ENG
 


 

Blogs

Aardverschuiving La Paz Gepost op | 02/03/2011

Water

Afgelopen weekend kwam het met bakken uit de hemel. Het regenseizoen is laat begonnen en sinds eind januari regent het elke dag. In het hele land zijn er overstromingen.

 
 
Rups via Wikimedia commons Gepost op | 24/02/2011

Rupsje nooitgenoeg of voedsellijst van de COB

Corina Straatsma over voedselprijzen en stakingen in Bolivia: Toen Evo rond kerst aankondigde dat de benzine prijzen zouden verdubbelen na afschaffing van staatssubsidies, was het leed niet te overzien en overal in het land protesteerden en blokkeerden duizenden mensen. Sindsdien is het onrustig gebleven.

 
 
Alarmclock - via wikimedia commons Gepost op | 18/02/2011

Verkiezingsdag van uur tot uur – door de ogen van een waarnemer

Tamme Hansma: Kwart over 5 – Mijn telefoon met het speciale waarnemersnummer rinkelt lang en hard, ik schrik wakker want dit moet wel dringend zijn – alleen een handjevol naaste collega’s heeft mijn nummer, dat nog maar 2 dagen in gebruik is. Gelukkig – of toch een beetje jammer - is het loos alarm, “wrong number”.

 
 
Van ouderwets stemmen naar digitaal - UN phote Flickr Photo Martine Perret Gepost op | 18/02/2011

Geen nieuws, goed nieuws? Of stilte voor de storm?

De aanloop naar de verkiezingen in Oeganda verloopt rustig. In Afrika is het heel gewoon dat de aanhangers van politieke tegenstanders het verbale geweld van de leiders kracht bijzetten door met elkaar op de vuist te gaan, waarbij die vuist soms een knuppel of hakmes vasthouden, al naar gelang de plaatselijke gewoonte.

 
 
Yellow bike Oeganda Gepost op | 17/02/2011

Met de gele rijders naar de overwinning?

Tamme Hansma is Oost-Afrika deskundige voor Hivos. Deze week blogt hij over de verkiezingsstrijd in Oeganda. Hij legt uit waarom geel, vooral in deze tijd, opvallend veel voorkomt in het straatbeeld van Oeganda.

 
 
Human Rights by Chaz Maviyane-Davies

Verkiezingen in Oeganda

De verkiezingskoorts in Oeganda loopt al aardig op. Vrijdag 18 februari vinden de verkiezingen plaats voor het presidentschap en voor het parlement. De week daarop, op 23 februari worden districtsverkiezingen gehouden. (Door Tamme Hansma)