ENG
 


 

Blogs

'Oegandese waarden'

Exporteert Hivos door mensenrechten te promoten een 'westers artikel'? Edwin Huizing, directeur van Hivos, reageert op enkele recente discussies in de Nederlandse dagbladen.

 
 

Watersnood in Bolivia: van de regen in de drup

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: De ergste regens in La Paz zijn nu voorbij. Een groot deel van dat water is inmiddels aangekomen in het laagland, en vooral in het Amazonedepartement Beni staan veel dorpen onder water. Zo`n 400.000 mensen zijn voor korte of langere tijd uit hun huis verdreven en zitten bij familie of in kampen, in afwachting op het zakkende water. Zo`n 200.000 stuks vee zijn verdronken.

 
 

Oegandese homo’s voeren eigen strijd

De strijd van Oegandese homoactivisten is ‘opgestookt’ door het Westen en werkt daarom averechts. Zij moeten hun eigen boontjes doppen, stelt Arne Doornebal. Hivos directeur Edwin Huizing reageert op zijn opiniestuk, dat op 20 februari gepubliceerd werd door NRC Next.

 
 
Cartoon Bonil

President van Ecuador houdt niet van grapjes

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: Wat hebben de presidenten van Ecuador, Bolivia, Venezuela en Nicaragua  met elkaar gemeen? Ze horen zichzelf ó zo graag praten. Twee weken geleden sprak de Boliviaanse president Evo  het volk meer dan vier uur lang toe en Wijlen president Chavez van Venezuela kon er ook wat van. In Ecuador heeft president Correa de  gewoonte om elke zaterdagmiddag, twee uur lang, zijn belevenissen te delen over de radio. De spannende verhalen zijn prima voor het middagdutje.

 
 
Overstroming in Bolivia

Regen, regen en nog eens regen

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Bolivia: Zoals gebruikelijk in deze tijd van het jaar regent het flink in het land. Kolkende rivieren dringen huizen binnen, verwoesten bruggen, laten landbouwgewassen verdwijnen en koeien verdrinken. Er zijn inmiddels al zo'n veertig menselijke slachtoffers.

 
 
Fisht stadium Sotsjni Wikipedia

Les Sotsji voor IOC: eis transparantie

De Olympische Winterspelen in Sotsji gaan gepaard met enorme corruptie. Dat moet in de toekomst dus anders, betoogt Edwin Huizing, directeur van Hivos. Dit opiniestuk is op 24 januari 2014 gepubliceerd in dagblad Trouw.

 
 

Dag zeven: terugblik

Gepost op 31/01/2014
 
 

De zonde van Ibis.

Gepost op 22/01/2014
 

Focus op de positieve kanten

Gepost op 21/01/2014