ENG
 


 

Agenda

« | 

April 2012

 | »
Ma Di Wo Do Vr Za Zo
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Samen met partners organiseert Hivos regelmatig activiteiten in Nederland. Bijvoorbeeld filmvertoningen tijdens het IFFR en een familiespel over kinderarbeid in het 'Nederlands Openluchtmuseum’. Klik op de maandkalender rechts om te zien welke evenementen eraan komen.

 

22 maart tot 3 april 2012
De Verboden Wetenschapsmonologen

"Ik kan niet eens zeggen wie er achter de moord op al die  wetenschappers zitten. Ze kwamen van alle kanten. Sommigen zijn vermoord  door de Amerikanen. Sommigen door shi-itische milities. Sommigen zelfs  door leerlingen die ze geen voldoende hadden gegeven."

 
 

7 april : Cinemasia debat | Freedom of Expression and censorship in Asia

Tijdens het Cinemasia Filmfestival, zijn er een aantal door Hivos ondersteunde activiteiten. De vertoning van de film SAY SING wordt gevolgd met een Q&A met  regisseur Kuang Chong Yu en een paneldiscussie over Vrijheid van Mening  en censuur in Azië. Met  Nia Dinata, Kuang Chong Yu Fan Popo & Ben  Witjes (project- en programmaleider Hivos). Dit panel is powered by  Hivos.

 
 

8 april : Cinemasia | Arisan!2

Baandoorbrekende cinema
Filmmaker Nia Dinata staat erom bekend dat ze in Indonesië controversiële, riskante onderwerpen aan de orde stelt, zoals homoseksualiteit, arbeidsmigranten en polygamie. Het Hivos Cultuurfonds ondersteunt de komst van Nia Dinata naar het Cinemasia filmfestival, waar ze na afloop van de vertoning van haar nieuwe  film Arisan2! in gesprek zal gaan met het publiek.

 
 

19 april : La Noche de Hivos op Latin American Film Festival

Meer dan zestig recente Latijns-Amerikaanse films en documentaires, een  speciaal programma rondom Colombiaanse cinema, speelfilms,documentaires,  korte fims, gratis openluchtvoorstellingen op zonne-energie, debatten,  masterclasses, en La Noche de Hivos: het Latin American Film Festival  (LAFF) in een notendop

 
 

20 april : Fill the Gap!9 Moving Beyond the Mobile Hype

Mobiele telefonie is hèt buzzword binnen ontwikkelingssamenwerking: de sleutel tot vrijheid van meningsuiting, burgerparticipatie en zelfs revolutie! Ook op andere terreinen zoals gezondheidszorg en ondernemerschap werpen overheden en hulporganisaties zich en masse op het medium dat de massa meer welvaart en vrijheid moet brengen.

 
 

21 april : Gratis openluchtfilm tijdens Latin American Film Festival

Tijdens het Latin American Filmfestival niet alleen een La Noche de Hivos, maar ook een gratis openluchtvoorstelling door Hivos! Op het Ledig Erf in Utrecht zal 21 april de Costaricaanse film A Ojos Cerrados te zien zijn.