ENG
 


 

Blogs

Geen watjes in het leger

Geen watjes in het leger

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: Leger en politie in Bolivia hebben een slechte reputatie op het gebied van mensenrechten binnen hun organisaties. De afgelopen drie jaar zijn 28 soldaten in opleiding omgekomen of dood geslagen, het is maar hoe je het bekijkt. 

 
 
Halabja Gepost op | 21/11/2013

De ondraaglijke geur van appels

Roman, Persvoorlichter Hivos, blogt vanuit Iraaks Koerdistan: Vijfentwintig jaar na dato zijn de gevolgen van Saddam’s gifgasaanval op de Koerden in het Iraakse Halabja nog steeds voelbaar.

 
 
NASA cc

Hulp voor de Filippijnen: giro 555 én duurzame energie

Eco Matser, klimaatspecialist Hivos, blogt:  BBC World brengt orkaan Haiyan heel even angstwekkend dichtbij. De omroep legt satellietbeelden van Haiyan over de kaart van Europa, met het oog van de storm middenin Amsterdam. Als dit realiteit zou zijn, teisterden windsnelheden tot 320 km per uur nu een gebied dat zich uitstrekt van Londen tot Berlijn. Zó groot is het rampgebied op en om de Filippijnen, waar minstens tienduizend mensen zijn omgekomen. En waar een veelvoud ontheemd is geraakt, verstoken van schoon drinkwater, voedsel en medicijnen.

 
 
Kamaran Najd Gepost op | 15/11/2013

Izz terrorist, hahaha!


Roman, Persvoorlichter Hivos, blogt vanuit Iraaks Koerdistan: Vandaag doen we een dagje Suleimaniyah, oftewel Suli. De hele dag is op het laatste moment volgepland met afspraken. Klein probleempje: ik ben visitekaartjes vergeten mee te nemen.

 

 
 
El Alto Gepost op | 15/11/2013

Oudjes slaan terug

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: De migrantenstad El Alto is een aaneenschakeling van troosteloze, bakstenen wijken zonder ook maar een greintje groen. Vidanza probeert daar verandering in te dansen.

 
 
Wil je mijn konijnen zien? Gepost op | 14/11/2013

‘Zeg, wil je m’n konijnen zien?’

Roman, Persvoorlichter Hivos, blogt vanuit Iraaks Koerdistan: Er bestaan merkwaardige mythes op het Koerdische platteland. Dat je geil wordt van luizenshampoo in je haar smeren bijvoorbeeld. Of dat je het eten klaargemaakt door een onbesneden vrouw beter kan laten staan: niet rein en bovendien niet lekker. De laatste mythe wordt steeds vaker even vakkundig als resoluut doorgeprikt. 

 
 

Prime time Koerdistan

Gepost op 13/11/2013
 
 
 

De Telegraaf en Bolivia

Gepost op 27/08/2013