliseerd wordt, zal er altijd een lucratieve handel blijven bestaan in het land. 

 
 
Vrouwen Bolivia Gepost op | 04/09/2013

Geen positie om trots op te zijn.

Mirjam Musch,regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Rio de Janeiro:  Naar schatting worden in Bolivia jaarlijks 14.000 vrouwen, meisjes en kinderen verkracht, net iets minder dan in het door rampen geteisterde Haïti.  Op de lijst van een VN rapport uit 2012 over seksuele delicten in Latijns Amerika staat Bolivia op nummer twee, geen positie om trots op te zijn.

 
 
Coca leave seller Gepost op | 27/08/2013

De Telegraaf en Bolivia

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: Komkommertijd in Nederland. De Telegraaf maakt er werk van zo blijkt. ‘Nederland spekt kas ‘narcostaat’, miljoenen belastinggeld naar Bolivia’, kopte de krant op maandag 19 augustus. De PVV schoot in een bekende reflex en stelde Kamervragen.

 
 
onnodig machtsvertoon van de Braziliaanse overheid

Onnodig machtsvertoon van de Braziliaanse overheid

Mirjam Musch, Senior Adviser HIV Aids, blogt vanuit Rio de Janeiro: De laatste algemene staking was in 1985. Dat jaar haalde Brazilië opgelucht adem en ging het een lang, democratisch tijdperk in. Vandaag wordt er in hele land wederom gestaakt, ook zijn er demonstraties.

 
 
Zoeken naar ongebruikelijke verbanden in de Zuid-Afrikaanse maatschappij Gepost op | 12/07/2013

Zoeken naar ongebruikelijke verbanden in de Zuid-Afrikaanse maatschappij

Paul Jansen, Country Director Zuid-Afrika blogt: Twintig jaar na het einde van de apartheid is er veel bereikt in Zuid-Afrika. Tegelijkertijd is de ongelijkheid en de inkomenskloof alleen maar gegroeid. Zuid-Afrika is toegetreden tot de groep van BRIC landen en wordt nu international geclassificeerd als midden-inkomensland.

 
 
Brazilie windt er geen doekjes om Gepost op | 11/07/2013

Brazilie windt er geen doekjes om

Mirjam Musch, Senior Adviser HIV Aids, blogt vanuit Rio de Janeiro:
Hier winden ze er geen doekjes om. Waar eergisteren op het NOS  Journaal, Obama de pers vriendelijk te woord stond “Ach, iedereen weet toch wat ik vanochtend  heb ontbeten”, wordt hier in de kranten in Rio de Janeiro uitgebreid stil gestaan bij de “wereldwijde spionage” van de VS.

 
 

De democratie van Charmein

Gepost op 19/06/2013
 

Èchte arbeiders steunen Evo

Gepost op 28/05/2013
 

Cultuur leeft!

Gepost op 22/05/2013
 

Met dynamiet in de ambulance.

Gepost op 17/05/2013