ENG
 


 

Blogs

Green Sumba - foto van Felencia Hutabarat

Sumba vol energie

Gepost op 11/05/2011
Al toeterend rijden we door het betoverende landschap van Sumba (Indonesië). Iedere buffel, geit of andere vluchtende tegenligger wordt vrolijk begroet door de claxon van onze chauffeur. Hij heeft een knalrode mond van het kauwen op de betelnoot. Een palmvrucht met een speciale betekenis voor de Sumbanezen. Als je op de juiste manier kauwt produceer je dieprood mondslijm. Los van de verdovende werking is het delen van deze noot een teken van gastvrijheid en respect. Ook Ruben en Sam, het w...
 
WIE:
Nicoline van der Torre
WAAR:
Amsterdam
 
 
USAID del pueblo...

Amerikaanse hulp niet gewenst in Bolivia

Gepost op 22/03/2011
“Yankee go home”, was in de jaren zeventig een populaire leus in Zuid Amerika. De regering van Bolivia vindt dit nog steeds. In 2008 werd de Amerikaanse ambassadeur naar huis gestuurd. Sindsdien is het nooit meer goed gekomen met de VS.   Weliswaar wordt er al anderhalf jaar onderhandeld over een nieuwe overeenkomst tussen de VS en Bolivia, maar veel schot zit daar niet in. USAID werkt nog wel in Bolivia, maar als het aan een aantal MAS parlementariërs ligt, zijn hun dagen in dit lan...
 
WIE:
Corina Straatsma
WAT:
Directeur
WAAR:
La Paz, Bolivia
 
 
Foto Tamme verkiezingen Oeganda Gepost op | 14/03/2011

Tamme Hansma: Provinciale verkiezingen in Kasese (Oeganda)

Op 23 februari, vijf dagen na de landelijke verkiezingen, worden in Oeganda rechtstreeks de voorzitter en de leden van de provinciale staten (daar districten geheten) gekozen. Het wil er bij mijn gesprekspartners niet in dat wij in Nederland de hoogste autoriteiten van de provincie en de gemeente niet rechtstreeks kiezen. Ons cijfer voor democratie zakt meteen een heel punt.

 
 
Vier verkiezingen op een rij Gepost op | 10/03/2011

Tamme Hansma over de verkiezingsmarathon in Oeganda

Heel anders dan in Nederland worden in Oeganda alle verkiezingen van landelijk tot plaatselijk eens in de vijf jaar in een paar weken afgewerkt. Eerst zijn op 18 februari de presidents- en parlementsverkiezingen gehouden.

 
 
Aardverschuiving La Paz Gepost op | 02/03/2011

Water

Afgelopen weekend kwam het met bakken uit de hemel. Het regenseizoen is laat begonnen en sinds eind januari regent het elke dag. In het hele land zijn er overstromingen.

 
 
Rups via Wikimedia commons Gepost op | 24/02/2011

Rupsje nooitgenoeg of voedsellijst van de COB

Corina Straatsma over voedselprijzen en stakingen in Bolivia: Toen Evo rond kerst aankondigde dat de benzine prijzen zouden verdubbelen na afschaffing van staatssubsidies, was het leed niet te overzien en overal in het land protesteerden en blokkeerden duizenden mensen. Sindsdien is het onrustig gebleven.