ENG
 


 

Blogs

Foto: all rights reserved Marcel van der Heijden Gepost op | 31/01/2014

Dag zeven: terugblik

Marcel van der Heijden, Hivos programme manager Women Power in Politics programma, blogt vanuit Erbil: In de loop van vandaag zijn de deelnemers van de Training of Trainers vertrokken. Uitgewaaierd naar alle uithoeken van Irak. Naar Bagdad. Naar Samawa in de provincie Muthanna, waar de Nederlandse troepen gestationeerd zijn geweest. Naar Najaf, het centrum van de Shi’itische wereld. Naar Kut in de provincie Wasit. Naar Suleimania in Koerdistan. Naar Ramadi in Anbar provincie, waar de gevechten onlangs zijn opgelaaid.

 
 
Dag zes: de trainers zijn er klaar voor Gepost op | 31/01/2014

Dag zes: de trainers zijn er klaar voor

Marcel van der Heijden, Hivos programme manager Women Power in Politics programma, blogt vanuit Erbil: Vandaag was de zesde en laatste dag van de Train-the-Trainers workshop in Erbil. Het belangrijkste onderwerp van vandaag was het programma dat de deelnemers zelf als trainers gaan uitvoeren.

 
 
De zonde van Ibis. Gepost op | 22/01/2014

De zonde van Ibis.

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt: Wat begon als een boeiend experiment in participatieve democratie, met een geweldige nieuwe grondwet, dreigt te ontaarden in intolerantie en krimpende ruimte voor kritische stemmen. 

 
 
Focus op de positieve kanten Gepost op | 21/01/2014

Focus op de positieve kanten

Rua Ahmad Shawkat uit Erbil, een van de deelneemsters aan de train-the-trainers workshop, blogt: De kracht van een trainer zit hem erin dat deze gelooft dat hij of zij een positieve verandering teweeg kan brengen bij trainees. Wij leerden vandag deze positieve eigenschappen herkennen en deze een boost te geven.

 
 
Dag vijf: de dag van de gedragsverandering Gepost op | 21/01/2014

Dag vijf: de dag van de gedragsverandering

Wathba Abdullatif uit Bagdad, deelneemster aan de train-the-trainers workshop, blogt vanuit Erbil: Een training moet resultaat opleveren: nieuwe informatie en kennis, vaardigheden of gedragsveranderingen. Dat laatste is het moeilijkst om te bewerkstelligen. Ik zal je vertellen over de belangrijkste gebeurtenissen op de vijfde dag van onze workshop ‘Women’s Power in Politics’.

 
 
Dag vier van de workshop: de dag dat ik vond wat ik zocht Gepost op | 16/01/2014

Dag vier van de workshop: de dag dat ik vond wat ik zocht

Wasfi Al-Sharaa uit de provincie Basra is één van de mannelijke deelnemers aan de train-the-trainers workhop. Hij blogt vanuit Erbil: Vanuit het diepe zuiden kwam ik naar de TOT workshop met een doel: ik wilde meer weten over de race om parlementszetels, en meer specifiek hoe we de vrouwen in Irak kunnen helpen bij die race. Anne Graumans gaf ons met een mix van humor en ernst een inleiding, werkte toe naar de kern van het onderwerp, en ik vond wat ik zocht.

 
 

Democratisch experiment in Irak

Gepost op 16/01/2014
 
 

Vrouwen van waarde in Irak

Gepost op 15/01/2014