ENG
 


 

Blogs

In deze blogs vertellen medewerkers van Hivos over hun werk voor een vrije, eerlijke en duurzame wereld.

 
Bombardement US Airforce

IS ‘wegbombarderen’ is symptoombestrijding

Wie denkt dat het ‘IS kalifaat’ slechts met militaire middelen is te verslaan, vergist zich. Dat stelt Edwin Huizing, algemeen directeur Hivos, op de opiniepagina van het NRC Handelsblad van 30 september 2014. Zo'n eenzijdige benadering zal de voedingsbodem voor extremisme namelijk eerder vruchtbaarder maken dan wegnemen.

 
 

Geen macho’s op het pluche

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt. Op 12 oktober 2014 zijn er presidentsverkiezingen in Bolivia. De campagnes zijn in volle hevigheid losgebarsten. Vijf partijen hebben zich ingeschreven. De regerende MAS partij hoopt op een ruime meerderheid en dat zal President Evo een derde termijn opleveren.

 
 

Koningsdag in Lima

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt. Het was een mooie dag, zoals Konings- en tot voor kort Koninginnedagen horen te zijn. In de ruime tuin van de ambassadeur stonden onder de partytenten, keurig op een rij tientallen heren in zwarte kostuums, opgefleurd met heren in witte kostuums van de Peruaanse marine.

 
 

Onrust in het Boliviaanse leger

Corina Straatsma, regiodirecteur Zuid-Amerika, blogt. Het leger heeft een roemruchte geschiedenis in Bolivia. In de jaren zeventig en tachtig leidden de generaals Meza en Banzer bloedige coups waarbij veel burgerslachtoffers vielen. Met het herstel van de democratie in 1982 zijn de militairen weer terug in de kazernes. Maar zoals elke president weet moet je het leger te vriend houden. 

 
 

Vooruitgangsgeloof is geen misdaad

Roman Baatenburg de Jong, persvoorlichter bij Hivos, blikt terug op de G8 van de Filosofie. Op de G8 van de filosofie werd de bezoeker een breed palet van denkers voorgeschoteld. De formidabele tegenstelling tussen ‘optimisten’ en ‘pessimisten’ nodigde uit om zelf kleur te bekennen.

 
 

En? Hebben we er wat aan gehad? Aan die G8 van de Filosofie?

Ute Seela, Knowledge Officer bij Hivos, blikt terug op de G8 van de Filosofie. Rene Gude, Denker des Vaderlands en mede-initiator van de G8, heeft veel aan de filosofie om te leven met zijn ziekte. Dat weten we van het promofilmpje dat hij opnam met Stine Jensen, presentatrice van ´Dus ik ben´ - een onderdeel van de G8 van de Filosofie. Of we er ook iets aan hebben gehad wat betreft de grote wereldproblemen…?  Ik weet het nog niet. “Ons problematiserend vermogen kon wel eens groter zijn dan ons oplossend vermogen” - misschien ben ik het wel eens met deze tweet om 1.30 ´s ochtends…

 
 
 
 
 
 
 
1 2 3 4 5 6 7 ...18 Volgende »