ENG
 


 

Blogs

Morales ziet spoken Gepost op | 07/10/2010

Evo ziet spoken

De laatste tijd is neemt de kritiek op de Boliviaanse regering toe; vooral enkele ministers moeten het steeds ontgelden. Als het aan de boerenbond van La Paz ligt, kunnen de bestuurders beter vandaag dan morgen opkrassen. Volgens president Evo Morales zijn de onlusten het gevolg van infiltratie door de Verenigde Staten.

 
 
Boliviaanse boer Gepost op | 01/10/2010

Rechtspraak uit de jaren vijftig in Bolivia

Hivos steunt de zaak van de nabestaanden van 19 boeren die omkwamen bij een veldslag met de plaatselijke elite in het departement Pando. De boeren wilden protesteren tegen het trage verloop van de landhervormingen en nog wat zaken, maar werden opgewacht in het slaperige plaatsje Porvenir door een groep gewapende mannen. Er werd gericht geschoten. Een kleine vrachtwagen die door de aanvallers in brand is gestoken, staat er nog als monument.

 
 
Roos in de rook Gepost op | 27/09/2010

Lente in La Paz, bedek uw neuzen

Het is lente in Bolivia en dat wordt gevierd met uitstapjes van scholen aan parken en speeltuinen. Nieuwe liefdes ontluiken en scholieren en studenten geven elkaar cadeautjes, bij voorkeur grote speelgoed beesten, maar een roos mag ook. Een mooie lente is het niet, want het land ligt onder een rook tapijt (door Corina Straatsma).

 
 

Duizend bomen voor een koe

Je zou er vegetariƫr van worden. Als je door de noordelijke Amazone rijdt in Bolivia is het een en al vuur en rook in deze tijd van het jaar. Hectares bos gaan in de fik om plaats te maken voor koeien. De rook is zo dik dat vliegtuigen dikwijls niet kunnen landen.

 
 
Muurschildering Evo Mas Bolivia (bron Elections.com) Gepost op | 02/09/2010

Alle neuzen dezelfde kant op

Het grote veranderingsproces van de regering Morales heeft een aantal deuken opgelopen dit jaar. Een grote blokkade in Caranavi, in de Yungas, stakingen van mijnwerkers en arbeiders in La Paz en Oruro, een lange mars van de laagland indianen en een drie weken durend conflict in het departement Potosi (door Corina Straatsma).

 
 
Gepost op | 25/08/2010

Corina blogt - Pachamama in de rook

Het is augustus en ter voorbereiding op het nieuwe landbouw seizoen beginnen boeren met het afbranden van hun velden. Door de aanhoudende droogte en harde wind, blijven de branden niet beperkt tot de akkers, maar nemen ook hele bossen mee.

 
 
 
 

Leve Potosi.

Gepost op 18/08/2010