ENG
 


 

Blogs

Van ouderwets stemmen naar digitaal - UN phote Flickr Photo Martine Perret Gepost op | 18/02/2011

Geen nieuws, goed nieuws? Of stilte voor de storm?

De aanloop naar de verkiezingen in Oeganda verloopt rustig. In Afrika is het heel gewoon dat de aanhangers van politieke tegenstanders het verbale geweld van de leiders kracht bijzetten door met elkaar op de vuist te gaan, waarbij die vuist soms een knuppel of hakmes vasthouden, al naar gelang de plaatselijke gewoonte.

 
 
Yellow bike Oeganda Gepost op | 17/02/2011

Met de gele rijders naar de overwinning?

Tamme Hansma is Oost-Afrika deskundige voor Hivos. Deze week blogt hij over de verkiezingsstrijd in Oeganda. Hij legt uit waarom geel, vooral in deze tijd, opvallend veel voorkomt in het straatbeeld van Oeganda.

 
 
Human Rights by Chaz Maviyane-Davies

Verkiezingen in Oeganda

De verkiezingskoorts in Oeganda loopt al aardig op. Vrijdag 18 februari vinden de verkiezingen plaats voor het presidentschap en voor het parlement. De week daarop, op 23 februari worden districtsverkiezingen gehouden. (Door Tamme Hansma)

 
 
Briefcase Gepost op | 11/02/2011

Het mysterie van de oude man, het geldkoffertje en de opstand.

Bolivianen zijn dol op intriges. Gelukkig valt er op dat gebied in het dagelijks leven, de pers, de bioscopen en de politiek veel te genieten. Zo werd er twee jaar geleden in Santa Cruz een complot ontdekt van een groep invloedrijke lieden, die zich met geweld wilde afscheiden van de rest van het land, maar vooral van de regering van Evo Morales.

 
 
Alasitas Bolivia via Flickr creative commons

Wat krijgen Bolivianen in 2011?

Een jaar na de officiƫle inauguratie van Evo was het afgelopen zaterdag opnieuw feest in La Paz. In zijn meer dan drie uur durende presentatie kondigde hij een indrukwekkende lijst van publieke werken en investeringen aan. Hij had tenslotte wat goed te maken nadat hij kort na de kerst een verdubbeling aankondigde van de benzine prijzen.

 
 
Duurzame zorg Gepost op | 09/12/2010

Duurzame zorg aan ruim 50 kinderen

Esther over het koeien- en biogasproject. Dit ging op 29 oktober 2010 van start. Een mailverslag van de vorderingen. Hierin staat dat ze op 29 oktober begonnen zijn met het opmeten en uitzetten van de grond om daar de biogasinstallatie te bouwen. Op 20 november was de biogasinstallatie compleet. Nu moeten de leidingen nog naar de keuken. Ook moet er een gaskookstel en natuurlijk de koeien nog gekocht worden.

 
 
 

Niet mee eens? Blokkeren!

Gepost op 15/10/2010
 

Zekerheid over klimaatrampen?

Gepost op 12/10/2010
 

Evo ziet spoken

Gepost op 07/10/2010