ENG
 


 

Blogs

In deze blogs vertellen medewerkers van Hivos over hun werk voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

 
Evo Morales

Evo maakt zich zorgen.

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Bolivia: Na de enorme overwinning bij de nationale verkiezingen in december vorig jaar, is het nu even slikken voor MAS, de partij van de Boliviaanse president Evo Morales. 

 
 
MAS bijeenkomst Bolivia

Graaien uit de grote ton

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Bolivia: Eind maart zijn er weer verkiezingen in Bolivia, dit keer lokaal en provinciaal. De kans is groot dat de huidige burgemeester van La Paz, Luis Revilla, herkozen wordt. Hij is niet van de (regerings)partij. In de stad El Alto gaat waarschijnlijk ook een kandidate van de oppositie winnen.

 
 
Charlie eerbetoon van Boliviaanse kunstenaars Cecilia Delgado, Al Azar, Frank Arbelo y Williams Quisbert.

Charlie in Bolivia

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Bolivia: De aanslag raakte het hart van de vrijheid van meningsuiting in Europa.  In jaren zijn er niet zulke grootse demonstraties geweest waar  religieuze leiders van allerlei denominaties zusterlijk samen lopen.  Maar hoe verloopt het debat in Latijns-Amerika, bijvoorbeeld in Bolivia?

 
 
Foto van een Vicuna

Evo's hoogtijdagen

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Bolivia: Vandaag wordt Evo ingewijd als nieuwe president in Tiwanaku, een centrum van overblijfselen van wat eens een belangrijke Inca cultuur was. Evo zal een speciaal gewaad dragen gemaakt van vicuƱa-wol met decoraties van goud. Kosten: 3.000 US$, maar hij betaalt het zelf, zo meldt de pers.

 
 
Koken is dodelijk

Koken is dodelijk

Eco Matser, Coƶrdinator klimaat en energie Hivos, blogt over een stille revolutie: Het is nauwelijks voor te stellen. Maar inderdaad, er sterven wereldwijd meer mensen aan luchtvervuiling binnenshuis dan aan malaria, tuberculose en HIV/aids bij elkaar. De Wereldgezondheidsorganisatie berekende dat in 2012 4,3 miljoen mensen stierven aan longziektes veroorzaakt door koken op houtvuur.

 
 
La Paz

La Paz een wereldwonder

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt vanuit Bolivia. Je zou het niet zeggen als je door La Paz rijdt. Er is nauwelijks sprake van stedelijke planning, waar een plek vrij komt wordt een appartementen complex gebouwd. En als dat voor jouw achtertuin komt en al je zonlicht, privacy en zonnewarmte wegneemt, heb je mooi pech gehad. Het groen wordt steeds minder, steen en cement komen er voor in de plaats.

 
 
 
 
 
 
 
1 2 3 4 5 6 7 ...19 Volgende »